sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Huoneremontti osa 2


Vihdoin kuvia valmiista huoneesta ja niitä tulee nyt paljon. Vaikea uskoa vieläkään, että meillä on siisti ja kaunis makuuhuone. Nyt on viikko nukuttu uudessa huoneessa ja kyllä kelpaa. Yli seitsemän vuotta vaatteemme ovat seilanneet huoneesta huoneeseen ja osa vaatteista on ollut muovilaatikoissa. Ei siis mitään kunnollista säilytystilaa. Nyt kaikki ovat siistissä järjestyksessä omilla paikoillaan. Asioita oppii arvostamaan ihan eri lailla, kun niitä ilman joutuu olemaan.


Huoneeseen tuli vaatekomero mikä myös aikaisemmin oli sen puukiekko seinän takana. Kuvasta näkyykin jo, että huoneeseen jäi maalaamaton puulattia. Joskus vuosia sitten ajattelin että tottakai se maalataan. Onneksi remontti venyi ja se jäi maalaamattomaksi. Se tekee huoneesta erityisen hienon. Miten puulattia voikaan olla niin kaunis. Muutama lankku oli huono ja komeron puolelle päätettiin laittaa uusi puulattia. Se maalaattiin pellavaöljymaalilla.


Komeron pitkällä puu seinällä on vaatetanko ja sen yläpuolelle hylly. Komeron vinoon osaan laitettiin lyhyt tanko eri korkeudelle. Mietin pitkään kaikenlaisia säilytysjärjestelmiä, mutta tämä halpa itsekeksitty järjestelmä osottautui todella hyväksi.


Komeron toisella puolella on säilytyskorit ja niiden päälle on tehty taso.


Korit ovat nyt piilossa vanhan kauniin lakanan takana.


Huoneeseen ei ole ostettu mitään uutta paitsi sänky. Kävimme Porissa testaamassa sänkyä ja tekemässä tilauksen. Sänky on tehty luonnonmateriaaleista ja siihen ei ole käytetty mitään myrkkyjä. Oikea ekopesä. Vinkin sängystä sain Jovelan Johannan blogista.


Sitten siirrytään komerosta huoneeseen. Komero seinän toiselle puolelle mies teki paneeleista vaatekaapin. Muistin nähneeni juuri tällaisen komeron jossain kuvassa ja etsin niin kauan että löysin netistä kuvan mitä näyttää miehelleni. Ja hän teki paremman mitä osasin odottaa. Komeroon käytettiin puusepältä tilattua kapeampaa helmiponttipaneelia. Jos en väärin muista, jouduimme odottamaan paneeleita lähes neljä kuukautta, mutta odotus palkittiin.


Suurin ongelma tuli eteen listojen kanssa. Vanha ovi mikä on vilahtanut täälä aikaisemmin, tuli vaatekomeron oveksi. Listat maalattiin ensin siniharmaalla, mutta kun ovi laitettiin paikalleen, se näytti aivan kamalalta. Olen testannut kymmeniä maaleja ja mikään ei tuntunut sopivan. Lopuksi sekoitin maalin itse. Älkää vain kysykö reseptiä :), siinä on kahta pellavaöljymaalia ja lisäksi bigmenttiä. Sekoittamani väri on ihan samanvärinen kuin oven yläosa. Mutta ovi on kulunut ja vaalenee alas päin. Olen kumminkin tyytyväinen väriin, antaa juuri oikean särmän vaalealle huoneelle.


Huoneen oviaukon listat maalattiin myös samalla värillä. Kynnys jäi sellaiseksi kun on ollutkin, kulunut siniharmaa.


Huone on erittäin matala ja sinne ei voi laittaa roikkuvaa valaisinta. Hyvä valinta oli siis vanhan mallin mukaan tehty uusi pallovalo. Vanhoja meillä on ennestään kaksi, yläkerran aulassa ja kuistilla. Sähköt olisimme saaneet piiloon, mutta niitä ei ole muissakaan huoneissa piiloteltu. Kaikki johdot ovat näkyvissä. Minun mielestä ne saakin niin olla vanhassa talossa.


