sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Tyynelän tonttu & joulun tunnelmaa

Saanko esitellä kotitonttumme Arvin. Viime jouluna kävin Tonttulassa vierailulla ja tonttu jäi silloin saamatta. Ihastuin erääseen tonttuun, mutta mietin liian kauan ja se ehti mennä. Eija Porkola valmistaa Tyynelän tontut käsityönä ja jokainen on myös eri näköinen. Tietysti jokaisella on myös nimi. Kesällä kävin uudestaan vierailulla Tonttulassa, koska eräs blogini kommentoija kehui, että paikka on upea myös kesällä. Ja sitä se todellakin oli. Sieltä se oma Arvi tonttu sitten löytyi. Arvi pääsee joulun ajaksi isoon tupaan ja muina aikoina on yläkerrassa. Voisi sanoa, että en ole hirveästi tonttujen ystävä, mutta tämä on vienyt sydämeni. Tässä hän siis on..


Lauantaina kävin joulumarkkinoilla Pietarsaaressa ja samalla kävin museossa mihin oli laitettu esille vanhan ajan joulu. Aah, sitä tunnelmaa. Joulupukkikin istui keskellä lattiaa olkien päällä.


Tämä kuva on kaunis. Ehkä juuri siksi, että siinä on pöytä minkälaisen haluaisin meidän isoon tupaan. Päätimme, että laitamme ison uuden ruokapöydän myyntiin ja toivomme, että saisimme unelmien pöydän joskus. Siinä käy varmasti niin, että joudumme olemaan ilman pöytää hyvinkin kauan...


Joulumarkkinoilta en ostanut muuta, kuin tämän kolmi haaraisen kynttilän. Vielä en malta sitä polttaa, ehkä vasta jouluna.

Tänä vuonna on ollut vaikea laittaa joulua kotiin. Haluan vain yksinkertaista ja kaunista. Tuo tavara ahdistus on tullut pysyäkseen. Melkeinpä kynttilöillä ja havuilla mennään tämä joulu ja muutamalla koristeella. Himmeli on kuitenkin sellainen minkä haluan esille. Se taitaa olla joulukoristeista kaunein. Himmeli on vaihtanut joka joulu paikkaa. Tänä vuonna se roikkuu vanhan pienen pöydän yläpuolella isossa tuvassa. Ison tuvan tunnelma on mielestäni nyt tarpeeksi jouluinen.


Toinen uusi lempi koriste on ystävältäni saama tähti ikkunaan. Tällaista en ole aikaisemmin nähnyt ja on kyllä niin kaunis. Tähti pääsi keittiön ikkunaan. Juuri näin kauniita joulukoristeita minä haluan.


Lopuksi vielä kuva meidän vanhasta herrasta lempipaikallaan sohvan nojalla. Täältä näkee suoraan ulos ja pystyy "kyttäämään" naapureita :)


Kiitos edellisen postauksen kommenteista! Kiva että sai jakaa myös teille hyvän vinkin!


14 kommenttia:

 1. Onhan niillä toiveilla suuri vaara toteutua, joten ei tiedä, vaikka oikea pöytä tupsahtaisi jostain äkkiäkin ;). Olen myös ihan samoilla linjoilla koristeiden suhteen, ihan luomulla mennään ja pääasiassa kynttilät ja kauniit kynttilänjalat tuovat tunnelman. Kivaa joulunalusaikaa sinne teidän idylliseen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä on :). Pöydän myyntiin laittamista on nyt pitkitetty ja joulun jälkeen se menee myyntiin. Toivotaan että löytyisi toiveitten mukainen pöytä nopeasti. Olen kyllä valmis odottamaan ja olla ilman pöytää, onhan tässä kaikkea muutakin joutunut odottamaan :)).
   Ihanaa joulunalusaikaa myös teille!

   Ps. Sinun postaukseen pitää lisätä vielä, että arvasin melkein, että ikkunoiden lisääminen ei onnistu. Se on varmasti hyvä idea isontaa ikkunoita. Olen varma, että mitä ikinä päättättekään niin siitä tulee upea!

