sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kukkia ja nuppuja

Täälä on aivan upea ilma tänään, aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja lämmin on! Jos se kesä alkaisi sieltä jo tulemaan.

Puutarhassa uusia kukkia aukeaa koko ajan ja pakko niitä on kuvata, on ne niin ihania! Te varmaan pian kyllästytte näihin kukkakuviin, mutta tässä taas muutamia :)
Tästä valkoisesta en tiedä mikä on, mutta on kyllä kaunis! Voi kun oppisi näitä kukkien nimiä.


Liljat ovat aukeamassa, samoin varjoliljat.


Viima vuonna minulla oli ruukussa tämän väristä orvokkia, nyt se on levinnyt maata pitkin, kaunista.


Yksi suurimmista lemppareista, pioni on aukeamassa. Tämä on vaaleanpunainen.


Ruusupensasaita on pian täydessä kukassa.


Marjoja saadaan tänäkin vuonna paljon. Myös viime vuonna isuttamani päärynäpuu ja mustikka tuottavat myös satoa. Ajattelin tänä kesänä hakea pensasmustikalle kaverin, viihtyvät kuulemma paremmin jos niitä on kaksi.


Tällekkään en nimeä tiedä. Tämä on vanhan kivimuurin juurella ja voiko kauniimpaa olla.


Sain jokin aika sitten hyvältä työkaverilta kaksi laatikollista perennoja ja kivikkokasveja. Tämä oli todella mieluisaa ja meidän tontille kyllä mahtuu.


Kivikkokasvit istutin kivimuurin päälle, missä jo ennestään on niitä. 

Minut löytää nyt myös Instagramista nimellä miasgamlahus!

Olen saanut valmiiksi yhden ikkunan mikä tuli sisälle seinälle, seuraavaksi näette pienen muodon muutoksen :)

Aurinkoista sunnuntaita!

torstai 25. kesäkuuta 2015

Onnesta soikea

Nyt on pakko näyttää yksi kuva. Muistatteko kun kerroin että meidän kesä tehtävälistassa on tarkoitus laittaa kaikki puuttuvat listat paikoilleen. No, nyt sitä kattolistaa on alkanut tulemaan..
Voiko olla niin onnellinen niin pienestä asiasta, muutos on niin suuri kun on kauan katsellut seinää ilman listoja. Listoja on nyt soviteltu ja sahattu oikean kokoisiksi ja nehän otetaan vielä irti ja maalataan, mutta silti - hyvältä näyttää.
Kirjoitin aikasemmin myös että katto maalataan, eli sekin pitää vielä tehdä. Aikaisemmin en olekkaan näyttänyt kuvia yläkerran aulasta, tai, yksi kuva on tainnut vilahtaa..

Esittelen myöhemmin aulan paremmin, ei ole kuvaus kunnossa ja viereisessä huoneessa remontti menossa, näitä ihanuuksia asua samalla ja rempata..
Kuvassa olevan oven ympäriltä myös puuttuu listat.Vielä kuva kauniista kielokimpusta, josta on enää muisto jäljellä..


Ihanaa, huomenna on perjantai! Niille ketkä saavat olla jo lomalla, nauttikaa!

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Ikkunanentisöinti

Täälä on tullut vettä koko päivän ja sitä kans tulee oikeen kunnolla, luvattu vielä huomiseen asti. Kurjaa, varsinkin kaikille ketkä on lomalla!
Nyt onkin hyvä aika tehdä juttu taas ikkunoitten kunnostuksesta. Olen saanut kuvattua seuraavat työvaiheet, osa kuvista on vähän epäselviä mutta näillä mennään. Toivottavasti näistä olisi myös apua jollekkin teistä, joka touhuaa ikkunoitten kanssa.


Työvaiheita - osa 2

Lasin puhdistus. Lasin alle kannattaa laittaa jotain pehmosta, minulla on käytössä kylpyhuoneeseen tarkoitettu kuminen matto. Kitin ja maalin jämät raaputetaan terällä ja fairi liuoksella varovasti. Kuivataan huolellisesti.


Seuraavaksi sellakka kittiuraan,  mikä estää öljyn imeytymisen puuhun. Sellakka kuivuu ihan hetkessä.


Seuraavaksi aluskitti. Kannattaa laittaa mielummin reilusti, kuin liian vähän.


Sitten lasi täristetään paikoilleen hiomakoneella, hiomapaperin tilalla on talouspaperi.


Kuvasta näkee hyvin miten kitti alkaa levitä. Sitten kun se ei enää leviä, se on valmis.


Ylimääräinen kitti pois veitsellä. Tätä kittiä en suosittele laitettavaksi enää kittipurkkiin, sille kannattaa ottaa oma purkki. Sitä kittiä voi sitten aina käyttää aluskittiin, muistaa laittaa vaan tilkka pellavaöljyä purkkiin ettei kitti kuivu.


Kiinnitetään lasi nastoilla. Minulla on käytössä lasituspistooli, erittäin helppoa. Ennen nastojen laittoa laitoin puutikut lasin reunaan, ettei lasi pääse liikkumaan.