Kirpputorilta löytynyt vanha ikkunalamppu sai uuden kangasjohdon ja pääsi vihdoin oikealle paikalle.


Komero on tehty lattiasta kattoon asti. Sisällä on pelkkiä hyllyjä. Siron näköinen, mutta sisälle mahtuu uskomaton määrä vaatteita.


Siinä se nyt on. Sama huone, ilman retroa. Tämä on vain minun mielipide, mutta olen niin tyytyväinen ja sehän on tärkein asia. Koti tehdään itseä varten. Mielestäni jokaisen koti on kaunis!


Olen onnistunut saamaan kasan vanhoja upeita räsymattoja ja tännekkin huoneeseen on tulossa sellainen. Täytyy vain odottaa kesään että saa matot pestyä.


Yksi taulu on seinälle tullut mikä toivottaa hyvää yötä. Vanha teksti on kankaalle tehty ja on kehystetty. Molemmat kirppislöytöjä.


Huoneen toisella puolella on pieni klaffilipasto. Se on ensimmäinen huutokauppaostokseni. Ette usko miten jännitti huutaa ensimmäistä kertaa, se on jäänyt kyllä mieleen :)


Huoneessa on hyvin vähän tavaraa esillä, vain muutama tärkeä ja kaunis esine. Punavalkoiset pienet kengät ovat minun ja ruskeat mieheni.Nyt on vihdoin taputeltu taas yksi huone. Kysyin mieheltäni yks päivä, mitäs me nyt tehdään kun ei ole enää remonttia :)
Suunnitelmat viimeisestä isosta remontista ovat alkaneet.. alkamisajankohdasta ei kumminkaan tietoa. Se on varma, sitä ei voi venyttää näin pitkäksi kuin tämä huoneen kanssa. Täytyy alkaa henkisesti valmistautumaan siihen urakkaan, se ei ole nimittäin mikään pikkuremppa.


                                               Onnellinen tästä hetkestä!


                                                             - Mia -

27 kommenttia:

 1. Aivan ihana kammari!! Puulattia on kaunis, olen miettinyt meidän makuuhuoneen lattian maalausta, mutta en ole vielä ainakaan uskaltanut että en vain kadu tekoani. Saas nähdä, sait taas asiaa todellakin miettimään uudelleen : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puulattia on uskomattoman kaunis ja antaa lämpöisen tunnelman. Kannattaa tarkoin miettiä maalaako lattian. Ainahan sen saa myöhemmin maalattua jos tulee toisiin ajatuksiin.

   Poista
 2. Upea lopputulos ja kokonaisuus! Hienot lankkulattiat ja vaatekaapit on kyllä todella onnistuneet. Ovenpielien väri sointuu hienosti tapettiin. Ja ovi, se on mielettömän upea. Kyllä kelpaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla juuri sinulta mielipide, koska ihailen kotianne niin paljon, koti täynnä upeita valintoja. Minunkin mielestä ovenpielien väri sointuu niin hienosti tapettiin. Ovi on harvinaisen kaunis ja vielä alkuperäisillä väreillä!

   Poista
 3. Vau, Kylläpä tulikin kaunis huone ❤

  VastaaPoista
 4. Näitä kuvia on odoteltu ja kyllä kannatti odottaa! :) Kauniita huonekaluja ja yksityiskohtia huone täynnä! Kaikki sointuu niin hyvin yhteen. Lumme-tapettia olen ihastellut ja miettinyt meillekin johonkin yläkerran huoneeseen. Meille on mies suunnitellut myös juuri tuon tyylisiä vaatekaappeja yläkertaan. Tosi hienot ovat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos! Kyllä tämän huoneen miettimiseen on kulutettu aikaa, mutta lopputulosta kannatti odottaa. Jään mielenkiinnolla odottamaan minkälaisiin ratkaisuihin päädytte yläkerran suhteen :)

