sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Uskallanko maalata

Olen aikaisemmin maininnut, että haluan jossain välissä maalata portaat. Nyt olisi sen aika, mutta vaikeeta on värin kanssa, apua! Kysymys on vain uskallanko käyttää väriä. Muutos on kumminkin aika suuri, koska nyt portaat ovat valkoiset. Mutta en halua, että ne valkoiseksikaan jää. Hain tällä viikolla kaksi koe purkkia ja nyt on testimaalaukset tehty.


Toinen maaleista on vaaleanharmaa ja toinen lämminharmaa.


Kaiteet jäävät valkoisiksi. Askelmat ja askelmien sivut olisi tarkoitus maalata. Portaisiin on liimattu jarruteipit ja uskoisin että ne voisivat jäädä maalin alle. Uskokaa tai älkää, olen kerran tullut ryminällä portaat alas. Onneksi en päätäni lyönyt, tuloksena oli vain säihkähdys ja musta takapuoli.


Oikealla on vaaleanharmaa ja sen vaihtoehdon suljen heti pois. Lämminharmaa on todella kaunis väri ja sitä tullaan käyttämään muuallakin täälä, mutta onko liian tumma portaisiin? Mielelläni kuulisin teidän mielipiteitä. Olen kyllä melkein varma, että tällä mennään.
Aloitan työt ensin hirsiseinän puhdistuksella. Poistan sammaleet hirsien välistä. Aluksi ajattelin laittaa pellavanauhaa väliin, mutta tämä on sisäseinä, eikä välttämättä tarvitse mitään.

Sitten olisi yksi kirppis löytö. Muutamia viikkoja sitten myin itse kirpparilla turhaa tavaraa pois. Siinä samalla huomasin eräässä pöydässä vanhan ikkunalampun. Hintaa katsoessani järkytyin, aivan liian kova hinta. Lamppu oli mielessä vähän väliä. Se olisi aivan täydellinen yläkerran huoneeseen. Epätoivoisena jätin kirpparin kassalla myyjälle oman tarjoukseni lampusta. Ei mennyt kauan, kun puhelin soi ja myyjä teki vastatarjouksen, jonka hyväksyin ja kaupat tuli. Tästä ei lamppu enää voi kauniimmaksi mennä! Leppoisaa sunnuntaita ja ihanaa alkavaa viikkoa!

                                                                       - Mia -