   Poista
 2. Nuo tontut on kyllä kauniita ❤ että jollakin on taito saada jotain noin kaunista aikaan. Jospa minäkin saisin joskus meille oman tontun 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tontut on kyllä upeaa käsityötä! Toivottavasti saat myös oman tonttusi:)

   Poista
 3. Kyllä aina yksi tonttu kodin tekee, siinä kuin lemmikkieläinkin:) Suloinenhan tuo teidän Arvinne on, eikä liian jouluinen. En siis lainkaan ihmettele, että se vei sydämesi.
  Ison tupanne tunnelma on juuri niin kaunis kuin se vain voi olla, rauhallinen ja seesteinen. Ja ah, silti niin jouluinen. Myös meillä on joulu toisensa perään, vähennetty kaikkea ylimääräistä joulu koristelua. Sitä joulun tuntua yritetään saada enemmän aikaan kukilla, kynttilöillä ja myönnän, niillä Mailegin tontuilla (ne kun ovat minun heikkouteni). Ja tietysti on mukava hieman ajatella koristeluissa myös pientä lapsenlastamme.
  Rauhaisaa joulun alusaikaa teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä suloinen ja veikeä kaveri :). Niin on tääläkin vähennety joka vuosi koristeiden määrää. Kynttilöillä ja kukilla saa paljon tunnelmaa aikaiseksi. Mutta jokainen rakentaa oman joulun omilla mieltymyksillä ja se on kaunista.
   Ihanaa joulunalusaikaa myös teille!

   Poista
 4. Jouluisia terveisiä teidän Arville velipojaltaan Viljamilta, Tyynelästä hänkin tuli meille. Nyt on talossanne asiat kunnossa kun on myös se kotitonttu, joka jokaiseen pirttiin tarvitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvi lähettää paljon terveisiä Viljamille! Muistan mitä sanoit kotitontusta, kun viime joulun aikoihin tein postauksen Tonttulasta. Vihdoin on meidänkin pirtissä oma koitonttu :)

   Poista
 5. Suloinen tonttu! Meḱin olemme puhuneet, että pitäisi päästä Tonttulassa käymään. Tänä jouluna emme taida ehtiä, mutta ehkä seuraavana. Tai voisihan sinne tosiaan kesälläkin mennä. Kaunis tuo olkitähti ja oi, tuo kolmihaarainen kynttilä! <3 Ihanaa joulunaikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvilla on niin veikeä ilme ja aina iloinen :). Voi, kannattaa mennä käymään Tonttulassa. Siitä paikasta tykkää lapset sekä aikuiset. Olkitähti on kyllä kaunis niin myös kynttilä. Molempien tekoa voisi myös itse kokeilla.
   Ihanaa joulunaikaa!

   Poista
 6. Arvi-tonttu on niin suloinen, näyttää niin kiltiltä! Saa nähdä saanko perheeni mukaan tonttulaan nyt ennen joulua...! Isotuvanne on ihana, se oikein hehkuu rauhaa ja joulutunnelmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiltti ja iloinen, sitä se todellakin on! Toivottavasti pääsette käymään Tonttulassa. Minäkin voisin mennä myös tänä jouluna sinne, tai oikeestaan voisin muuttaa sinne ;).
   Kiitos ihanista sanoista <3

   Poista
 7. Ihana Arvi, sopii hyvin teille! Ostin viime vuonna Eijalta joulumarkkinoilla sellaisia vanhanajan paperisia joulutauluja. Ehkä ehdimme käydä Tyynelässä tänä jouluna, viime kerrasta on jo vuosia aikaa.
  Teidän tuvassa on ihanan rauhallinen ja harmoninen tunnelma, ei kaipaa enempää koristeita. Minäkin jätän suosiolla enimmät koristeet kaappiin, mutta siltikin niitä taitaa olla liikaa...
  Nyt on joka puolella kivoja markkinoita ja joulujuttuja. Me pidimme työntekijiden kanssa tunnelmallisen joulujuhlan lauantaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvi on ihana ja sopii vanhan talon tunnelmaan niin hyvin! Olen myös katsonut niitä julisteita, ne ovat ihania. Tupa on nyt ensimmäistä kertaa mielestäni kauneimmillaan ja tunnelma on niin rauhallinen.
   Itse haen joulumarkkinoilta joulun tunnelmaa. Eikä aina tarvi mitään ostaa vaan se tunnelma on pelkästään niin ihana.

   Poista