lauantai 30. toukokuuta 2015

Syntymäpäivä juhlat ja kukkaloistoa

Nyt tuntuu siltä että kesä on nyt vihdoin täälä. Vähän lämpösempi voisi kyllä olla ja sateet vois kyllä jo hellittää, täälä on siis satanut todella paljon. Ja kesä tarkoittaa myös sitä, että minulla on nyt kädet täynnä töitä. Puutarhan hoito saa hetkeksi jäädä, tehdään vaan se mitä täytyy tehdä. Ikkunoitten kunnostus vie nyt kaiken mun ajan. On niin monta huonossa kunnossa olevaa ikkunaa että on vaikea valita mistä aloittaa. Mutta kerron lisää seuraavassa postauksessa mitä olen täälä puuhastellu.


Eilen vietettiin hyvän ystäväni syntymäpäiviä ja pöytä oli katettu itse tehdyillä herkuilla!


Aivan pakko laittaa kuvia puutarhasta, en jaksa lakata ihailemasta kuinka kaunista sielä on.


Luumupuut kukkivat..


Viime vuonna istutettu päärynäpuu kukkii. Siihen tuli jo viime vuonna muutama päärynä.sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Heinäseiväsaita

Olen nyt tässä jo kauan pohdiskellut pitäiskö tehdä risuaita mikä on kovin suosittu tänä päivänä. Mutta satuin näkemään kuvan heinäseiväsaidasta ja silloin minun päätös oli varma, se on seipäistä tehty aita. Perjantaina sitten lähdettiin hakemaan seipäitä ja tänään valmistui ensimmäinen aita. Iso kiitos siitä miehelleni joka sen väkersi sillä aikaa kun minä leikkasin nurmikot ja siistin kukkapenkit! Tarkoitus olisi tehdä vielä toinen pellon ja nurmikon rajalle.

Mutta hieno siitä tuli, olen kyllä tyytyväinen! Tuntuu että kuva ei kerro kuinka hieno se todellisuudessa on. Seipään päät mitkä menevät maahan on tervattu. Ja tekotapoja on yhtä paljon kun tekijöitä, mutta tässä meidän aita!Särkynytsydänkin alkaa kukkimaan


Pikkuhiljaa alkaa myös kesäkukkia ilmestymään.


Tänään myös yksi kärrynpyörä tervattiin ja tervaus jatkuu huomenna jos säät sallii. Vielä olis yksi kärrynpyörä ja maitokärryt.


Tällä viikolla sain työkaverilta herttaköynnöksen. Se pääsi astiakaapin päälle. On kyllä kaunis ja kukistahan ei saa kiittää, se tuottaa huonoa onnea :)


Kaktus on myös alkanut kukkimaan sisällä.Ihanaa alkavaa viikkoa!

tiistai 19. toukokuuta 2015

Arkku ja oravia

Nyt se sitten tuli, nimittäin tämän kesän ensimmäinen huutokauppa huuto! Tarkoitus ei ollut sunnuntaina lähteä tähän huutokauppaan, mutta jokin sai kumminkin lähtemään.
Arkun maalauksista en osaa sanoa onko alkuperäiset..mutta on hyvin kaunis. Vielä parasta, tästä ei paljoa tarvinnut maksaa. Olin itsekkin hämmentynyt kun vasara lyötiin pöytään ja kysyin, sainko minä sen! Itse en osta mitään sen takia että se olisi jotenkin hyvin arvokas, vaan ostan sen itselleni ja että se miellyttää minun silmääni.


