lauantai 1. lokakuuta 2016

Portit

Kesä on vaihtunut syksyyn, kun viimeksi kirjoittelin tänne. Aika on mennyt hurjan nopeasti. Kesä, ihana kesä, joka jollain lailla oli erityisen ihana ja tärkeä tänä vuonna, meni nopeasti. Aika ei vain ole riittänyt blogille, vaikka kirjottamisen aiheita olisi riittänyt. Tällä hetkellä olen flunssan kourissa ja nyt löytyi se oikea hetki kirjoittaa ja katsoa mitä meidän pihassa on tapahtunut.
Yläkerran huoneessa on myös tapahtunut edistystä ja kesän aikana on hoidettu pieniä korjaustöitä, mitkä eivät välttämättä edes näy. Ja juuri näitä pieniä töitä riittää vanhassa talossa. On myös siivottu ulkorakennuksia. Nyt odotan vain, että päästään aloittamaan pajan siivousta. Siitä olisi tarkoitus tehdä minun ikioma ikkunaverstas. Kesällä on myös reissattu ja monessa museossa käyty. Olen aivan häkeltymyt museoiden kauneudesta ja nimenomaan talonpoikaismuseoista. Voisin muuttaa niihin heti.

Niin, portit ovat siis valmistuneet ja muurit. Kuvat olen ottanut jo kesällä, täälä ei tosiaankaan ole noin vihreää enää.


Tässä on vasta porttien asettelua. Muurit jäivät liian lyhkäisiksi, koska portit muuttuivat alkuperäisestä suunnitelmasta. Porttien suunnitteluun meni paljon aikaa, kun emme osanneet päättää minkälaiset haluamme. Nyt tarvitsemme lisää tiiliä, koska näin se ei voi jäädä. Mutta se saa jäädä ensi kesään.


Seuraava asia mitä sai miettiä, oli väri. Väri piti saada mahdollisimman lähelle pari-ovien keltaista väriä. Pari-ovet on maalattu pellavaöljymaalilla, mutta halusin portteihin muun maalin. Virtasen maaleista olen kuullut vain pelkkää hyvää ja sieltä sopiva väri löytyi, kartanonkeltainen.


Saranat laitettiin talon puolelle.


Muurien päälle laitettiin pellit suojaksi. Tästä olisi tarkoitus jatkaa ensi kesänä punaista aitaa ja tietenkin muurata pari kerrosta lisää tiiliä. Tykkään paljon, kun piha on rajattu. Autot jäävät toiselle puolelle, ihanaa. En muutenkaan tykkää, kun autolla ajetaan suoraan oven eteen.


Tästä ollaan kauan haaveiltu ja nyt se on siinä valmiina! Halusin, että piha säilyy maalaispihana ja mielestäni säilyi, vaikka pieni ehostus tuli.

Instaan on helppo laittaa kuvia ja olenkin sortunut siihen. Mutta toivon, että blogi alkaisi myös päivittymään useammin. Teidän muiden blogeja en ole myöskään käynyt paljoa kommentoimassa, mutta olen kyllä lukenut ja hengessä mukana ollut.

Aurinkoisia syyspäiviä!

                                                                  - Mia-

24 kommenttia:

 1. Oi, miten kauniit portit! Rajattu piha on tosiaan kaunis ja rauhallinen. Mukavaa syksyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Meillä on todella iso ja pitkä piha ja on ihanaa nyt, kun autot jäävät sora-alueelle. Tykkään perinteisestä nurmikkopihasta ja nämä portit olivat hyvä ratkaisu rajamaan nämä kaksi aluetta. Mukavaa syksyä sinulle!

   Poista
 2. Kivaa, kun tänne tuli päivitys :). Ja uskon, että hyviä syitä olisi riittänyt ennenkin: napsaiseepa teiltä kuvan mistä tahansa, tallentuu kuviin pelkkää täydellistä maalaisihanuutta. On kyllä komea portti ja sama keltainen jatkuu hienosti sorapolun päässä ovella.

