sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Erilainen vappu


Aika rauhallista vappu viikonloppua on täälä vietetty. Pojille tehtiin kastraatio perjantaina. Kuva on otettu leikkauspäivän iltana ja molemmat nukkuivat koko päivän. Lääkärin määräys olikin että koirat saavat olla lämpöisessä paikassa ja mielellään vielä peitto päälle. Pienempi on kovasti nyyhkyttänyt, mutta eiköhän ne lähipäivinä alkaa palautumaan ennalleen.

Nyt on melkein täytynyt olla sisällä viikonlopun ajan ja keksiä hyödyllistä tekemistä. Sain maalattua yhdet listat valmiiksi ja seuraavaksi työn alle tulee paneelit. Maalaaminen ei hetkeen lopu, tiedän ainakin mitä lähiaikoina teen. Mutta en valita ollenkaan, onhan se kivaa :)


Rakastan maalata pellavaöljymaalilla, tulos on aina yhtä kaunis. Huonoja kokemuksia ei tästä maalista ainakaan minulla ole. Yläkerran aula on tällä hetkellä täynnä erivärisiä maaleja ja kaikkien pensselit omassa öljyssään. Ensimmäistä kertaa kokeilin pestä pensselit pellavaöljysuovassa ja suosittelen lämpimästi jos et ole vielä kokeillut.


Kasvun ihme on tapahtunut täälä. Kaikki istuttamani ovat lähteneet kasvuun. Olen yllättynyt ja tämä antaa kyllä lisäintoa ajatellen ensi vuoden istutuksia. Jos vielä joskus olisi se kasvihuone, ei sitä tiedä minkälainen super kasvattaja minusta kehkeytyy:). Olen ihan onnesta soikea näiden suhteen.


Mainitsin aiemmassa postauksessa että en ole aikaisemmin mitään itse kasvattanut. Mutta unohdin täysin viime kesänä tehdyn mansikkamaan. Itsehän en ole mansikantaimia kasvattanut, mutta olenhan kovan työn tehnyt mansikkamaan eteen. Näyttää siltä että ne voivat ihan hyvin. Yksi taimi on kuollut. Jos olen oikein ymmärtänyt saan siihen kohtaan rönsystä uuden. ? Jännityksellä odotan kukkivatko tänä kesänä.

Yksi asia mihinkä joku päivä pitää ryhtyä on pihamaan "kaatopaikan" siivous. Viime vuonna kaivamani roskat kivellä muistuttivat taas siitä. Tarkoitus olisi alkaa kunnolla lajittelemaan ja viedä kaikki roska pois ja tietenkin kaivaa lisää. Ehjät lasipullot säilytän ja puhdistan. Mistä sitä tietää mitä aarteita sieltä vielä löytyy..


Hauska ketsuppipullo, miltähän vuodelta mahtaa olla.


Tämä on varmasti yksi loputon työmaa saada kaikki pois.
Viime kesänä kun olin kaivamassa löysin pienen kauniin lasipurkin. Tämä on varmasti ollut lääkepurkki joskus.Ihanaa toukokuun ensimmäistä päivää!

                                                                     - Mia -

8 kommenttia:

 1. Tutun näköistä roskaa. Uuden mansikan saat loppukesänä tulevista rönsyistä, ne pitää muutenkin leikata pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roskat taitaa olla monelle vanhassa pihapiirissä asuvalle tuttu juttu. Kiva, näin kuulinkin tutulta viherpeukalolta, onneksi mansikkamaata pystyy vielä suurentamaankin, tilaa nimittäin on. Saa nähdä saako maistiaisia tänä kesänä :)

   Poista
 2. Kylläpä olet onnistunut taimikasvatuksessa loistavasti. Kasvihuone kuume kasvaa varmasti tuollaisten onnistumisten myötä, eikö?
  Aurinkoista alkanutta toukokuuta ja kuluvaa viikkoa sinulle sekä intoa projekteihisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuone haave on ollut jo kauan, mutta kyllä se nyt kasvoi entisestään :), no, eiköhän senkin aika tule jossain välissä.
   Aurinkoisia päiviä sinulle!

   Poista
 3. Voi teidän poikaparkoja! Toivottavasti ovat alkaneet jo toipua. Ihanaa, kun saat omalta maalta mansikoita. Teillä on oikea punainen tupa ja mansikkamaa -idylli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne aika reppanoita olleet, mutta nyt ollaan voiton puolella - iloisuus ja touhukkuus ovat palanneet :). Kiitos Päivi, noin minäkin ajattelen <3

   Poista
 4. Voi poikia ♥ Meillä Manu kastroitiin viime syksynä ja äkkiä toipui siitä, painoa vaan on tullut lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat on toipunut ja kaikki on ennallaan :). Meidän vanhempi koira on aika laiha joten painoa saisikin tulla lisää. Nuorempi on jo ennestään aika painava.. :)

   Poista