Tämä tuli todella tarpeeseen, sillä meillä on hyvin vähän säilytys tilaa. Ehkä laitan sinne minun pellavat ja kauneimmat pöytäliinat, ihan niin kuin ennen vanhaan oli tapana..
Mielestäni tämä on kauniimpi säilytys tapa kuin muoviset laatikot!
Kuva ei ole nyt parhaimmasta päästä, arkku ei ole vielä oikeassa paikassa, mutta päätyy varmasti yläkertaan, kun paikat valmistuu.
Eilen meidän aitassa oli kolme oravaa. Kaksi niistä juoksi jalkojeni juuresta :) Hain tietysti kameran sisältä ja onnistuin saamaan yhdestä kurresta hyvän kuvan!


sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Sormet mullassa

Sormet ovat olleet tosiaan mullassa parin päivän ajan, tai oikeestaan olen ollut yltä päältä  mullassa.
Minuun on nyt iskenyt aivan kamala istutus himo. Kaikki nämä vuodet kun olemme täälä asuneet, olemme vain raivanneet ja raivanneet. Kyllähän sen ymmärtää kun pihaa ei ollut yli kymmeneen vuoteen hoidettu, että kaikki on päässeet vähän rehottamaan.
Nyt haluan vain jotain pientä ja kukkivaa ja nimenomaan kukkia! Meillä on täälä kaikki mahdolliset puut, mitään isoa en todellakaan halua.
Eilen lähdin sitten aamusta taimistolla käymään. Jostain täytyy aloittaa ja nämä tarttui mukaan. Perennoista otin kultatyräkin, ketonejlikan ja tarharistikin. Pensaista keijuangervon ja pensashanhikin.


Pensashanhikki pääsi saunan viereen. Tykkään erityisesti sen vaaleanpunaisesta kukasta.


Sitten loput kukat oli tarkoitus istuttaa tähän navetan reunaan ja tässä on siis lähtötilanne. Tässä on joskus ollut kukkapenkki mutta olen siirrellyt perennoja muualle. Nyt siinä ei ole mitään paitsi tuolla oikeassa reunassa yksi vanha perenna mikä pitää kyllä varjella.


Aika olemattomalta näyttää vielä tässä vaiheessa, mutta toivotaan että ne nyt siinä viihtyy ja kukkisivat.


Särkynytsydän sai ympärilleen isot kivet. Tänä vuonna siitä tulee kyllä valtava.


Vasemmalla näkyy myös pioni mikä on pikkuhiljaa tulossa. Niitäkin voisi olla enemmän kuin yksi. Aivan ehdoton suosikki kukka. Mutta se on siis vanha ja minä en ole sitä istuttanut. Joka vuosi se kukkii yhtä upeasti.


Toisella navetan seinustalla kukkii tämä vanha perenna koko seinän pituudella. Tästä minä tykkään ja sille ei oikeestaan ole tarvinnut mitään tehdä kun nyppiä heinänkorsia välistä.


Sitten oikeen murheen kryyni. Omenapuun juurella on kukkapenkki missä on perennoja. Ja sen ympärillä kasvaa pelkkiä voikukkia. Joka vuosi taistelen tämän kanssa ja toivo meinaa loppua. En tosiaankaa tiedä mitä tekisin tämän kanssa. Olen nyt lähtenyt kaivamaan tästä ympäriltä. Pitäisköhän kukkapenkki reunustaa jollain ja ehkä istuttaa nurmikkoa ympärille!? Jos jollain on vinkkejä, otan ilomielin vastaan kaikki ehdotukset.


Tästä minä tykkään, nimittäin peltomaisemasta. Tämä on meidän pelto mikä on tällä hetkellä vuokralla. Ehkä sielä on joku päivä pari lammasta..
Nurmikot on myös nyt leikattu, se olisi pitänyt jo tehdä aikaisemmin, oli pikkasen pitkä...


Ystävämme tekemä Helge vesimittari pääsi kans puutarhaan.


Nyt on kroppa sen verran kipee kaikesta työstä, että tänään taitaa olla lepopäivä! Tai oikeestaan ulkona on kyllä niin hieno ilma.. :)

torstai 14. toukokuuta 2015

Kesän ensimmäinen

Tämä helatorstai tuli vietettyä, arvatkaapas missä!? No, kesän ensimmäisessä huutokaupassa. Tämä kuuluu ehdottomasti minun kesään, huutokaupoissa kiertely. Vaikkei itse ostaisi mitään on niitä kumminkin kiva seurata ja katsoa millä hinnalla tavara menee. Voi sitä myös iloita muitten onnistuneista huudoista, nimittäin joskus kyllä kuuluu ilon kiljahduksia kun joku saa haluamansa!

