lauantai 26. syyskuuta 2015

Nyt mennään yläkertaan

Samalla teemalla jatketaan kuin viimeksi. Nyt vien teidät vihdoin yläkerran aulaan.Jouduin taas kaivelemaan vanhoja kuva arkistojani ja sieltähän löytyi kuvat aulasta ennen remonttia. Kyllä on hyvä kun on kaikki kuvattu. Onhan nämä aika järkyttäviä ja remontin aikainen elämä palaa hyvin mieleen. Kuvat on otettu 2010.


Tämä on siis aina ollut kylmää tilaa. Suoraan edessä oleva ovi aukko vie kylmävintille ja siinä ei ollut silloin ovea ollenkaan. Siihen on nyt laitettu ovi. Kuten kuvassa näkyy, muovimatto lattiassa, ihan niin kuin kaikissa muissakin huoneissa oli. Pikkuikkunat ovat parantuneet sen verran että sisäpuolelle on myös laitettu ikkunat.


Eiköhän nämä kuvat jo riitä. Kyllä monesti olen saanut kuulla että kyllä teidän olis pitänyt rakentaa uusi talo. No, minua ei kaduta yhtään, toisinaan mietin miksi en aikaisemmin ostanut vanhaa taloa.

Aula tänään kuvattuna ja mikä parasta, ne puuttuvat listat paikallaan.


Tämä tila on hyvin pieni ja haasteellinen kuvata. Tänne ei todellakaan mahdu sohvaryhmiä ja tv:tä. Tässä talossa ei ole turhia tiloja ollenkaan ja kaikki neliöt on tehokkaasti käytetty.
Taustalla näkyvä pikkukammari on mielestäni talon kaunein huone.


Ovi on nyt se kylmävintille johtava ovi. Hukkatilaan on mieheni rakentanut paneelista tehdyn komeron. Ovia ei tässä komerossa ole, vaan vanhasta lakanasta tehty verho. Tarkkaavainen huomaa tuolin päällä tapettirullia. Voi, ne ovat tapetit remontissa olevaan yläkerran isoon huoneeseen :)
Tämä aulan tapetti on Duro Gammalsvenska Soltorp.


Mutta olihan komerossa yksi pikku ovi.


Salpa on tilattu Rakennusapteekista.


Lattia ei ollut säilytettävissä koska sielä ei ollut lankkulattiaa muovimaton alla. Tilalle tuli uusi puulattia. Kuvassa näkyvä komero on myös mieheni tekemä ja sielä on sulakekaappi.


Salpa sulakekaapissa on alakerran puretusta lastulevykaapista.


Vanha peili on taloon kuuluva esine. Se oli kylmävintillä kun muutimme taloon ja sopi vallan mainiosti tähän tilaan. Ovi johtaa remonttihuoneeseen.


Vino osa katoista on avattu ja laitettu uudet eristeet. Tuuletusrakoakaan ei juurikaan ollut. Katon laskemisen vuoksi kattopaneelia jäi puuttumaan. Höyläri teki vanhan kattopaneelin mallin mukaan puuttuvat paneelit. Tänä kesänä katto sai uuden maalin.
Seinissä on huokoleijona levyt.


Hyviä säilytysratkaisuja vanhassa talossa tarvitaan.


Nämä sisäpuoliset ikkunat löytyivät puisina ilman lasia kylmävintiltä. Olen vain maalannut ja kitannut ne. Onneksi joku oli tehnyt ne ja että ne olivat vielä säilyneet.


Alakerran ja yläkerran välille seinään piti keksiä jotain, kun alhaalla on paneeli ja ylhäällä tapetti. Tämä ratkaistiin hirrenpätkällä.


Hyvää lauantai-iltaa kaikille!


                                                                            - Mia -

perjantai 18. syyskuuta 2015

Portaikon muutos

Mitään suurta ja mullistavaa ei remontin suhteen ole täälä tapahtunut, joten päätin näyttää portaiden muutoksen. Nyt mennään vuoteen 2010 ja ensimmäinen kesä tässä talossa.