  Ikkunaverstas kuulostaa mahtavalta. Olet niin ahkera ikkunankunnostaja, joten oma verstas nyt on minimivaatimus! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, menen taas ihan sanattomaksi kauniista sanoistasi! Kiitos Pilvi! Kyllä minustakin ihan samalta tuntuu, kun katson sinun kuviasi, täydellistä saaristolaisihanuutta, sellaista mitä minä en pääse kokemaan.
   Niinpä, ikkunaverstas kuullostaa hyvältä ja on ollut haaveissa kauan, mutta senkin eteen on tehtävä aika paljon työtä. Tuo kuullostaa hyvältä, minimivaatimus :) tästä kerron kyllä omalle remppamiehelleni heti.. ;)

   Poista
 3. Mukava kuulla sinusta taas pitkästä aikaa! Välillä aika tahtoo olla tiukilla, niin täälläkin, mutta sitten on taas kiva yrittää päivittää jotain. Kylläpä vain tuli upeat portit, ja tuo keltainen väri on niin sopiva maalaistalon pihapiiriin. Minustakin on kiva, jos autot saa pidettyä vähän kauempana sisäänkäynnistä. Ihanan kutsuvan näköinen piha teillä kyllä on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika on välillä tiukilla ja jostain on vain luovuttava, mutta täälä ollaan taas, molemmat. :) Tämä on kumminkin mukavaa puuhaa ja on antanut paljon, joten ei tätä haluaisi lopettaa.
   Portit kyllä onnistuivat ja vielä, kun saamme tämän kokonaisuuden täysin valmiiksi, niin hyvä tulee.
   Kiitos Päivi!

   Poista
 4. Voi, miten mukavaa taas piipahtaa tänne <3
  On teillä ollut iso urakka noiden porttien kanssa. Meillä vastaava homma oli muutama vuosi sitten ja tiedän, miten hankalaa on suunnittelu on - portti on niin esillä, antaa ensivaikutelmaa ja toivottaa tervetulleeksi - sen täytyy tunnelmaltaan sopia kokonaisuuteen. Teillä on kyllä todella onnistunut porttiprojekti, tyyli, värisävy ja ihan kaikki ovat tosi nappivalintoja ♥

  Vielä vähän aiheen vierestä: mitä maalia käytätkään huonekalujen tms. maalauksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla! En olisi uskonut minkälainen suunnittelu ongelma tuli vastaan porttien kanssa. Siihen meni aikaa..
   Muistan nyt teidänkin projektin ja kyllä tuli upeat portit teillekkin.

   Tällä hetkellä suosin vain alkuperäisvärisiä huonekaluja. Mutta suosittelen ehdottamasti kokeilemaan munaöljytemperaa. Jos alkaisin tässä kehumaan sen ominaisuuksia, tulisi tästä tekstistä pitkä. Voisin sanoa, että täydellistä maalia. Helppoa ja halpaa. Pigmenttejä on niin paljon ja varmasti löytyy oikea väri. Rohkeasti vaan kokeilemaan :)

   Poista
 5. Wau! Tämän ehkä joutuu ns. apinoimaan omaan pihaan, aivan mahtavan näköinen! Miten olette saranat kiinnittäneet tiilimuureihin, jotkut isommat vastakappaleet jo muurausvaiheessa?

  Hiljaista meilläkin on ollut, jo kohta vuoden :) mutta lukemassa olen silti käynyt tasaisin väliajoin seuraamiani blogeja. Elämä vie ja kuljettaa, nautittu on, onneksi nämä odottavat täällä aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kierretanko laitettiin saumakohtaan muurausvaiheessa tiilen molemmin puolin. Lopuksi vielä tolppien keskelle jäävä tyhjä tila täytettiin kuivabetonilla. Minä en ole osallistunut porttien tekoon lainkaan, joten kaikki kunnia kuuluu miehelle :) No, suunnitteluun kyllä osallistunut, eikö se ole se tärkein työ ;)

   Hiljaisia hetkiä varmasti monella tulee. Ilo on huomata, että samat ihanat ihmiset jaksavat laittaa vielä kommenttia, vaikka on hiljaista ollut kauan!

