sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Tapetti

Vihdoin se on tapahtunut, yläkerran huone on tapetoitu. Melkein tasan vuosi sitten kontittiin ja poistettiin vanhaa eristettä lattian alta. Huoneessa ei ole läheskään edes joka kuukausi tehty mitään, koska kiire ei tämän kanssa ole ollut. Kaikki rakenteellinen on nyt tehty huolella ja hengittävillä materiaaleilla. Meillä on kumminkin huone missä nukkua ja hyvät unet sielä saakin. Valintojen kanssa halutaan olla ehdottoman varmoja. Kiire ei saa ikinä olla vanhan talon kanssa, se ottaa sen ajan minkä ottaa.


Moni varmasti tietää tästä kuvasta minkä valmistajan tapetti on kyseessä...väärinpäin rullatut tapetit.


Valintani oli Pihlgren ja Ritolan Lumme tapetti. Tämän olin jo päättänyt vuosia sitten, paljon ennen remontin alkua. Kesällä ostimme tapetit ja kävin vielä muita vaihtoehtoja läpi, mutta pysyin valinnassani ja mies luotti taas valintaani. Ehdoton kriteeri on aina paperi/perinnetapetti. Tämä on myös tarpeeksi rauhallinen makuuhuoneen tapetiksi. Tämän rinnalle on tulossa vähän muitakin sävyjä, ainaskin vanhoja sävyjä..


Asia mitä kovasti mietin vielä on lattia. Alkuperäinen suunnitelma oli maalata lattia, mutta olen tullut toisiin ajatuksiin. Jos se jäiskin kuurattavaksi lattiaksi. Vanhat lankut ovat todella upeat ja kauniit ihan näinkin. Onneksi asiaa ei tarvitse vielä päättää.


Reipasta alkavaa viikkoa!

                                                                   - Mia -

tiistai 19. tammikuuta 2016

Linnuille ruokaa ja vanhan talon sisustamista

Pakkanen paukkuu ja nyt vihdoin sitä lunta on tullut. Pikkulintuja on parveillut paljon pihassa ja päätin tehdä itse linnuille ruokaa. Muissa blogeissa olen paljon nähnyt hienoja kakkuja linnuille ja sen päätin tehdä. Käytin auringonkukansiemeniä, pähkinöitä, kauraa ja kookosrasvaa. Tänään ripustin sen ja toivottavasti linnut löytävät sen pian.


Kirpparilta tein aika erikoisen löydön, Arabian pieni kulho. Pyörittelin sitä aika kauan kädessäni, ihastuin siihen ihan suunnattomasti. Joten, en voinut sitä jättää, tämä lähti mukaani.


En ole aikaisemmin nähnyt tällaista Arabian kuviota. Tässä näkyy jo ajan patina, täydellinen kynttiläkippo. Leima on rotanhäntä leima.


Yhden joululahjan haluan esitellä. Sain mieheltäni tämän alkuperäisvärissä olevan tuolivanhuksen. Hah, toiset naiset saavat kultakoruja lahjaksi, mutta minä saan tuolin, millä on jo ikää varmasti sata vuotta. No, tämä oli minun makuun.


Tuoli on nyt isossa tuvassa, mutta siirtyy remppahuoneeseen myöhemmin. Rempasta puheenollen, pian päästään tapetoimaan. Sen jälkeen alkaakin taas pieni rakentaminen. Sain nimittäin erään idean ja mies suostui heti sen toteuttamaan. Siitä asiasta joskus myöhemmin lisää..

Lamppu mihin löysin varjostimen tuli nyt kumminkin alakertaan. Niin vähän tällä hetkellä ollaan yläkerrassa, joten turha kauniin lampun on sielä olla. Laitoin kuvun sisälle pienen jouluvalosarjan. Toimii nyt tunnelmanluojana.


Näkymät vanhassa talossa ovat ihania. Ne ovat melkein parhaita kuvia, kun näkyy seuraavaan huoneeseen. Mitä enemmän huoneita näkyy, sen parempi. Meillä ei valitettavasti niin isoa taloa ole.


Eilis illan tunnelmaa. Ainut asia mikä on pitkään häirinnyt minua on ruokapöytä. Aluksi ajattelin, että kerään pöydän ympärille vain vanhoja tuoleja. Nämä tuolit nimittäin häiritsevät minua eniten. Nyt olen jo miettinyt, että koko pöytä menee myyntiin. Tämä pöytä on ostettu edelliseen asuntoomme ja se ei tänne taloon sovi. Pöytä on erittäin laadukas ja kaksi miestä tarvitaan ainakin tätä kantamaan. Saa nähdä mitä tämän kanssa teen.

Lumista tammikuun jatkoa, minä jään miettimään ruokapöydän kohtaloa!

