lauantai 14. toukokuuta 2016

Pöydän muutos


Pieni pöytä ja keinutuoli mitkä oli tarkoitus tänä kesänä laittaa, niistä pöytä on jo valmistunut. Kiitos siitä ihanien lämpöisten säiden. Lähdin poistamaan maalia. Päällimmäinen paksu maalikerros lähti helposti pois. Alta tuli vaaleansininen maali mikä ei helposti irti lähtenyt, enkä sitä yrittänytkään ottaa pois.


Maalinpoiston jälkeen hioin ihan kevyesti pöydän ja pesin mäntysuovalla. Ihan ensimmäinen ajatus oli jättää lipasto tällaiseksi, mutta kannettuani sen sisälle ei se miellyttänyt ollenkaan.


Laatikot käsittelin sellakalla. Tämä on muuten hyvä tapa peittää vanhojen huonekalujen epämääräistä hajua.


Pienet posliininupit mitä laatikoissa oli vaihtuivat. Nämä kauniit messinkiset vetimet löytyivät omasta varastosta.


Sitten olikin enää yksi ongelma, millä käsittelen pöydän. Elinan blogin inspiroimana ajattelin lähteä kokeilemaan munaöljytemperaa. Kannatti todellakin kokeilla, tämä oli helppoa ja kivaa. Tästä luultavasti tulee yksi lempimaaleistani. Tarvitset vain kananmunaa, pellavaöljyä, vettä ja pigmenttiä. Ohjeen löydät täältä


Valmis pöytä, aikamoisen muutoksen se koki ja mielestäni positiivisen sellaisen. Maalipinta on todella kaunis ja ihanaa kun paksu muovimaalikerros on poissa. Kaikki ei kumminkaan mennyt ihan niin kuin piti. Ensimmäiseen munatemperaan laitoin aivan liian vähän pigmenttiä, joten jouduin maalaamaan uudestaan.


Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, tämä oli todella kivaa ja onhan tämä ikivanha maali.

Pihan muutostyöt ovat lähteneet käyntiin ja toivottavasti pian on myös kuvamateriaalia mitä näyttää.

                                                                   - Mia -

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Olen kyllä tyytyväinen muutokseen :)

   Poista
 2. Tosi ihana! En ole itse vielä kokeillut sitä maalia, mutta pian!!! Mistä pigmentit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sabina! Kannattaa kokeilla, uskon että tykkäät ja tämä on helppoa. Ostin pigmentit Vaasan Väristä, mutta sielä on aika pieni valikoima. Tilaan varmasti netistä lisää :)

   Poista
 3. Tulipa hieno! Mä oon ihan innostunut tuosta temperasta, päätin tehdä sabluunamaalauksetkin sillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina ja tämähän on sinun ansiotasi :)! Kuullostaa hyvältä, odotan mielenkiinnolla kuvia. Tähän maaliin ei voi muuta kuin innostua, ihan huippu :)

   Poista
 4. Ihan huikea muutos! Voi, että ihailen tuollaista omien maalien sekoittelua - tietää, mitä seoksessa on, ja tuloskin on noin ihastuttava<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Juuri niin, tietää mitä maalissa on ja onhan tämä edullistakin. Voi mitä erilaisia sävyjä tästä saakin sekoitettua :)

   Poista
 5. Vau! Munatemperaa en ole kyllä koskaan kokeillut, mutta varmaankin pitää, sillä kaikki ainekset kuitenkin minultakin löytyy. Kiitos vinkistä! Vaaleanakin pöytä näytti ainakin kuvassa hyvältä, mutta kyllä se nyt näyttää ihan siltä kuin voin kuvitella pöydän olleen joskus ihan alun perin. Todella hieno tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Kuvassa näyttää hyvältä vaaleanakin, mutta ei se sitä livenä ollut. Katselin pöytää monta päivää ja laitoin vetimetkin kiinni, mutta ei siltikään miellyttänyt. Nyt olen tyytyväinen, pinta on tosi kaunis ja eläväinen.

   Poista
 6. Sievä pöytä, ja paljon paremman näköinen uuden maalipinnan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Mielestäni on myös parempi nyt ja tätä "uutta" maalaustapaa oli erittäin mukava kokeilla :)

   Poista
 7. Oi kunika kaunis pöytä, sekä malli että lopputulos! Mitä pigmenttiä käytit? Todella kaunis väri! En ole vielä kokeillut munaöljytemperaa, mutta luulen kyllä että minun on pakko kokeilla joskus pian! :) En muuten tiennyt että sellakalla voi peittää hunoa hajua, kiitos vinkistä! Hyvää viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Käytin pöytään kolmea pigmenttiä: Oksiidinruskea, Umbra poltettu ja Italianpunainen. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Pigmenteistä saa varmasti mitä ihanempia sävyjä aikaiseksi. Sellakka on kyllä hyvä hajunpoistaja.
   Hyvää viikonloppua sinulle myös!

   Poista
 8. Siitä tuli todella kaunis! Kiitos hyvistä vinkeistä;) Tuota munaöljytemperaa olisi kiinnostavaa kokeilla. Ja tuo sellakka laatikoiden tuoksuun oli erittäin hyvä neuvo myös. Mukavia kesäkuun päiviä Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä kun sait vinkkejä ja suosittelen kokeilemaan tätä upeaa vanhan ajan maalia :)
   Mukavia kesäkuun päiviä myös Sinulle!

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! Kaunokainen siitä kyllä tuli :)

   Poista