torstai 29. lokakuuta 2015

Muistoja vaalien

Kuinka ihailenkaan vanhoja taloja ja varsinkin kun niihin liittyy tarinoita. Muiden blogeja lukiessa mielenkiinto herää vain entisestään. Myös vanhat huonekalut millä on jokin tarina on mielestäni kiehtovia.Kun ostan jonkun vanhan huonekalun, kysyn usein liittyykö siihen tarinaa. Upeaa on, kun joku on saanut talon mukana myös esineistön, mikä taloon kuuluu ja sitä oikeasti arvostetaan.

Kaikilla on varmasti tärkeitä muistoesineitä esim.perintönä saatuja. Niihin voi liittyä tarinoita tai paljon muistoja. Ja niiden arvokkuutta ei voi rahassa mitata.
Ajattelin näyttää pari esinettä mitkä minulle ovat hyvin tärkeitä.En ole koskaan saanut tavata mummaa ja paappaani. Äitinikin oli hyvin pieni, kun vanhemmat kuolivat. Ensin lähti hänen äitinsä ja parin vuoden päästä isä.
Tämä kaunis puurasia on paappani tekemä ja kanteen on kaiverrettu mummani nimi. Tässä rasiassa on ollut hieman kaivertamista. Olisi varmasti harvinaista tänä päivänä saada tällainen lahja mieheltä.


Mummani Kalevala korut. Muutama vuosi sitten sain rasian ja korut äidiltäni ja lupasin pitää näistä myös huolta. Nämä kulkevat nyt minun matkassani.

Onneksi on myös valokuvia muistona. Tässä Meri ja Lars -46 


Lauantaina onkin pyhäinpäivä. Silloin muistetaan poisnukkuneita läheisiä sytyttämällä heille kynttilä, niin minäkin aion myös tehdä.

                                                                  - Mia -


sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Työt edistyy

Yläkerran huoneesssa on menty taas vähän eteenpäin. Sitä mukaan tapahtuu, miten rahaa on. No, mielestäni sielä on paljonkin tapahtunut, vähän minun huomaamattani. Minun apuani ei ole tarvittu ja mies on yksin puuhastellut, kun minä hoidan omia hommiani. Minulle jääkin sisustuksen suunnittelu, mikä on jo päässä valmiina. Kerran kysyin mieheltäni, miksi aina suostut kaikkeen mitä ehdotan esim.tapetti valintoja. Tähän sain vastauksen, koska sulla on niin hyvä maku :)
Täälä ei siis ole ikinä riidelty sisustukseen liittyvistä asioista.
Mutta kyllähän minäkin niissä remppahommissa olen, mutta vain yleensä purkuhommissa, niissä "likaisimmissa hommissa". Sekin on ihan mukavaa puuhaa, kun asenne on oikea.
Vaatekomeron väliseinä rakenteilla. Komeroon jouduttiin valitettavasti laittamaan uusi puulattia. Syy siihen on että vanhoissa lankuissa oli muutama niin huono. Pääasia kumminkin on että huoneen puolella on vanha lattia. Tässä oli myös ennen vaatekomero. Huoneesta olisi varmasti tullut todella hieno jos tämä komero olisi jäänyt pois, mutta säilytystilaa tarvitaan.


Kattopaneeli jouduttiin myös vaihtamaan uuteen, sääli. Sitä ei saanut ehjänä pois, kun vinot osat avattiin ja laitettiin uudet eristeet.Osa paneeleista oli todella huonossa kunnossa, kun tuuletusrakoa ei juurikaan ollut. Osa paneeleista oli vielä lisäksi 5 tuuman nauloilla kiinni, joten oli aivan mahdotonta saada ehjänä irti. Katon suoran osan yläpuolella on yläpohja. Sielä on vanha sahanpurueriste jonka päälle on puhallettu ekovillaa. Kuvassa paneelit on vasta pohjamaalattu. Maalina Uulan maali.


Tänään komeron seinä näyttää tältä. Suoraan sanottuna en tykkää näistä kuvista. Kaikki näyttää niin uudelta ja liian hienolta. Toivon vain että onnistumme saamaan vanhan tunnelman myös tähänkin huoneeseen.


Vaatekomero sisältä.


Uusi puulattia. Voi, onneksi on vanha lattia huoneen puolella. Ja arvatkaa, se narisee monesta kohtaa, kuuluu alakertaan asti. Narisevat lattiat on ihania. 


