lauantai 9. huhtikuuta 2016

Valmiit portaat

Yksi iso työ taas saatu valmiiksi. Yllättävän nopeasti maali kuivui, portaat maalattiin neljä kertaa. Pellavaöljymaalin kanssa täytyy olla tarkka ettei sitä käytä liikaa maalatessa. Se on kyllä riittoisaa maalia. Täälä on tuoksunut todella hyvältä, kun pellavaöljymaalin tuoksu on leijunut ilmassa.

Ensimmäistä maalikerrosta maalatessani silmiini pisti tuo inhottava rako mikä on hirsiseinän ja portaiden välissä. Olemme kauan miettineet mitä siihen voisi laittaa. Lista tuntui minusta huonolta ratkaisulta. Päähäni tuli ajatus valmiista pellavaköydestä, olisiko sellaista edes olemassa? Googletin ja olihan sitä tarjolla.


Köyden paksuus on 12mm. Paketti saapui muutamassa päivässä ja samalla tilattiin pellavanauhaa muihin tarpeisiin. Tämä oli kaunis ratkaisu seinän ja portaiden rakoon. Jossain kohtaa on isompia ja syvempiä rakoja, niihin laitoin pohjalle pellavaa, koska muuten köysi olisi uponnut rakoon.

Sitten tulisi kuvia portaista. Ja voin sanoa, kyllä kannatti maalata. Väri on uskomattoman kaunis. Toivottavasti kuvat ovat onnistuneet. Tämä on varmasti talon pimein kohta ja uusi kamerakin pitäisi saada... kuvaajassahan vika ei voi olla :)


Jarruteipit jäivät maalin alle ja toimivat hyvin edelleen. Olisi ollut harmillista jos ne olisivat pitänyt ottaa pois ja ostaa uudet. Muistelen että ne olivat aika arvokkaat..


Tässä kuvassa näkyy hyvin pellavaköysi. Sitä ei tarvinnut edes kiinnittää millään, istuu niin sopivasti rakoon.Hitsi, kun olen tyytyväinen!


                                                                            - Mia -

18 kommenttia:

 1. Voi että! Niin kaunista!! Ymmärrän että olet tyytyväinen - hyvin tehty ja upea tulos!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Kannatti uskaltaa vaihtaa väriä ja nähdä vähän vaivaa :)

   Poista
 3. Voi että miten kivalta näyttää!! :) Upeat portaat :)

  VastaaPoista
 4. Täydellistä! Todella kauniit muodot teidän portaissa ja jotenkin vanha harmaa oikein korostaa niitä. Köysiratkaisu on klassisen yksinkertainen. Syytäkin olla todella tyytyväinen. Olen miettinyt kuumeisesti koko talven venevajan huoneen lattian väriä ja nyt kun näin portaasi, aloin ajatella, josko harmaa olisi hyvä väri lattiaan. Se vaan on niin rauhoittava ja ajaton puun pinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli väri kyllä oikea, onnistumisen ilo on parasta :). Kova työ, mutta todellakin kannatti. Voi hitsi, harmaa voisi sopia täydellisesti teidän venevajan huoneen lattiaan. Suosittelen! Täälä on sudittu samaa väriä myös muualle. Se selviää myöhemmin, mutta voin sanoa, kyllä on niin kaunis väri!

   Poista
 5. Tulipa kerrassaan kauniit, väri on hieno <3

  VastaaPoista
 6. Kauniit ovat, ja kiitos tuosta pellavaköysivinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pellavaköysi on kyllä kaunis, suosittelen.

   Poista
 7. Erittäin onnistunut värivalinta! Kaunista. Ja tuo köysi oli hieno keksintö. Aurinkoisia huhtikuun päiviä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Köysi oli juuri sopiva tähän tarkoitukseen. Aurinkoisia kevät päiviä myös sinulle :)

   Poista
 8. Hei, portaikkoratkaisunne on todella kaunis. Osaatko sanoa kuinka suuren tilan portaat vie ja kuinka jyrkät ne ovat? Meillä on suunnitteilla avoportaat keittiöstä kellaritilaan, jonne tulisi oleskelutila. Mahdollinen porrasaukko on n. 230cm x110cm ja lattiasta lattiaan korkeus n. 260cm. Mies on sitä mieltä, että on pakko laittaa kierreportaat, mutta minä haaveilen juuri tuollasista kuin teillä. Porraskomerokin on aivan ihana. :) Teillä on todella kaunis ja hyvällä maulla remontoitu koti. t. Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja kauniista sanoista! Olemme olleet todella tyytyväisiä portaisiimme. Meidän portaat on 90x230cm. Lattiasta lattiaan n.280cm. Teidän mitoilla saisi vähän loivemmat portaat, eli paremmin kuin meillä. Kannattaa ottaa yhteyttä puuseppään ja suunnitella portaat. Paitsi jos on kätevä käsistään, voi portaat tehdä itse :)

   Poista