Matka Teerijärvelle mentiin tällaisessa säässä. Minullahan tietenkin oli kumisaappaat jalassa ja paljon vaatetta päällä. Onneksi huutokauppa kumminkin järjestettiin sateen suojassa, nimittäin kasvihuoneessa!


Paikanpäälle saavuttiin hyvissä ajoin. Autoja oli jo aivan älyttömästi. Nämä on niin suosittuja ettei koskaan kyllä voi sanoa etteikö ihmisiä olisi.


Niin sanottu "fyndlåda", niitä on kyllä melkein jokaisessa huutokaupassa. Näistä voi myös tehdä hyviä löytöjä, tosin niissä voi olla yksi esine minkä haluaa ja muu sitten jää tarpeettomaksi. Olen tehnyt joskus näistä todella hyviä löytöjä ja olen myynyt tarpeettomat sitten itse kirpparilla.


Sitten se pahin juttu. Harmittamaan jäi kun en jatkanut huutamista, nimittäin tuosta isommasta lampusta. Aivan tavattoman kaunis. Harmittamaan jäi myös 2 vanhaa kaunista tuolia. Mutta, tavaroitten takia ei kannata itkeä, niitähän on maailma täynnä :)


Kauniita vanhoja pulloja..


Tämä tuoli olisi kans ollut ihan kiva, mutta istuinosa oli rikki, luultavasti koira purrut sen hajalle. Mitään ei siis tarttunut mukaan tällä kertaa ja nyt vain odottamaan uusia huutokauppoja.


Sitten vielä yksi juttu mikä liittyy huutokauppaan. Katselin tässä yksi kerta huutokauppakeisaria tv:stä. Sielä eräs nainen huusi itselleen vanhan lasten tuolin. Sitten tajusin, minullahan on tuollainen! Ei muuta kuin kylmävintille hakemaan. Se oli ihan kokonaan unohtunut sinne.

Nyt se pääsi kuistille!


Mukavaa helatorstain jatkoa!

lauantai 9. toukokuuta 2015

Ovenkolkutin

Kyllä luonto on nyt herännyt kaiken vesisateen ja lämmön jälkeen, niin ihanaa! Tänään on kyllä vähän kylmempi päivä, mutta ulkona on tullut myös häärättyä. Nyt toivotaan vaan niitä lämpöisiä päiviä, tervetuloa kesä!Kirpputoreja olen kiertänyt todella vähän. Tuntuu että nyt keväästä on niin paljon tekemistä ettei kaikkeen aika riitä. Tässä yksi päivä kävin yhdellä kirppiksellä ja löytö tuli. Nimittäin leijonanpää ovenkolkutin. Kauan olen tästä haaveillut, 10€ ei mielestäni paljon ollut tälle ihanuudelle. Mitähän mahtaa materiaali olla, messinkiä vai pronssia, painaa melkein kilon.


Tänään kävin pienellä aarteen metsästys retkellä ulkorakennuksissa, mutta ei löytynyt aarteita. Tavaraa ja kaikkee mahdollista roskaa on niin paljon että pitäis saada ensiksi siivottua, niin jotain voisi löytyä.


Vanha rautatuoli pääsi pihalle. Aika yksinäisen näköisenä siinä seisoo, mutta saa kyllä pian kukan seurakseen. Tykkään näistä rautakalusteista niin kovaa, niitä kun löytäisi jostain!