Maaleina on käytetty Uulan maaleja. Nämäkään pöntöt ei mitään ilmaisia ole, huh, miten kaikki voi maksaa niin paljon. Pellavaöljymaalia tulemme myös käyttämään.


                                                                           - Mia -

tiistai 20. lokakuuta 2015

Lämmin kuisti ja projekti

Tänään töistä tullessani kun avasin ulko-oven ja saavuin kuistille, tunsin hyvin miellyttävän vastaanoton, lämpöä. Kyllä, vihdoin kuisti on lämmin. Mieheni oli tänään laittanut patterin seinään kiinni. Tämä on läpivirtauslämmitin. Ostimme aluksi öljykiertoisen patterin, mutta paketin avatessamme ohjeessa luki - ei saa jättää valvomatta.
Tämä on kyllä niin mieletön juttu, kaikki ulkovaatteet ja kengät saavat nyt olla kuistilla, eikä tätäkään asiaa tarvi enää stressata. Pienestä asiasta ihminen onnensa saa :)
Mutta, katotaan nyt miten sähkölaskuun vaikuttaa..
Tämähän ei kumminkaan lopullista ole. Meillä on maalämpö ja jossain välissä kun alakerran remontti jatkuu on mahdollisuus laittaa kuistille vesikiertopatteri, niin kuin muissakin huoneissa.


Olin täysin unohtanut tämän pöydän, kun eräänä päivänä silmäni osuivat siihen. Sain pöydän jo muutama vuosi sitten talon edelliseltä asukkaalta. Pöytä oli hänen poikansa ja menossa kaatopaikalle. Onneksi kysyi minulta ensin, sääli jos olisi roskiin mennyt.


Jotain pöydälle on kyllä tehtävä. Ensimmäisenä tietenkin kunnon pesu. Mutta pitäiskö se maalata, sitä en vielä tiedä - pää lyö ihan tyhjää. Tällä hetkellä pöytä ei edes sisälle mahdu, mutta ehkä myöhemmin. Tässä on aikaa kypsytellä ideoita..


Pöydän jalat on hyvin kauniit.


Pöydän kansi on myös vähän halki yhdestä kohtaa ja se täytyy korjata. Kyllä tästä vielä kaunis tulee jonain päivänä. No, kyllähän se nytkin on kaunis, vaikka onkin hieman likainen.
Tämä oli taas kiva yllätys, kun oli unohtanut omistavansa tällaisen pöydän ja eipä ole ensimmäinen ja eikä varmasti viimeinenkään kerta :)


Pihalla on myös tapahtunut jotain. Päätin että tänä syksynä en osta kanervia enkä mitään muutakaan. Viikonloppuna keräsin havuja ja näillä mennään.


Fillarikin sai talviasun.Mukavaa viikon jatkoa!

                                                                     - Mia -

sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Iloinen yllätys ja viikonlopun tunnelmia

Äitini on tiennyt kuinka olen ihaillut erästä villapaitaa Lindan blogissa! Linda on niin taitava kutoja, ei voi muuta kuin ihailla että omistaa tuollaisen taidon. Minun ihana äiti päättikin yllättää minut, tämän piti olla joululahja, mutta sain sen etukäteen. Lindalta jouduin myös kysymään mitä lankaa hän on puseroon käyttänyt. Äitini oli saanut kuvion Vöyrin lankaliikkeestä. Puseron kutoi äitini ystävä.
Iso kiitos sinulle E! Tästä tulee varmasti lempipuseroni.
Eikä siinä vielä kaikki, hän oli myös kutonut minulle villasukat samalla kuviolla!Kyllä meillä on ollut kauniita syksyisiä päiviä, aurinko on paistanut lähes päivittäin. Yöt on ollut pakkasen puolella, mutta eipä tuo haittaa.


Kuva eiliseltä illalta, upea ilta-aurinko.


Peltokin on jo osittain käännetty.


Täälä on keitetty ensimmäinen riisipuuro. Miksiköhän tätä suurta herkkua tehdään vain jouluna. Ne ketkä rakastavat tätä puuroa, nyt viimeistään herätin teidän makunystyrät :)


Meillä oli myös vieraita viikonloppuna ja tarjolla oli pannukakkua. Ihan perinteisiä herkkuja täälä on siis nautittu koko viikonlopun. Retro kahvikupit tietenkin käytössä.


