sunnuntai 30. elokuuta 2015

Tuolin muutos

Muistatte varmasti valkoisen tuolin minkä ostin alku kesästä huutokaupasta...


Minun piti talvella rapsutella siitä maalit pois, mutta en malttanut odottaa niin kauaa.

Tässä vielä kuva valkoisesta tuolista.


Jos olisin raaputtamalla ottanut maalit pois, olisi siihen mennyt aika monta talvea ja olisi kyllä kärsivällisyyskin loppunut. Nyt kannoin tuolin ulos ja puhaltimella lähdin kokeilemaan maalin poistoa. Ja kyllä, se onnistui! Vain yksi päivä, niin tuoli oli valmis.


Nyt olettaisin että tuoli on ihan alkuperäisessä asussaan. Ihmettelen vain istuinosaa kun se on musta. Onko se maalia vai mitä se on. Ihan kun se olisi jotenkin poltettu, en kyllä osaa sanoa mitään. Mutta kaunis joka tapauksessa. Istuinosan hioin ihan kevyesti ettei tule tikkuja takapuoleen :)


Tuoliin jäi hieman valkoista maalia, mutta ne saa sitten itsekseen kulua pois.


Nyt tuoli on mielestäni todella kaunis. Se vanhentui monta kymmentä vuotta kun paksu valkoinen maalikerros poistettiin. Sitä taidetaan kyllä sanoa että nuortuminen on hyvä asia, mutta tässä tapauksessa taitaa olla toisinpäin :)


Ihanaa sunnuntaita!

maanantai 24. elokuuta 2015

Juthbacka löydöt

Nyt se sitten on taas ohi, nimittäin Suomen suurimmat rompemarkkinat - Juthbackan markkinat. Markkinat alkoivat viime perjantaina ja päättyivät lauantaina. Tämä on se vuoden kohokohta, kesän huipennus, samanlaista tunnelmaa ei ole muualla, täälä on kaikki tekemässä löytöjä ja tätä odotetaan koko vuoden!
Suurin osa tavarasta on kyllä aika hintavaa, mutta kyllä löytöjäkin tekee. Jos missasit tämän tapahtuman, suosittelen kyllä poikkeamaan ensi vuonna!

Mitä minä sitten löysin. Suutarinlampun, jalkalampun, retrokuppi, Riihimäki lasikulho ja pöllö. Ja kaikki tietenkin pienellä rahalla!


Pöllö on aivan upea ja vanhakin se on. Oliskohan tehty kipsistä..


Erityisesti löytönä pidän tätä jalkalamppua. Joku on nähnyt kyllä aika paljon vaivaa tämän kanssa - aivan upeaa käsityötä. Vanhat valaisimet ovat etsinnässä koko ajan, mutta yleensä ne ovat hyvinkin kalliita. Tämä oli löytö!On ollut mielenkiintoista katsoa Juthbackan markkinoista myös muista blogeista. Aivan huikeita löytöjä kaikki on tehnyt!
Nyt sitten taas odotellaan ensi vuotta, tämän kesän tapahtumat alkaa olla nyt ohi.


Helteisiä elokuun päiviä!         - Mia -

keskiviikko 19. elokuuta 2015

Huutokauppa ja mansikantaimet

Lauantaina oli pitkästä aikaa huutokauppa, tällä kertaa Oravaisissa. Sää oli mitä parhain ja jälleen kerran hyvä tunnelma huutokaupassa. Paljon oli ihania asioita mitä olisi voinut huutaa, mutta olin hyvin onnellinen parista huudosta ja sen jälkeen poistuin paikalta, hah, liian paljon houkutuksia :) Saa nähdä onko tämän kesän huutokaupat tässä, vai tuleeko vielä. Mielenkiintoinen kesä ainakin huutokauppojen suhteen on ollut ja tämä Oravaisten menee kyllä top kolmoseen!Ja löydöt..


Pieni laatikko missä oli astioita ja tietenkin tärkein, nämä retrokupit ja 8 lautasta. Jee, nyt on 3 kahvikuppia kerääntynyt. Miten nämä voi ollakkaan niin ihania..


Aurinkokelloa olen jo muutaman vuoden etsinyt ja nyt se löytyi. Vielä pitää miettiä sen paikkaa että pääsisi arvoiseensa paikkaan. 40€ maksoin tästä, ei mielestäni kallis.


Vihdoin saapuivat mansikantaimet lähitaimistolle, ei tarvinnut kaukaa lähteä hakemaan. Toivottavasti ne pärjäävät nyt ja kukkisivat jo ensi kesänä - saisi vähän maistiaisia.