   Poista
 5. Onpa kaunis huone! Lankkulattiat ja rakennettu komero ovat upeita. Meilläkin oli vanhalla talolla tuollaiset vinot "sivukaiset", joista yksi oli makuuhuoneessa vaatehuoneena. Siellä oli juuri tuollaiset vaatetangot ja taso perällä. Joskus vieläkin haikailen vanhaa taloa. Se olisi ollut upea ison remontin jälkeen, mutta talon paikkakin oli vääränlainen.
  Vetäkää hetki henkeä ja voimia uuteen remppaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hauska, en ole aikaisemmin kuullut nimitystä sivukaiset. Tässä komerossa oli myös aikaisemmin vaatetanko ja onhan se hyvä ratkaisu. Ymmärrän hyvin jos haikailee vanhaa taloa, niissä on vain niin erityinen tunnelma, mutta myös työtä paljon.
   Nyt vedetään henkeä hetken ja kesällä jatketaan :)

   Poista
  2. Toiset sanoo niitä sivukaiseksi, toiset kylkeiseksi.

   Poista
 6. Eipä ihme että olet onnellinen! Hurmaava huone, kauniin seesteinen. Vaatekaappi on hieno ja juuri tuollainen pitäisi ollakin hyllyille, ei liian syvä. Vinttikomero on iso plussa, mahtuu säilyttämään vaikka mitä ja vaatteet on heti näkyvillä, kuin oma pukeutumishuone.
  Ja tuo tapetti! Mun lemppareita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Olen kyllä niin onnellinen ja onnistuttiin saamaan vielä oikea tunnelma huoneeseen. Pelkäsin ettei tunnelmaa saa kuviin, mutta sekin näytti onnistuvan. Vinttikomero on iso plussa ja niin kauniskin vielä. Onkohan tämä sittenkään totta :)
   Tapettia mietin jälkikäteen vielä, olisiko pitänyt olla jokin toinen, meneekö liian romanttiseksi. Mutta hyvä siitä tuli ja tapetti on minunkin lemppari <3

   Poista
 7. En kestä! Osasin odottaa jotain upeaa, mutta kyllä tämä vei jalat alta. Mikä harmonia ja tunnelma. Kaunis, rauhallinen, perinteinen ja ihana! Lisäksi mielettömän käytännölliset ja tilaan sopivat säilytysratkaisut. Voin niin kuvitella tunteen, kun valitset tuosta vaatepuusta vaatteita ja näet kaikki hyvässä järjestyksessä yhdellä silmäyksellä. Onnea teille, taitavat tekijät ja kauniita unia unelmien makuuhuoneessa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään! Juuri tuota tunnelmaa hain huoneeseen ja onnistuin. Huoneessa täytyy itse seistä ja kokea se tunne mikä sielä on, uskomaton rauhallinen tunnelma. Olisitpa nähnyt minut ripustamassa vaatteita tangolle :)). Tätä ei voi uskoa vieläkään miten hyvin asiat on, kun on vaatekomeroita!
   Pilvi, varmasti tiedät että mielipiteesi on hyvin tärkeä minulle, kiitos!

   Poista
 8. Vad fint det blev! Kommer gärna på kaffe nån dag och ser på rummet på samma gång :).

  VastaaPoista
 9. Todella kaunis ja niin vimpan päälle hienoa käden jälkeä! Onnitelkaa itseänne ja nauttikaa hetki - sitten jaksaa taas seuraavan projektin äärelle uudella innolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kyllä on onniteltu ja nyt levätään hetki :)

   Poista
 10. Voi että, miten ihana lopputulos♥ Tuo kaappi on aivan huikea ja kaikki niin onnistunutta pieniä yksityiskohtia myöten. Vanhat pienet kengät ovat suloisuuden huippu♥ Onnittelut aikaansaannokistanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista sanoistasi <3 Kauan kesti remontti, mutta ei haittaa, kun lopputulos on upea :)

   Poista
 11. Olen sanaton, ja samalla täynnä sanoja! Tiedät jo, olette tehneet erinomaista työtä, ja huone on niin kaunis!
  Iloinen ja onnellinen puolestanne! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän <3 Sinähän olet ollut mukana tässä remontissa, suurena henkisenä tukena :) Kiitos siitä!

   Poista
 12. Mykistävän kaunis kokonaisuus!

  VastaaPoista
 13. I love your blog , you have a new folower from chile
  Cariños

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nice to hear, thank you! Welcome to follow :)

   Poista