Käännetään ikkuna ja otetaan ylimääräinen kitti pois.


Sitten alkaa varsinainen kittaus. Tässäkin saa käyttää runsaasti kittiä. Tämä on mielestäni se kaikkein vaikein vaihe, että saa kitistä hienon ja tasaisen.


Tasoitetaan kittiveitsellä 45 asteen kulmassa, sitä en tiedä meneekö mun kulmat aina oikeessa asteessa :) Kittauksen pitää olla kapeampi mitä kittiura on, kitti ei saa näkyä sisäpuolelta katsottaessa. Maalillekkin jätetään vara mikä ulottuu muutaman millin kittauksen yli.


Kitattu ikkuna


Käytän Ottosson pellavaöljymaalia, erittäin hyvä maali. Tässä ensimmäinen maalikerros. Maalia käytetään ensimmäisellä maalauskerralla erittäin vähän ja toisenkaan maalauskerran ei tarvitse vielä peittää. Maalaan ikkunat kolmeen kertaan. Pellavaöljymaalia ei käytetä niin kuin normi maalia, se on hyvin peittävää ja riittoisaa.

Jatkuu myöhemmin!

lauantai 20. kesäkuuta 2015

Perinteinen juhannus

Juhannuksen juhlinnat alkavat olla ohi tältä vuodelta. Me vietimme juhannuksen perinteisesti hyvien ystävien kanssa. Oli erittäin onnistunut ilta, me saimme istua valmiiseen pöytään ja ruoka oli aivan erinomaista - kesäruokaa parhaimmillaan! Tärkeintä oli kumminkin seura, sai viettää ikimuistoisen illan rakkaitten ystävien seurassa. Ei pitänyt sääennuste paikkaansa, onneksi ei, saimme aivan mahtavan auringon paisteen ja lämmintä oli, ihan paras juhannus sää!
Tuliaisiksi vein kimpun kieloja.


Matkaan lähdettiin pyörällä.


Vastassa meitä oli Molly kissa joka selvästi nautti myös juhannuksesta ja hienosta ilmasta.


Ystävämme olivat tehneet aivan upean juhannussalon, tämän tekemiseen oli kuulemma mennyt aika monta tuntia...Myöhemmin illalla meitä oli jo enemmän kun vanhempi väki liittyi seuraamme. Siitä lähdettiin kävelemään pari kilometriä seuraavaan paikkaan "yökahville" samalla ihaillen meidän kaunista kylää. Kyllä sitä on onnellinen kun saa asua tällaisessa paikassa, näihin maisemiin ei voi kyllästyä.


On kyllä niin mahtava alppiruusu, en ole näin suurta ikinä nähnyt.


Yökahvin kanssa oli tarjolla vielä kakkua, ja tämä oli kyllä hyvää.
Nyt on nautittu, levätty ja syöty hyvin ja kiitollisia miten ihania ihmisiä ympärillä on! Tällä jaksaa taas pitkään. Tämä oli meidän juhannus - perinteinen sellainen!

keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Remppakuulumisia


Pitkästä aikaa vähän remppakuulumisia, vaikka hirveesti ei olla ehditty huoneessa tekemään. Seinissä on nyt huokoleijonalevyt ja myös saumanauhat ovat paikallaan, vaikkei tässä kuvassa näy. Mitään stressiä ei huoneesta oteta, edelleenkään sillä ei ole kiire ja myös raha on ratkaiseva asia - tehdään sitä mukaan kun rahaa on. Nyt on oikeestaan ihan hirveästi asioita mitä pitää miettiä ja turhalta työltä ja virheiltä yritetään välttyä, turhaa työtä on nimittäin paljon tehty. Paperoidaanko makulatuuri vai lumppupaperilla, vai paperoidaanko ollenkaan. Nimittäin muissa huoneissa meillä on levyt vain maalattu ja siinä tapetti päällä - ja hyvältä näyttää. Nyt oli kumminkin huokoleijonalevyn pinta muuttunut röpelöisemmäksi. Ehkä maalataan irtonainen levynpala ja tapetoidaan ja katsotaan miltä näyttää. Kuvassa muuten näkyy minkälainen palapeli seinästä tuli. Isoja levyjä ei saatu portaikosta yläkertaan joten ne leikattiin sopiviksi.Minä olen aloittanut lankkujen pesun, vielä on jäljellä. Siinä onkin tekemistä kun nämä pitää saada takaisin huoneeseen. Minun pitää jaksaa nostaa ja mies ottaa vastaan ikkunasta. Saa nähdä miten käy, minulla on kyllä intoa niin paljon että ne menee vaikka väkisin :)
Tämä lankkujen pesu oli muuten mukavaa, ihana suovan tuoksu ja kyllä tuli puhdasta jälkeä - ihan kun olisi mattolaiturilla pesemässä mattoja :)Nyt toivotan kaikille oikein ihanaa juhannusta!