torstai 23. kesäkuuta 2016

Juhannus


Juhannuksen aika - kesän parasta aikaa ja luonto kauneimmillaan. Parasta aikaa koristella koti ja piha luonnonkukilla.


Pergola on valmis vastaanottamaan juhannusvieraat. Huomenna pöytää notkuu kesän herkkuja, naurua ja rentoa yhdessäoloa.


Keittiö on koristeltu juhannusruusuilla. Ihanaa kun voi poimia kukkia omasta pihasta ja se yksinkertaisin on yleensä kaunein.


Pihalla juhannusruusu kukkii kauniisti aitan edessä. Tänä vuonna vielä juuri oikeaan aikaan.


Ihanaa kukkaloistoa..


N. 30 metriä pitkä ruusuaita on myös täydessä kukassa. Aah, mikä tuoksu..


Viimeinen kuva on kukasta johon tarvitsen tunnistusapua. Löysin tämän tänään syreeniaidan välistä. Kaunis valkoinen hento kukka. Ei ensimmäisenä mieleen tule ainakaan rikkaruohoa.Toivotan kaikille ihanille lukijoille kaunista ja rauhallista juhannuksen aikaa!

                                                                      - Mia -

17 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Kukka on lehtosinilatvan valkoinen "alba" lajike:) Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos tunnistamisesta, sehän se oli :), googletin heti ja sama on kyseessä. Kaunis kukka ja myös sinisenä ihana.
   Hyvää juhannusta myös sinulle!

   Poista
 2. Kaunis on Suomen suvi ja voi miten kaunis, teidän pihamaanne. Aivan ihania kuvia. Ja mikä ruusuaita, kuulostaa upealle,30 metriä. Kyllä on puutarhaanne vieraiden mukava tulla juhannusjuhliin. Siispä oikein kaunista ja ikimuistoista juhannusta teille sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen suvi on kyllä kaunis ja siitä pitää nauttia! Kiitos kehuista, piha onkin kauneimmillaan, kun joka puolella kukkii :). Vanha ruusuaita on tosiaan pitkä ja upea.
   Oikein ihanaa juhannusta sinulle!

   Poista
 3. Kylläpä siellä on huiman kokoinen juhannusruusu! Iloitsin täällä kovasti, kun juuri juhannusruusu on ottanut reippaan leviämispyrähdyksen ja meillä on nyt tuolla sisäänajon laidalla melkein koko mitalla rehevää juhannusruusua, muttei sentään mitään noin valtavaa ruusuvuorta kuin teillä siellä :) Iloista suven juhlaa sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, ei se nyt sentään ruusuvuori ole, kuva voi näyttää siltä :)). On tämä vanhakin, ties kuinka montakymmentä vuotta se on siinä ollut. Ainakin kauniilla paikalla kasvaa.
   Ihanaa juhannusta teille kauniiseen Jovelaan!

   Poista
 4. Ihänaa juhannusta! Kerrankin juhannusruusu todellakin kukkii juhanuksena;) Ja kukkia on nyt mielestäni erikoisen runsaasti.
  Kukan veikkaan olevan lehtosinilatvan valkoinen versio. On vanhan ajan perenna;) Itselläni on sinisena ja aloittelee juuri kukintaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti sinulla oli myös ihana juhannus :). Mahtavaa kun juhannusruusu kukkii oikeeseen aikaan ja oikeassa olet, kukkia on runsaasti.
   Kyllä se varmasti on lehtosinilatvan valkoinen versio. Toivottavasti se leviäisi nyt minun puutarhaan :), sininen on myös todella kaunis!

   Poista
 5. Kyllä nyt on luonto kauneimmillaan, ihana, kun juhannusruusutkin kukkivat "oikeaan" aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kunpa voisi ajan pysäyttää tähän! Luonnon kauneus ja valoisat kesäyöt, ihanaa :)

   Poista
 6. Kylläpä on ollut teillä puitteet - ihan täydelliset. Arvaan, että niissä rento yhdessäolo onnistui :). Harmi, että meiltä ehti juhannusruusun kukinta mennä jo ohi, minusta se niin kuuluu Juhannukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, rento yhdessäolo on parasta ja oli varmasti paras juhannus ikinä! Parhaaksi sen teki ihanat ihmiset ja eikä säässäkään mitään valittamista ollut. En muista onko täälä juhannusruusu kukkinut ikinä juhannuksena, oli sitten korkea aika kukkia :)

   Poista
 7. Ihanaa kukkaloistoa, teillä on kyllä ihana ja niin valmiin oloinen puutarha! Mulle on iskenyt kamala puutarhakuume tänä kesänä, mutta messujen vuoksi täytyy siirtää ensi kesään istutukset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Puutarhassa on kaikki puut ja pensaat valmiina, ei tarvitse hirveästi enää mitään istutella. Tosin, kovan työn olemme joutuneet tekemään, koska kaikki oli ylikasvanut ja puutarhan puolella ei päässyt edes liikkumaan.
   Varmasti sinulla on halu päästä istuttamaan pihallesi kaikkea, ymmärrän hyvin. Myöhään syksyllä on myös hyvä aika istuttaa ja taitaakin olla paras aika siihen hommaan!

   Poista
 8. Voi että teillä on kaunis ja niin idyllinen pihapiiri!!! Voi kun kesä kestäis pidempään, turhan äkkiä taas edetään kohti syksyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! Kesä saisi kyllä kestää pidempään, mutta toisaalta jokaisessa vuodenajassa on jotain ihanaa :)

   Poista
  2. Voi kiitos paljon! Kesä saisi kyllä kestää pidempään, mutta toisaalta jokaisessa vuodenajassa on jotain ihanaa :)

   Poista