sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Pieni pala Iduria...

Minulle on aina ollut tärkeää vanhojen esineiden tarinat ja historia. Valitettavasti aina ei saa vastauksia näihin, kun vanhaa esinettä ostaa. Mutta nyt tämä merkitys kasvoi entisestään.

Sain sähköpostia Villa Idurista, Pilviltä. Hänellä oli kaapissa yksi retrokuppi ja tassi. Hän tiesi, että minä kerään niitä ja tämä hyväsydämminen ihminen halusi antaa sen minulle.


Tällä kupilla on myös tarina, mikä tekee siitä erityisen tärkeän. Moni lukijoistani varmasti seuraa Villa Iduria ja tiedätte kuinka mielenkiintoinen ja tärkeä historia tilalla on.

Kuppi on ollut Idurin edellisen omistajan, eli yksineläjä-kalastajan käytössä. Se löytyi pöydältä, johon se oli jäänyt hänen lähtiessään tilalta ja Pilvi korjasi sen pöydältä pois 7 vuotta hänen lähtönsä jälkeen.


Tämä lahja sai minut ihan sanattomaksi. Jonkin aikaa sitten, minä annoin Iduriin kupin lahjana, mutta enhän minä odottanut saavani vastalahjaa. Ja eihän se ole ikinä lahjan tarkoituskaan.
Olen todella liikuttunut tästä lahjasta, kiitos!


Minun kuppini mikä lähti Iduriin, tarinasta tiedän vain, että se on pienestä Taklaxin kylästä lähtöisin.
Ja minulla on nyt pieni pala Iduria kodissani, huoh!

                                                                      - Mia -

18 kommenttia:

 1. Kauniita kuppeja! Meille on museolle kerääntynyt paljon eri sarjoja,mutta useinkaan niistä ei ole mitään tarinaa kerrottavana.
  Äidin ja isän häälahjoja olen säilyttänyt tallessa ja osaa olen täydentänytkin kirppareilta. Jonkun Arabian kermanekan sain mummulasta itselleni ja niitä kannuja keräsin jo ihan nuorena. Eihän ne maksaneet 80-luvulla paljoa mitään.
  Oikein ihanaa tätä alkanutta vuotta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset tarinat ovat niin ihania, mutta harvemmin astioista tarinoita saa tietää. Ihanaa, kun olet säilyttänyt äitisi ja isäsi häälahjoja, nehän ovat ihan parasta.
   Ihanaa alkanutta vuotta myös sinulle!

   Poista
 2. Ihana juttu!! Elämässä parasta on hyväsydämiset ja ystävälliset ihmiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hyvä Mieli! Ajattelen ihan samanlailla, kuin sinä! Tällaiset ihmiset ovat parasta maan päällä :)

   Poista
 3. Voi miten ihanaa nähdä kuppi käytössä sinulla ja vielä näin kauniit kuvat.

  En hetkeäkään ajatellut, että tämä olisi "vain" vastalahja, vaan ensin harmittelin, etten keksi "tärkeälle" kupille kivaa käyttöä, kun en itse sitä tarvitse. Sitten tulit mieleeni ja on superkiva antaa tämä haikean tarinan omaava kuppi sellaiselle, joka sitä arvostaa kuin vain esim. myydä se anonyymisti kirpparilla. Hienoa, että se on nyt sinun, osa isompaa astiastoa ja pääsee käyttöön. Ja että vielä tuli perille ehjänä - jännäsin sitä kovasti ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyttöön todellakin tuli, ei ole tarkoitus museoida tai laittaa vitriiniin koristeeksi :). Ymmärrän kyllä hyvin sinun tarkoituksen, ajattelinhan minäkin samanlailla, kun lähetin sinulle kupin. Se on kiva, kun molemmille tuli hyvä mieli tästä :)
   Onneksi tuli ehjänä perille, siinä on aina riskinsä, kun jotain särkyvää laitetaan postiin! Voi, kuppi on kyllä niin kaunis :)

   Poista
 4. Ihana lahja, ja kupin tarina vain kasvoi entisestään yhdellä lenkillä! Nuo kaikki kuppimallisi ovat niin tuttuja jostain lapsuudesta; vasta nyt niitä osaisi arvostaa. Keltainen ja sininen ovat yhdessä oiva pari. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mielestäni niin mahtavaa, kun kahvikupillakin voi olla näin tärkeä tarina! Olen niin hullaantunut näihin kuppeihin ja tosiaan, keltainen ja sininen sopivat todella hyvin yhteen :)

   Poista
 5. Ihana ele Pilviltä! Tuo on hieno kuppi. Sain kahvitella samanlaisesta taannoin ravintolapäivänä eräässä keväisessä puutarhakahvilassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli niin ihana ele, tällaisia asioita ei unohda koskaan! Kuullostaa ihanalta tuo puutarhakahvila juttu, oikeastaan näen ajatuksissani kupin tuollaisessa ympäristössä ;)

   Poista
 6. Kaunis kuppi, tulee ihan oma mummola mieleen, Harmi vain ettei ole tietoa mihin mummolan kupit ovat päätyneet, toivottavasti johonkin yhtä arvostavalle ihmiselle kuin sinä:)
  Kyllä nuo kuppisi on mukava kattaa kahvipöytään, uskon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monella varmasti tulee mummola mieleen näistä kupeista..:)
   Kiitos mimi´s mother kauniista sanoistasi! Näillä kelpaa kyllä kattaa kahvipöydän :)

   Poista
 7. Hauskasta! :) Kuppi on kyllä oikea söpöläinen ja tuli arvoiseensa kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Kuppi on oikea söpöläinen :). En juurikaan kotiini halua retroa, mutta nämä kupit ovat vieneet sydämeni ;)

   Poista
 8. Ihana hyvän mielen postaus♥
  Leppoisaa loppiaista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, niin minunkin mielestä <3
   Leppoisaa loppiaista myös sinne!

   Poista
 9. Voi! Täytyy muistaa tämän kun tarkistan kaikki kupit jne. Olihan talossa kaikenlaista! Ehkä oli tällainen... mutta en ole varma! Återkommer! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, saitteko talon mukana esineitä, olette kyllä hyvin onnekkaita!

   Poista