Jyrkät, siis todella jyrkät portaat lähtivät suoraan kuistilta yläkerran aulaan. Kuisti ja yläkerran aula ovat aina olleet kylmää tilaa. Silti yläkerran huoneissa on ollut patterit.


Ei ole hetkeen tullut katsottua vanhoja kuvia ja näitä katsoessa täytyy todeta että on sitä jotain tapahtunut. Olemme kumminkin asuneet talossa koko remontin ajan ja kaikkea ei ole voinut kerralla laittaa. Kyllä vähän kauhistuttaa nämä kuvat.

Portaat ovat nykyään ihan samassa kohdassa, mutta lähtevät nyt keittiöstä ja kuistin seinä suljettiin. Puuseppä valmisti portaat. Mitkään normaali omakotitalon portaat ne ei ole vieläkään, mutta paljon paremmat kuin vanhat. Vain kattoa jouduttiin hieman rikkomaan, että portaista saatiin loivemmat.

Tässä tämän päivän kuva samasta kohdasta.


Tässä parasta on hirsiseinä mikä jäi esille ja sitä ei ole käsitelty millään. Jossain välissä haluan maalata portaiden askelmat jollain värillä. Mutta siihen asiaan en ole vielä saanut selvyyttä mikä väri tulee olemaan.


Hirsiseinään on myös todennäköisesti tulossa siinä ennenkin ollut hieno kaide. Mutta vasta sitten kun portaat maalataan.
Kuvassa näkyvä punainen ovi on kylpyhuoneen ovi jonka muutama vuosi sitten kunnostin.


Portaiden alle tuli komero ihan niin kuin ennenkin oli. Tämä ihana salpa on vanhasta komerosta. Tämä komero on todella tilava ja sinne kyllä mahtuu yllättävän paljon tavaraa. Haaveilenkin että tämä olisi joskus minun " skafferi"!

Syksyistä viikonloppua!

                                                                       - Mia -

lauantai 12. syyskuuta 2015

Syksyinen ilta koskella

Kyllä meitä on hemmoteltu kauniilla syksyisillä päivillä. Toki aamut ovat kylmiä ja illalla ilma jäähtyy aika nopeasti.
Ulkona liikkuminen on minulle hyvinkin tärkeetä. Tulee liikuttua pelkästään koirien kanssa päivittäin aika monta kertaa ja siihen vielä omat harrastukset päälle. Jokaisessa vuodenajassa on parhaat puolensa ja kyllä tämä syksy on vaan kaunista aikaa. Samat lenkkipolut näkee joka päivä, mutta luonnon kauneuteen ei kyllästy!

Koski on ihan kivenheiton päästä meiltä, silti sielä tulee käytyä harvemmin. Eilen oli niin kaunis ilta, joten oli aika taas käydä ihailemassa paikkaa ja oli vielä kamerakin mukana. No, ei se niin helposti menny - jouduin kääntymään takaisin kotia ja hakemaan kameran :)

Matkalla koskelle löytyy paljon kaunista kuvattavaa. Peltoja voisi kuvata loputtomiin, niin kaunista. Nyt ajankohtainen näky maaseudulla onkin nämä "traktorinmunat".


Jokin ötökkäparvikin pääsi kuvaan..


Nyt jo hyvin lähellä koskea. Tässä vaiheessa kosken pauhaaminen kuuluu erittäin hyvin.


Sillalta kuvattuna.


Kosken pauhaaminen on kyllä mieletöntä. Aina sama hyvä fiilis kun tänne tulee. Täälä voisi ihailla ja rentoutua tunti kaupalla. Tämä on myös suosittu kalastuspaikka.


Nauttiikohan koirat yhtä paljon kuin minä..


Heippa koski, nähdään taas - luultavasti talvisimmissa maisemissa!


Nautitaan syksystä ja luonnosta!

                                                                     - Mia -

sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Listat paikoillaan

Usko tai älä - sanon nyt itselleni, ne kaikki puuttuvat listat ovat nyt paikoillaan! Vaikka talo on hyvin keskeneräinen on se aika ärsyttävää kun listoja puuttuu sieltä täältä.