Ikkunan pesu sai jatkoa, nyt vuorossa kuisti. Jotain vaihtelua piti myös saada, niinpä verhot vaihtui. Nyt on sitten oikein mummola fiilis, kun ikkunoita koristaa nämä vanhat pitsiverhot. Kun ostimme talon nämä kyseiset verhot olivat silloin kuistin ikkunoissa. Kyllä vaihtelu virkistää ja parasta tässä on kun ei tarvi mennä kauppaan ostamaan, vaan löytyy omasta komerosta. Ja kaikken parasta tietenkin, nätit ovat. Eikö nyt vanhassa talossa saa olla vähän mummomaista :)


Sitten kun aloittelin pesemään ikkunoita muistelin että minulla on verhonpidikkeitä, mutta löysin vaan pieniä mitkä ei mennyt tankoihin. No, pienen etsinnän jälkeen isoja löytyi pussillinen. Mikähän siinä on kun tuntuu että kaikki tavarat on aina hukassa tässä talossa!
Nämä pidikkeet ovat siis messinki tankoihin kuuluvia ja nämä on niitä mahtavia huutokauppa löytöjä.


Pikku tomaatti istutettu, saa tosin olla kuistilla hetken, niin kauan että ilmat lämpenee. Haaveena on kasvihuone, kasvimaa ja vaikka mitä..! Mutta ei nyt varmasti tänä vuonna, kyllä senkin aika sitten joskus tulee.


Kuistin mummola tunnelmaa..


Viimeisenä tulee iloinen yllätys itselleni. Yksi aamu kun heräsin, pöydällä oli paketti minulle, muumimuki (HÅLL SVERIGE RENT)! Minähän kerään näitä mukeja ja tämä oli iloinen yllätys, vihdoin se on minulla!Nyt on aika palata takaisin hommiin täälä! Ihanaa viikonlopun jatkoa!

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Toukokuu

Se on nyt jo toukokuu, ihanaa, olen niin valmis ottamaan kesän vastaan. Kesäkuu on mielestäni kesän paras kuukausi, jotenkin kesä ja luonto on silloin kauneimmillaan.
Nyt on flunssa kokonaan poissa ja energiaa riittää.
Onnin lempipötkötys "sammakko" asento. Pari päivää sitten pesin ja trimmasin, nyt on siisti kevät turkki.


Täälä on myös syöty hyvin. Yksi lempi ruuistani, kala, nam!


Tänään olin ahkera ja sain monta ikkunaa pestyä. Ja kaikki verhot ulos kuivamaan, sen verran tuuli että ei kauan menny kun kuivas. Mikä onkaan ihanempaa kun ulkona kuivatettu pyykki.. ja mikä tuoksu..
Ikkunoita pestessä tuli todettua mistä ikkunasta kunnostus alkaa. Yhdestä nimittäin lähti iso pala kittiä pois ja kaiken lisäksi siitä on lasi rikki. 


Löysin aivan uuden kuvakulman mistä en aikaisemmin ole kuvia ottanut. Tästä näkymästä minä tykkään. Tämä on siis keittiöstä isoon tupaan.


Nyt kelpaa, ikkunat pesty ja siistiä on. On se vähän kurja olla auringon paisteella sisällä ja pestä ikkunoita, mutta nyt se on tehty. Pian alkaa se aika kun ollaan pihalla koko ajan eikä silloin kyllä hirveesti siivoilla sisällä :)


Liljat nousemassa jo. Ulkona on kyllä tapahtunut viikon sisällä paljon.


Raparperit ovat kasvaneet paljon.


Särkynyt sydän puskee jo kovaa vauhtia. Siirsin sen viime vuonna uuteen paikkaan ja näköjään ei haitannut sitä ollenkaan.


Se kukkii vielä.. :)


Vanha tiemestarin pyörä on päässyt omalle paikalleen koivun juureen. Ostin tämän pyörän Munsalasta ja meille kerrottiin että se on kuulunut Hugo nimiselle miehelle joka oli kyseisessä kylässä tiemestari. Tällä pyörällä hän lähti lapio jopparilla paikkailemaan teitä. Aika mielenkiintoinen tarina!


Aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille!