sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Japaninsaha

Tämäkin työkalu on ollut hankitalistalla jo pidemmän aikaa. Yläkerran remontti huoneessa tuli sellainen vaihe eteen, että nyt oli aika pistää japaninsaha tilaukseen. Vanhasta ovesta täytyi saada alareunasta pieni soiro pois. Jos tässä olisi käyttänyt tavallista sahaa tai höylää, olisi oven reuna voinut rispaantua tai lohjeta paloja.


Tässä lainaus nettikaupan esittelystä:
Näillä työskentely on mukavaa ja helppoa, kunhan on sisäistänyt sahan toimintaperiaatteen. "Ilman voimaa" ja "oikealla tekniikalla" - lauseet kuvaavat asiaa oikein hyvin. Sahojen terät ovat kaksirivisiä höyläteriä ja ne leikkaavat vain vetosuuntaan, joten ne eivät revi eivätkä rispaa puuta lainkaan. Sahalla pääsee hankaliinkin paikkoihin ja sahausjälki on siistiä. Listotuksissa ne ovat aivan loistavia.


Sahoja on paljon eri hintaisia. Meidän saha maksoi 32€ ja oli kyllä hintansa arvoinen. Sahausjälki oli todella siistiä. Sahoja on saatavana myös erilaisilla terillä ja eri käyttötarkoituksiin.


On varmasti sanomattakin selvää, että suosittelen tätä joka kotiin missä vähänkin nikkaroidaan.


Ehkä pian päästään katsomaan remonttihuoneen kuulumisia. Nyt nimittäin ollaan jo pitkällä.. :)


                                                                       - Mia -

5 kommenttia:

 1. Minäkin olen tilannut japaninsahan, koulun kautta! :) On kyllä todella hyvä työkalu!

  VastaaPoista
 2. Ja minäpä taas en ole kuullut moisesta sahasta aiemmin mitään. Itselleni siis aivan uusi tuttavuus. Kiitos kun jaoit tämän tiedon. Yritänpä pitää nimen mielessä mikäli tulee vastaan tarve tuollaiselle sahalle:)
  Tuo ovi on ihan mielettömän upea. Vanhoissa taloissa on juurikin tällaisten pienten yksityiskohtien takia sitä jotakin. Hienoa on se, että löytyy ihmisiä, jotka myös osaavat arvostaa talon tyyliä ja aikakautta, säilyttäen vanhaa.

  VastaaPoista
 3. Meillä olisi varmasti tarvetta tuollaiselle ihmesahalle :) Kiitos vinkistä ja kiitos myös ihanasta kommentistasi blogissani ♥

  VastaaPoista
 4. Ihan uusi tuttavuus minulle tuo! Täytyypä vinkata isännälle, sillä jos tällaisella saa joitain työvaiheita helpotettua, se on hankinnan väärti.

  VastaaPoista
 5. Enpäs ole kuullutkaan moisesta! Kiitos vinkistä 😊

  VastaaPoista