Tässä tulee kuistin listat. Aika huomaamattomat kun on valkoisella maalattu, mutta mielestäni meidän talossa on väriä tarpeeksi joten nämä saavat olla valkoiset. Maali on Ottosson Vit Gräddton pellavaöljymaali.


Puuseppä kävi myös viikolla asentamassa puuttuvan kynnyksen, se jäi silloin laittamatta kun ovet laitettiin. Nyt ei puhalla kylmää sieltäkään.


Pitsiverhot saivat nyt lähteä ja tilalle tuli talvisemmat verhot. Huusin muutamia vuosia sitten huutokaupasta jätti-ison kankaan palan. Ihana työkaverini ompeli minulle kankaasta nämä laskosverhot.


Aika tyytyväinen olo kyllä on, ei tarvitse vieraillekkaan sanoa että tämä on valmis, vain listat puuttuu :)
Yläkerran aulassa ja pikkukammarissa on myös listat paikoillaan. Teen erikseen jutun sitten aulasta, mitä en ole vielä esitellytkään. Sen voin sanoa että se on hyvin pieni tila, mitä on todella haasteellista kuvata.

Kaikki kunnostetut ikkunat ovat myös valmiit ja paikoillaan.
Tässä yläkerran pikkuikkunoista kuva ilman ikkunoita ja vuorilautoja.


Ja ikkunat kunnostettuna ja uudet vuorilaudat, paitsi ylälauta on vielä vanha.


Nämä olikin ensimmäiset pikku ikkunat mitä kunnostin. Muut tämän kesän kunnostettavat ikkunat olivat kaikki isoja. Se on kaikkein hienoin tunne ikkunan laitossa, kun saa laittaa valmiin ikkunan paikalleen. Saa todellakin olla ylpeä itsestään!

Loppukesän helteet ja sateettomat päivät innostivat myös tekemään pieniä huoltotöitä. Tässä tippalista maalattuna ja myös uudet vuorilaudat.


Tietää mitä ensi kesänä taas tekee, lisää ikkunoita ja paljon on myös tippalistojen maalausta sekä uusimista. Se vaan täytyy hyväksyä että kaikkea ei vaan ehdi yhdessä kesässä tekemään, varsinkaan tällaisen huonojen säiden kesänä.

Leppoisaa sunnuntaita!
                                                                    - Mia -

perjantai 4. syyskuuta 2015

Syksyn tullessa

Nyt on se aika vuodesta kun saa alkaa laittamaan liimapaperia ikkunoihin. Olen nyt saanut kuistin ikkunat laitettua ja tietysti sinne tuli myös pellavarivettä. Monta ikkunaa olisi jäljellä, jos vaan jaksaa kaikkiin laittaa. Niin ja olisi vielä ikkunanpesu projektikin edessä.


Halpa ja hyvä keino pitää veto poissa. Jokaiselle vanhassa talossa asuvalle, tai ainakin kenellä on vanhat ikkunat on varmastikkin hyvin tuttua puuhaa.

Peltokin on nyt puitu, mikä on varma syksyn merkki.


Omenoita tulee ihan kiitettävästi. Päärynäpuussa on huimat kolme päärynää, pääseepähän ainakin maistamaan. Jostain syystä pensasmustikkaa ei tullut yhtään.


Jotkut kukat jaksavat vielä kauniisti kukkia. Tänä vuonna ei kukkani ole kyllä ollut kauneimmillaan, taitaa olla vika kukanhoitajassa :)
Vanha fillari vaihtoi paikkaa ja pääsi aitan seinää vasten.


Ja kyllähän ne lehdetkin alkavat pikkuhiljaa putoilemaan..


Keväällä istuttamani pensashanhikit ovat kasvaneet todella paljon ja kukkivat niin hienosti. Tykkään kyllä tästä väristä todella paljon.


Kaunista syksyistä viikonloppua!

                                                                     - Mia -