lauantai 2. huhtikuuta 2016

Strömsö ja kesän suunnitelmia

Ensimmäisenä haluan kiittää teitä kaikkia jotka kommentoitte edellistä juttua portaiden maalauksesta. Joskus tarvitsee rohkaisua ja muiden mielipiteitä. Portaat on nyt maalattu ja vielä odotellaan kuivumista niin pääsen tekemään niille pientä viimeistelyä. Palataan portaisiin myöhemmin.

Moni on varmasti katsonut ohjelmaa Strömsö. Eräs ilta päätin käväistä sielä, koska onhan se aika inspiroiva ja kaunis paikka.

Ohjelma on saanut nimensä kuvauspaikan mukaan. Strömsö on vuonna 1852 kauppiasperheen kesäasunnoksi rakennettu huvila meren rannalla Vaasan Västervikissä.


Niin kaunis paikka ja täynnä hauskoja ideoita. Tuli nähtyä vielä kaunis auringonlaskukin.

Täälä on nyt kovasti mietitty mitä kesällä tehdään töiden osalta. Päätimme että emme ryhdy mihinkään isoon hommaan tänä kesänä. Sen sijaan aiomme keskittyä pihan laittoon. Voi, paljon on ideoita ja nyt olisi aika alkaa toteuttamaan niitä. Jos säät sallivat, pääsen pian aloittamaan ikkunoiden ja huonekalujen kunnostamisen. Minä suorastaan puhkun jo intoa päästä aloittamaan.
Tänään haimme vanhoja 50 luvun käyttämättömiä tiilejä. Myyjän paappa on itse tehnyt nämä tiilet. Tämä oli kyllä löytö ja ihan sopu hintaan saimme ne myös. Katotaan sitten myöhemmin mitä me näistä saadaan aikaiseksi ja ylipäätään onnistutaanko :). Kuten sanoin, intoa ja ideoita riittää, se on jo hyvä alku.


Instassa julkaisin tänä aamuna kuvan kuistista mihin kauniisti aamuaurinko paistoi. Kuistin suursiivosin  myös yksi päivä. Kaikki ulos tuulettumaan, ikkunoiden pesu ja nyt on talven liat ja pölyt pois. No, siinä touhutessa tapahtui myös jotain ikävää. Vanha öljyvalaisin mikä roikkui nurkassa, päätin että se sopisikin paremmin ikkunaan. Nousin puusohvalle lamppu kädessäni. Puusohvan kansi oli huonosti ja putosin siis suoraan sohvan sisälle. Ja öljylampun lasi hajosi siinä hässäkässä. Lamppu roikkuu silti ikkunassa ilman lasia. Sitä on turha murehtia ja toivottavasti ne sirpaleet tuovat onnea!Aurinkoisia kevätpäiviä!

                                                                        - Mia -

12 kommenttia:

 1. Kaunis on lamppu noinkin, niin kuin koko kuistikin, mikäs on kuistilla nautiskella kevätauringon ensisäteistä:)
  Kaunista sunnuntaita sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuisti onkin lempipaikka istuskella ja nauttia kuppi kahvia :) Kaunista sunnuntaita myös Sinulle!

   Poista
 2. Tuolla Strömsössä olisi mielenkiintoista käydä! Meillä kävi yhdelle lampulle talvella samoin, lasikupu hajosi mutta löysimme siihen onneksi uuden...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ainakin inspiroidun tuollaisessa paikassa ja huvittaisi heti tehdä omalle pihalle kaikenlaista :), kesällä vielä upeampi paikka ja kyllä käymisen arvoinen. Onneksi niitä lasikupuja tosiaan saa, täytyy pitää silmät auki kirppareita kierrellessä.

   Poista
 3. Voi harmi, tuota hupsista, mutta onneksi niitä vaihto-osia on tarjolla paljon.

  Strömsö, unelmatehdas <3 Oikein osuva tekstikin talon päädyssä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista sattuu, varsinkin tällaiselle häärääjälle :), onneksi vaihto-osia on tarjolla!
   Strömsö, tosiaan unelmatehdas ja upea paikka! Kiitos Johanna <3

   Poista
 4. Strömsö on ihana paikka ja lemppariohjelma. Paljon muuta ei tule katsottuakaan telkusta. :) Onneksi et kuitenkaan loukannut itseäsi sohvan kanssa. Ihailen todella tarmoasi kaikissa talopuuhissa ja toivotaan, että sirpaleet ovat vain onneksenne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, Strömsö on ihana paikka ja kyllä tääläkin sitä telkusta katsotaan!
   Kiitos kauniista sanoistasi, ne todella lämmittävät mieltä <3

   Poista
 5. Mekin käytiin viime alkukesästä Strömsössä. Ihanan inspiroiva paikka!
  Monenlaista puuhaa meilläkin on suunnitelmissa, työt alkaa ensi viikolla ja kotonakin olisi kaikenlaista tekemistä.
  Minäkin löysin pinon kattotiiliä ja tuollaisia vanhoja tiiliä sain ison läjän viime kesänä. Jospa niistä jotakin kehittelis kesällä...
  Ihana tuo ikkunan poka kuistissa! Onko kuvat jostakin kirjasta? Onneksi et loukannut pudotessasi! Touhukasta ja inspiroivaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuola Strömsössä mukava kuljeskella, kun joka paikassa on kaunista katseltavaa. Olisi sitä puuhaa paljonkin, voi kun aika riittäisi kaikkeen :). Tiiliä tarvitsisi vielä paljon, mutta aloitetaan näistä ja katotaan onnistutaanko suunnitelmissa. Kasvinkuvat olen löytänyt kirpparilta ja ne ovat kirjasta. Touhukasta kevättä myös sinulle :)

   Poista
 6. Tiilet olivat kyllä varsinainen löytö! En malta odottaa, mitä ihanaa saatte pihalla aikaiseksi alkavana keväänä ja kesällä! Muistathan raportoida - täällä raporttia odottaa muut puutarhainspiraation saaneet lukijat :). Minulla tosin on vain pieni pläntti tämän kesän tavoitteena, mutta samalta kuulostaa: intoa on sitäkin enemmän. Toivotaan, että onnistutaan pihatekeleissämme, niin siitä saa sitten taas uutta motivaatiota.

  Hieno paikka tuo Strömsö, en ole ikinä käynyt. Ohjelma on yksi harvoista, mitä innolla TV:stä odottaa. Ihmettelin kyllä tuota linnunpönttöseinää ja jaksoa, jossa sitä tehtiin. Olen ymmärtänyt, että linnut eivät ihan noin vieri viereen halua pesiä, mutta kivaltahan se ainakin näyttää. Voi kuitenkin olla, ettei mene pesintä ihan niin kuin Strömsössä… ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähdemme toteuttamaan pitkään muhinutta ideaa pihan muutoksesta ja en malta itsekkään odottaa tuloksia :). Raporttia tulee ehdottomasti (paitsi jos menee ihan plörinäksi), odotan innolla myös Idurin raportteja! On se vaan niin, että muiden blogeista saa inspiraatiota niiin paljon.
   Minäkin ihmettelen tuota linnunpönttöseinää. Ei taida linnut noin läheikkäin toisia pesiä, mutta hauska se on :)

   Poista