Taimistolle oli myös juuri saapunut vadelmaa "maurin makea". Pari vadelman tainta tarttui myös mukaan.


Kesä on näköjään vihdoin saapunut tänne, lämpöä on riittänyt ja nyt nautitaan siitä!

perjantai 14. elokuuta 2015

Listojen maalausta ja uudet sadevesiputket

Ensiksi aloitan samasta aiheesta kuin edellisessä jutussa, siis mukulakivistä. Pari päivää touhusin kivien kanssa ja ne tulivat kuistia koristamaan. Osassa reunaa oli jo ennestään sora, mutta kyllä nyt on parempi. Alle tuli tietenkin suodatinkangas. Tämäkin oli mukavaa puuhaa kun yksin sai rauhassa järjestellä kiviä. Portaita olen myös miettinyt, pitäisköhän käsitellä jollain vai antaako harmaantua rauhassa. Portaat ovat olleet nyt vuoden ja ovat kyllä paljon haalistuneet.


Voi, kun kuvaa katson, näen hirveästi asioita mitä pitäisi korjata ja laittaa. Mutta ei se aika ja raha vaan kaikkeen riitä. Yöuniani en kumminkaan menetä - sillä tämä talo on hyvin rakas, juuri sellaisenaan kun on, kaikki vähän vinossa ja nurinkurin :)


Yläkerran huone on täyttynyt puutavarasta, on kattopaneelia ja listoja


Listat on nyt maalattu kerran ja nämä maalattiin pellavaöljymaalilla. Olen erittäin tyytyväinen listan profiiliin ja myös muiden teetettyjen listojen profiiliin.


Yksi asia mikä minua kiehtoo on kynnykset, mitä kuluneempi, sitä ihanempi. Tämän kynnyksen kanssa kävikin hauska juttu. Tämä oli alunperin ruskea, mutta maalinpoisto tälle tehtiin maalarinteipillä ja se sattui ihan vahingossa kun kynnykseen oli jäänyt teippiä suojauksista, ja kun se poistettiin niin ruskea maali lähti mukana. Ja sitten vaan lisää teippiä..:) Voi ihanaa mikä kynnys sieltä paljastui, ihanan värinen ja sopivasti kulunut.


Ikkunat on minulla siinä vaiheessa, että kaksi pajassa olevaa ikkunaa vaatii enää pari maalauskertaa. Tämä ikkuna on valmis ja sisällä kuivamassa.


Kuten kaikki tietävät että vanhassa talossa riittää korjattavaa ja paranneltavaa, täälä on saatu nyt yksi asia taas pois alta. Nimittäin sadevesiputket. Ne ovat olleet ihan toimivat, mutta ei kyllä ulkonäöllisesti edustavat. Maan alla on mennyt hyvin kapea putki ja talon nurkalla risainen ämpäri.


Tässä työt alkamassa. Kaivuu kuvilla en teitä kyllästytä.

Ja valmiina, vain pienen rännin palasen tarvitsee vielä talon nurkkaan.


Viimeisenä pieni kirppislöytö, ihana ruosteinen kyltti. Tämä on varmasti sen merkki, että täälä on joskus lampaita :)


Ihanaa viikonloppua ja toivottavasti aurinko paistaa!  <3 Mia

lauantai 8. elokuuta 2015

Pihatöitä ja lisää marjoja

Loma alkaa olla nyt lopussa ja paluu arkeen koittaa. Lomaa voisi jatkaa ihan säidenkin puolesta ja myös sitä tekemistä riittäisi.
Täälä on puuhasteltu pihatöiden parissa ja illat on mennyt marjametsässä. Yläkerran huoneessa ei juurikaan olla oltu, aikaa on nyt vietetty pihalla ja nautittu kesästä. Onneksi huoneella ei ole kiire, sinne kyllä ehtii ja tilaakin meillä on asustaa. Suurin osa puutavarasta puuttuu, mutta ne teetetyt listat on haettu. 120metriä ja neljää erilaista listaa jotka eräs eläkkeellä oleva mies meille ystävällisesti teki. Tapetti on valittu ja haettu, mutta sitä en vielä paljastakkaan minkälainen tuli ostettua.
Minulla aina ideoita putkahtelee päähän ja nehän pitäis aina toteuttaa heti. Tilasimme mukulakiviä, tarkoituksena saada vanhalle kaivolle uusi ilme. Niitä kiviä nyt on sitten oikeen kunnolla, eihän kaivon ympärille mennyt paljoakaan. Pihassa on nyt iso kasa kiviä muita ideoita varten.

