sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Tapetti

Vihdoin se on tapahtunut, yläkerran huone on tapetoitu. Melkein tasan vuosi sitten kontittiin ja poistettiin vanhaa eristettä lattian alta. Huoneessa ei ole läheskään edes joka kuukausi tehty mitään, koska kiire ei tämän kanssa ole ollut. Kaikki rakenteellinen on nyt tehty huolella ja hengittävillä materiaaleilla. Meillä on kumminkin huone missä nukkua ja hyvät unet sielä saakin. Valintojen kanssa halutaan olla ehdottoman varmoja. Kiire ei saa ikinä olla vanhan talon kanssa, se ottaa sen ajan minkä ottaa.


Moni varmasti tietää tästä kuvasta minkä valmistajan tapetti on kyseessä...väärinpäin rullatut tapetit.


Valintani oli Pihlgren ja Ritolan Lumme tapetti. Tämän olin jo päättänyt vuosia sitten, paljon ennen remontin alkua. Kesällä ostimme tapetit ja kävin vielä muita vaihtoehtoja läpi, mutta pysyin valinnassani ja mies luotti taas valintaani. Ehdoton kriteeri on aina paperi/perinnetapetti. Tämä on myös tarpeeksi rauhallinen makuuhuoneen tapetiksi. Tämän rinnalle on tulossa vähän muitakin sävyjä, ainaskin vanhoja sävyjä..


Asia mitä kovasti mietin vielä on lattia. Alkuperäinen suunnitelma oli maalata lattia, mutta olen tullut toisiin ajatuksiin. Jos se jäiskin kuurattavaksi lattiaksi. Vanhat lankut ovat todella upeat ja kauniit ihan näinkin. Onneksi asiaa ei tarvitse vielä päättää.


Reipasta alkavaa viikkoa!

                                                                   - Mia -

20 kommenttia:

 1. Onpa kaunis tapetti! Ihanan romanttinen ja vanhaan taloon sopiva. Ja mitkä lattialankut! Enpä osaa minäkään sanoa, kumpi on parempi - ilman maalia vai maalattuna. Molemmat ovat varmasti kauniit ja sopivat tyyliin. Jännä, miten tapetti muuttaa väriä iltapäivän talviauringossa. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Päivi! Saa nähdä mihinkä ratkaisuun päädytään lattian kanssa. Aurinko paistoi niin kauniisti ja osui juuri tapettiin ja kuvahan siitä piti ottaa :). Tapetti on kyllä romanttinen ja mitään noin romanttista ei sinne enää tule, muuten menee överiksi ;)
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos paljon Katariina! Tästä tapetista olen kauan haaveillut :)

   Poista
 3. Kyllä tuosta huoneesta tulee sitten upea. Makuuhuoneen rauhallinen hienostuneisuus henkii siitä jo nyt! Kuurattu lattia on hyvä vaihtoehto, koska lankut on tosiaan ihanat. Mutta ei se maalattunakaan huono olisi… Ymmärrän valinnan vaikeuden! Onneksi minun ei tarvitse päättää ;). Jään vain mielenkiinnolla odottamaan, mihin ratkaisuun tulette. Hyvä, jos on vähän mietintäaikaa, ettei tarvitse kiirehtiä päätöksessä. Kyllä se oikea vastaus sieltä ajatuksista ennen pitkää suodattuu niin kuin kaikessa muussakin tähän asti :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Toivotaan tosiaan, että tulee upea. Kauan olen miettinyt huoneen sisustusta ja nyt ollaan jo aika lähellä, kun tapetti on seinässä - alkaa hahmottua asiat paremmin. Miehellä riittää vielä nikkarointia, kun keksin lisähommia ;). Parasta on, että ei tarvitse kiirehtiä ja kyllä ne palaset loksahtaa kohdilleen. Odotan itsekkin mielenkiinnolla miltä huone näyttää valmiina..:)

   Poista
 4. minä en maalaislattia vaan antaisin olla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pete ja erityisesti rehellisestä mielipiteestä! Päätös alkaa kyllä hahmottua. Lankut ovat niin upeat ja hyvin säilyneet, olisi sääli maalata ne..:)

   Poista
 5. Todella kaunis tuo Lumme-tapetti! Itsekin olen sitä ihastellut monta kertaa! Lattia on myös kaunis tuollaisenaan, mutta olisi varmasti hieno myös maalattuna. Teette miten tahansa, niin upea tulee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään todella paljon tästä Lumme tapetista ja taitaa se olla myös muidenkin makuun :). Kiitos Maria kauniista sanoistasi!

   Poista
 6. Kaunis tapetti, ja lattia on aivan ihana noin! Ja vaikka kuurasitte lattian nyt niin ainahan voi maalata jälkeenpäin - päinvastoin ei käy, kuten varmasti tiedät ;) Minä varmaan jättäisin lattia noin, jotenkin lämmin tunnelma maalattomana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinulle <3 Sinun sanasi ovat, kuin minun suusta sanottuja, ihan sanasta sanaan :)

   Poista
 7. Oi tuo lumme on ihana! Meilläkään ei hätäillä remonttien kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Parempi edetä hitaasti, saa valintojakin miettiä rauhassa ja vältytään virheiltä :)

   Poista
 8. Todella kaunis tapetti ja se elää eri valojen myötä. Meilä on myös kammarissa tapetti, josssa pohja on beige (valkaisematon paperi) ja päällä valkoinen kuvio. Illalla tapetti näyttää joskus aivan kullalle, päivällä taas pehmeän lempeälle. Perinnetapettien ehdoton etu!

  Meillä kävi muuten salin lattian kanssa niin, että me ei ehditty sitä maalaamaan ennen kun muutettiin. Maali ei olisi ehtinyt kovettua riittävästi ennen kun muuttokuorma olisi lätkäisty sen päälle. Nyt 2 vuotta myöhemmin salin lattia on edelleen maalaamatta, enkä enää haluaisikaan maalata sitä, joten näin se saattaa sitten mennä. Paras löytyykin puolivahingossa, kun ei ole ehtinyt toteuttaa alkuperäistä suunnitelmaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Olen aina ihaillut teidän tapetteja. Kyllä nämä perinnetapetit ovatkin eläväisiä ja todella kauniita. No teillähän kävi hyvin lattian kanssa, onneksi ette kiiressä ehtineet maalata lattiaa. Maali onkin vaikeempi saada jälkeenpäin pois. Kyllä olen jo valintani tehnyt lattian kanssa :)

   Poista
 9. Kaunis tapetti<3
  Ystävänpäivähalit ja hymyt sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa ystävänpäivää Sinulle <3

   Poista
 10. Kaunis tapetti ja komiat lattiat! Se osaa olla vaikea päätös, mitä lattialle tekee. Moni vaihtoehto on hyvä ja päätös on kuitenkin aika lopullinen... Mutta tuo viimeisinkin miettimäsi vaihtoehto kuulostaa todella hyvälle;) Niin on leveät ja kauniit lankut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällaiset päätökset ovat aina vaikeita, mutta kyllä ne lopulta selkiytyvät. Maalaamaton lattia antaisi ihanan lämpöisen tunnelman huoneeseen, mutta tykkään myös maalatusta lattiasta. Päätös on kyllä jo tehty :)

   Poista