   Poista
 6. Olipa mukava kuulla sinusta, pitkästä aikaa. Niin se elämä vie ja kuljettaa, ettei aina ole aikaa sille omalle blogille, mutta silti on kiva käydä lukemassa muiden samanhenkisten blogeja. Palata oman blogin pariin kun sen aika taas on. Täällä on kyllä maltettu odotella paluutasi, tosin aina välillä tulee mieleen, että onkohan kaikki hyvin, ei kai mitään ikävää vain olisi sattunut.
  Ihana siis kuulla, että siellä on eletty ja nautittu kesästä. Ja kaunis porttinnekin on jo hyvällä mallilla. Portti muureineen on juuri niin täydellinen kuin se vain voi olla. Sopii tuohon taloonne uskomattoman upeasti ja tekee entistäkin kutsuvammaksi kotinne. Kyllä noista porteista on niin teidän itsenne, kuin vieraidennekin lumoavaa astua pihaanne ja käydä sisälle taloon.
  Hienosti suunniteltu ja toteutettu, joten terveiset myös sille omalle remppamiehellesi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, todella mukava kuulla, että paluutani on odoteltu!

   Porteista tuli kauniit, onhan näitä jo odotettu. Se on niin mukava tunne, kun saa jotain näkyvää valmiiksi, vaikka tämä ei nyt ihan valmis vielä ole :)
   Kiitos kauniista sanoistasi ja terveiset kerrottu remppamiehelle :) Ihanaa syksyä!

   Poista
 7. Onpa idyllinen piha ja portti on hieno! Kiva, että olet palannut meitä ilahduttamaan kuulumisillasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sanasi ilahduttavat minua paljon, todella kiva kuulla!
   Ihanaa syksyä sinulle :)

   Poista
 8. Härligt! Så idylliskt och vackert! Kommer att tänkta på husen i Bullerbyn av Astrid Lindgren =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämen tack! Så härligt komment, jag blev så glad :)

   Poista
 9. Ihana, uusi 'blogginlägg'! Olen käynyt katsomassa monta kertaa jos olisit päivittänyt blogiasi, ja nyt olet! :)
  Uusi sana minulle löysin tekstistäsi myös; olet häkeltymyt. En ole koskaan kuullut!
  Portit ovat ihanat kuten tiedät! ♡ Erinomaista työtä olette tehneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, olet odottanut uutta päivitystä :)
   Hahaa, tekstissäni on kirjoitusvirhe, se on häkeltynyt :))
   Kiitos paljon, tykkään niin porteista!

   Poista
  2. Häkeltynyt on myös uusi sana minulle ;) :)
   Ja kyllä, saisit päivittää blogiasi päivittäin, tykkään siitä niin! :)

   Poista
  3. :)
   Voi kiitos, kiva kuulla! Niin saisit sinäkin päivittää useammin blogiasi ;)

   Poista
 10. Ihana portti! Niin kaunis ja idyllinen näkymä. Minusta pylväät näyttävät kaunilta noinkin;) Kun en tiedä, niin ihan pitää kysyä, että pitääkö niiden todella olla korkeammat? Oi että, saat vaikka kauniit kukkapadat tai vastaavat tuohon kesäisin. Voi huokausta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Jaa, ainakin se näyttää siltä, että pitäisi olla hieman korkeammat. Ainakin mies on vahvasti sitä mieltä :)
   Arvaa vain olenko ajatellut niitä kukkapatoja..:) Vielä kun istuttaisi jotain kauniita pensaita tuohon, niin tulisi vielä kutsuvampi kokonaisuus :)

   Poista
 11. Kaunis portti ja minustakin tiilipylväät eivät välttämättä edes kaipaa korottamista! Mutta uskon että tiedätte miltä ne kuuluu näyttää : ) Kaunis piha ja talo, ei voi kuin huokailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Näiden parin kommentin jälkeen alkasin miettimään, tarviiko muureja korottaa lisää. Kukkapadat sinne kumminkin tulevat ja sillä se tavallaan korottuu :)

   Poista