Vanha iso lasipullo, missä aiemmin oli oksa, sai nyt valot sisäänsä. Iltaisin täälä palaakin joka paikassa tunnelmavaloja.


Rättiväsynyt Oliver..


Puolukkaan pitäisi vielä päästä. Ainut ongelma on että hirviporukka on nyt liikkeellä ja metsään ei ole silloin asiaa. Täytyy yrittää ehtiä viikolla metsään.

Aurinkoisia päiviä ja ihanaa sunnuntain jatkoa!

                                                                       - Mia -

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Uusi hankinta ja tunnelmavalot

Mikä upea syksyinen sunnuntai meillä on ollut, täälä on paistanut aurinko koko päivän. Tänään on energiaa riittänyt hyvinkin moneen asiaan. Parasta kumminkin oli lenkkeily koirien kanssa ihanassa säässä.

Kesällä päätin tehdä vähän suuremman hankinnan, päätin ostaa uuden räsymaton. Iso tupa mielestäni suorastaan huutaa pitkää räsymattoa. Suuntasin Södra Vallgrundiin ja pieneen putiikkiin nimeltä Sommaröhallen. Sielä onkin myynnissä kaikkea mahdollista itsetehtyä ja sieltä se matto sitten löytyikin.Matossa on mielestäni niin upeat värit.


Matto on 3m pitkä. Eihän vanha talo ole mitään ilman räsymattoja. Nyt kun ilmat on kylmentynyt on niitä myös ilmestynyt muihinkin huoneisiin.


Muistatteko kun olen keräillyt niitä lampunvarjostimia. Nyt en tarvitse enää yhtään, koska sain valmiiksi sen mistä olen kauan haaveillut. Tämä on varmasti jo monelle vanha juttu, mutta voi että kun tykkään tästä! Eihän tunnelmavaloja liikaa voi olla.


Aluksi ajattelin laittaa ne tuohon isoon vanhaan kaappiin, mutta sielä ne ovat vain tiellä kun kaappia aukaisee. Päätyivät sitten ikkunaan ja onhan ne aika suloiset.

Luumuja tuli ihan kohtuullisesti ja ovat jo kadonneet parempiin suihin. Tosin toista lajiketta ei tullut kuin muutama. Päärynöitä tuli huimat kolme ja tänään syötiin 2 viimeistä. Mutta kyllä oli hyvää. Tämä vuosi on kyllä ollut todella huono sadon suhteen.


Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja ihanaa alkavaa viikkoa!

                                                                        - Mia -

perjantai 2. lokakuuta 2015

Lampunjalka, kuunpimennys ja mielenkiintoinen vierailu

Voi että, kuinka kauan olen tällaista haaveillut. Kaiken lisäksi näitä on näkynyt monessa blogissa ja kaikkialla mihin minä katson. Ajattelin että minä en ikinä löydä tuollaista lamppua.
No, muutama viikko takaperin olin kirpparilla ja olin viimeisellä hyllyrivillä, kun silmäni osuivat tähän. Minä melkein juoksin sitä kohti.
Valmis tämä ei ole vielä. Puuttuu sähkö ja lampunvarjostin. Tuunamiseksi menee, mutta ei haittaa, koska lampunjalka on niin kaunis. Nyt sitten odotetaan koska löytyy sopiva varjostin ja kriteerit on vaativat.


Lampunjalassa on säädettävä jalka, joten sen saa pidemmäksi.


Maksoin jalasta 10€. Ei tästä ainakaan kallista lamppua tule, ihan kiva löytö. Mutta olisittepa nähneet mieheni ilmeen, kun kannoin tämän kotiin :)


Näkikö kukaan superkuuta? Minä sain muutaman kuvan, mutta tämmöisessä tilanteessa toivoisi omistavansa paremman kameran.


Tällä viikolla tapahtui myös jotain hyvin mielenkiintoista. Minulla oli ensimmäinen blogi tapaaminen. Backlidens gårdin Sabinan kanssa sovittiin treffit ja pääsin tutustumaan heidän siirtoprojektiin. Ei voi muuta kun ihailla kuinka upea talo heillä on.
Iso kiitos Sabina sinulle, oli todella kiva tavata!

Tämä kaveri oli sielä ja oli hyvin tuttavallinen. Minä kun rakastan lampaita, olin ensimmäisenä sielä missä lampaatkin ovat!


Kivaa viikonloppua!

                                                                    - Mia -