                                                                          - Mia -

lauantai 9. tammikuuta 2016

Tammikuun pakkaset ja vuoden ensimmäinen löytö

Nyt voi sanoa, että talvi on tullut. Lunta saisi kyllä olla enemmän. Viikolla pakkanen kävi täälä 27 asteessa, jos minulta kysytään, se on jo liikaa. Moni kärsii tällä hetkellä jäätyneistä vesiputkista, siksi sitä luntakin olisi hyvä olla enemmän, suojaisi jäätymiseltä paremmin. Täälä on pärjätty hyvin ja putkia ei ole jäätynyt. Ja turha sitä on etukäteen murehtia asioita. Pieniä parannuksia on jouduttu tekemään. Kuistilta vievä ovi keittiöön on tiivistetty pellavalla ja ripustin keittiön puolelle vielä oviverhon. Tämä oviverho on huippu keksintö vanhaan taloon. Lisäksi jouduttiin ostamaan patteri yläkerran remppahuoneeseen, koska kylmyys sieltä tuli alas asti. Onneksi laitoin syksyllä liimapaperit ikkunoihin, nyt saa olla kiitollinen siitäkin. Kaikki ketkä asuvat vanhassa talossa, tietävät että mikään ei tule helpolla, eikä kaikki ole niin itsestään selvää. Mutta, tässä oppii luovaksi ja en todellakaan vaihtaisi tätä mihinkään muuhun!

Tänä aamuna pakkasta oli 20 astetta ja aloitinkin viemällä kaikki petivaatteet ulos. Aurinko tuli myös esiin ja tammikuinen lauantai oli kauneimmillaan. Lähdimme aamupäivästä pitkälle kävelylle ja voin sanoa, että hyvää teki. Se ääni, kun lumi narskuu jalkojen alla, oi. Eläinten jälkiä on mukava katsella hangelta ja sitten arvuutella mikä eläin siitä on mennyt. Valokuvaus ilmat onkin nyt parhaimmillaan. Nämä kuvat on koskelta, missä tänään käytiin.


Vuoden ensimmäinen kirppis löytö on tehty. Vanha valurautainen lättypannu. Muistan, että jossain huutokaupassa näitä oli tarjolla ja ne meni, kuin kuumille kiville. Sen jälkeen en ole missään näitä nähnyt. Pannussa on BMW kirjaimet, se on lyhenne sanoista Björneborgs Mekaniska Werkstad, joka on Porissa vuonna 1858 perustettu valimo ja konepaja. Tämä oli todella ilahduttava löytö ja aivan huippu kunnossa. Otan mielellään vastaan puhdistus vinkkejä, netistä jo vilkaisin muutamia. Ja hei, eihän näin hyviä pannuja kaupasta enää saa :)


Viikolla leivoin myös Airisrannan blogista saamalla ohjeella suklaamurokakun. Meille sattui tulemaan vielä vieraita ja tämä kakku kelpasi vieraillekkin. Ohje lähti myös heidän mukaansa :). Ohjeessa lukee, että on parhaimmillaan seuraavana päivänä tai myöhemmin. Meillä kakku ei säilynyt niin kauaa ja oli siis todella hyvää lämpöisenäkin. Ohjeen löydät täältä
Tänään leivoin jo toisen, mutta se meneekin pakkaseen.


Yhden löydön unohdin näyttää, tämä löytyi joulukuussa. Nyt löytyi se toivottu lampunvarjostin yksinäiselle lampunjalalle minkä löysin jo aikaisemmin. Maksoin 4€ tästä varjostimesta. Arvatkaapas miten tämän kanssa kävi. Menin kassalle ja hintalappu oli tippunut. No, minä lähdin etsimään suuresta kirpparista pudonnutta hintalappua ja se onneksi löytyi, kyllä olisi harmittanut jos toisin olisi käynyt.Pirteitä pakkaspäiviä kaikille!

                                                                          - Mia -

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Pieni pala Iduria...

Minulle on aina ollut tärkeää vanhojen esineiden tarinat ja historia. Valitettavasti aina ei saa vastauksia näihin, kun vanhaa esinettä ostaa. Mutta nyt tämä merkitys kasvoi entisestään.

Sain sähköpostia Villa Idurista, Pilviltä. Hänellä oli kaapissa yksi retrokuppi ja tassi. Hän tiesi, että minä kerään niitä ja tämä hyväsydämminen ihminen halusi antaa sen minulle.


Tällä kupilla on myös tarina, mikä tekee siitä erityisen tärkeän. Moni lukijoistani varmasti seuraa Villa Iduria ja tiedätte kuinka mielenkiintoinen ja tärkeä historia tilalla on.

Kuppi on ollut Idurin edellisen omistajan, eli yksineläjä-kalastajan käytössä. Se löytyi pöydältä, johon se oli jäänyt hänen lähtiessään tilalta ja Pilvi korjasi sen pöydältä pois 7 vuotta hänen lähtönsä jälkeen.


Tämä lahja sai minut ihan sanattomaksi. Jonkin aikaa sitten, minä annoin Iduriin kupin lahjana, mutta enhän minä odottanut saavani vastalahjaa. Ja eihän se ole ikinä lahjan tarkoituskaan.
Olen todella liikuttunut tästä lahjasta, kiitos!


Minun kuppini mikä lähti Iduriin, tarinasta tiedän vain, että se on pienestä Taklaxin kylästä lähtöisin.
Ja minulla on nyt pieni pala Iduria kodissani, huoh!

                                                                      - Mia -