Tässä vanhan kaivon alue ennen muutosta.


Ja tässä lopputulos.


Tämä on nyt varmasti hienoin juttu meidän pihassa ja ehkä vähän liiankin hieno vanhan maalaistalon pihaan. Voi, mutta minä tykkään tästä. On ihanaa kun ympärillä on kauniita asioita ja vielä kun sen on itse käsin tehnyt. Sekin on plussaa kun nurmikon leikkuu vähentyy, koska täälä sitä riittää.


Täälä on myös valettu betonista raparperinlehtiä. Vanha juttu monelle, mutta uusi minulle. Ei ole aikaisemmin tullut tehtyä ja pitihän sitä kokeilla. Saunan viereen ne pääsivät uuteen kivistä tehtyyn kukkapenkkiin.


Minuun tosiaan on iskenyt kunnon marjastus himo ja metsään pitäisi päästä koko ajan. Pakkanen on jo täyttynytkin marjoista, mutta vielä mahtuu. Eräs ilta olikin oikeen onnen päivä kun löysin lakkaa. Siinä tilanteessa kun joku olisi minua kuvannut, niin saisi kyllä makoisat naurut. Kyllä vaan pienestä asiasta ihminen voi olla onnellinen. Lakkaa ei kumminkaan pakkaseen asti ole mennyt vaan ne on syöty tuoreeltaan, siis todellakin herkku aamiainen.


Omassa pihassa myös satoa tulee ja paljon. On viinimarjaa, mustaherukkaa ja karviaista. Myös muutama päärynä on tulossa. Kirsikat alkavat olla nyt parhaimmillaan ja niitä on aivan valtavasti.


Taidankin mennä nyt syömään muutaman..
Hauskaa viikonlopun jatkoa!                   <3 Mia

lauantai 1. elokuuta 2015

Kirppiksen avajaiset, löytöjä & marjoja

Tänään oli Combo kirpputorin avajaiset ja tottakai minäkin olin sielä. Kyllä oli ihmisiä, huh! Minä olin nopea ja pääsin kassalle ennen kuin huimat jonot syntyivät.

Kyllä sitä näköjään vielä löytöjä tekee...Ihana Arabian retro kuppi ja lautanen 2€! Tarkoitus olisi kerätä näitä erilaisia, yksi on jo ennestään. Näistä saa mielestäni ihanan kattauksen kun kaikki on erilaisia.


En tiedä voiko olla edes totta, mutta tämä Grapponian setti 2€!


Riihimäen kehrä kulho 4€! Näitä on kerääntynyt jonkin verran ja kaikki on parin euron löytöjä. Voi kauhistus kun katsoo mitä netissä näistä pyydetään. Hyvä esimerkki on iso tarjoilulautanen, maksoin omastani 3€ ja netissä pyydetään samasta lähes 100€.


Kävin pyörähtämässä viikolla Porissa ja tuli käytyä parissa kirpputorissa. Sieltä tarttui mukaan niin kaunis tuoli, taas. Joku varmasti ihmettelee miksi ostan tuoleja koko ajan, mutta siihen on syy. Ison tuvan ruokapöydän tuolit menevät vaihtoon. Siinä on uudet tuolit ja vanhaa olisi tarkoitus saada tilalle. Tämä tuoli on tyyliltään ja väriltään juuri semmoinen - täydellinen. Tuolien metsästys jatkuu, pitäisi saada n. 5kpl vielä. Mutta hienoja tuoleja kohtuu hintaan ei olekkaan helppo löytää, minulla on vain käynyt todella hyvä tuuri tuolien kanssa. Niin, ja löytyi myös joululahja, aivan täydellinen ja juuri sille ihmiselle tarkoitettu joka sen saa :)Täälä on myös ahkeraan käyty mustikassa ja talvi varastot pakkasessa lisääntyvät koko ajan. Pari tuntia metsässä riittää kerralla. Kyllä on mustikoita paljon tänä vuonna, ihania palleroita joka paikassa ja eikä tiedä minne kätensä laittaisi. Yleensä poimin käsin, mutta tänään otin koneella. Nyt on myös saanut nauttia tuoreista marjoista joka aamu, aivan luksusta!


Myös mansikat ovat jo pakkasessa. Ne poimittiin itse lähitilalta missä olemme olleet joka vuosi. Nämä ei ollutkaan mitään pieniä mansikoita, oikein kunnon mollukoita!Ei, nyt on pakko mennä perkaamaan tämän päivän saalista!

                                                                      <3 Mia