tiistai 28. huhtikuuta 2015

Historian havinaa

Minulla on pienen pieni museo. Esineitä ei ole ostettu vaan ne kuuluvat taloon! Olen siis löytänyt näitä vähän joka paikasta. Nämä ei mitään ihmeellisyyksiä ole, saati sitten että olis jotain rahallista arvoa. Mutta ne kuuluvat tänne ja ovat sen takia tärkeitä. Päätin koota kaikki samalle seinälle ja se on minun pieni museo..
Todella pitkä taottu naula jossa roikkuu vanhoja hevoshärpäkkeitä. Tämä naula on siis n. 11 tuumaa, ei varmaan tällaisia enää tehdä :)


Enpä tiedä mihkä tämä on kuulunut, olisko kangaspuihin..


Alapohjasta löytyneet lukko ja hela.


Lisää ihmeellisiä osia. Tästä esineestä tekee erityisen tärkeän sen että siinä on ensimmäisen omistajan nimikirjaimet. Kutsun häntä isoisäksi, vaikka hän ei olekkaan minun isoisäni. Ne ketkä myivät talon meille, hän oli niiden isoisä. Olemme kuulleet paljon tarinoita talosta ja aina he ovat puhuneet isoisästä. Minulla on myös hänen hääkuvansa ja arvostan heitä tietenkin suuresti, hänhän on rakentanut tämän talon.


Älkää säikähtäkö, tämä ei ole oikea! Tämä löytyi kiven päältä, pienen sammalkerroksen alta.


Nämä vanhat säkit ovat roikkuneet aina samassa paikassa, enkä ole niitä siirtelemään lähtenyt. Ne ovat ylhäällä permannolla ja eivätkä ole kenenkään tiellä.


Ihana vanha liikennemerkki.


Täytyypä joku päivä mennä kollaamaan ulkorakennuksia, jos vaikka löytyis vielä jotain!

lauantai 25. huhtikuuta 2015

Keväinen lauantai

Puoli päivää tuli vietetyä pihahommissa tänään, mutta kunnossa ei olla vieläkään. Kohta pari viikkoa jatkunut flunssa ei vaan meinaa antaa periksi. Ei kyllä hetkeen ole näin sitkeetä tautia ollut. Eikä kyllä ole paljon mitään tullut tehtyä täälä kotona.
Tänään kumminkin sain kaikki kukkapenkit siivottua ja sai nauttia kauniista ilmasta.


Vanhaan kastikekulhoon pääsi Muurikello. Toivottavasti se nyt kukkii kauan ja kestää sisällä, niin ainakin sanottiin. Tähän kulhoon se ainakin sopii täydellisesti.Pihaan piti saada vähän piristystä joten tänään tuli istutettua vähän orvokkeja.


Mikä suuri ilo oli tänään kun huomasin krookukset. Luulin että ne eivät ollenkaan tuu ylös. Muutama valkoinen myös oli tullut.


Klapejakin tuli tänään lisää..                                                          Ihanaa illan jatkoa!

 Muuten, kiitos kaikille ihanille jotka olette jättäneet kommenttia, ette tiedäkkään kuinka
 kovasti ilahdun teidän viesteistä! Kiitos!

sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Lehtikori

Voi miten hieno viikonloppu taas on ollut, lämmintä ja aurinko paistanut! Kaikkein pahinta, minä olen ollut sängyn pohjalla koko viikonlopun, flunssan ja kuumeen kourissa. Miten ihanaa olisi olla pihalla, tekemistä nimittäin olisi paljon. Mutta eipä sille mitään voi jos kipeeksi tulee.


Tammikuussa laitoin postauksen Hartwall korista jonka löysin kirpputorilta. Se on löytänyt paikkansa lehtikorina.
Toivottavasti teillä on ollut ihana viikonloppu!

keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Villat ja paperointi

Nyt on sitten villat puhallettu ja paperoitu ja saan vihdoin kuvat tänne!

Joten pidemmittä puheitta..
Aluspaperointi tehty. Pysyy villat välipohjassa. Ennen kun oli vanha eriste, meillä oikeesti varisi listojen välistä sammalta isoon tupaan :)
Tämä selluvilla painaa nyt välipohjassa n. 100kg. Kun se vanha eriste painoi n. 1000kg tai ehkä jopa enemmän. Nyt ainakin rakenteisiin kohdistuu huomattavasti pienempi paino.
Myös kaikki paikkaukset on tehty, eli lahot pois ja uutta puuta tilalle. Myös joka ikinen hirrenväli on tilkitty pellavariveellä.


Sinne meni lattian alle lehdet. Yksi sieltä löytynyt ja päivän lehdet.


Villan puhallus alkaa. Kaikki meni tosi hyvin, ei menny kone tukkoon eikä mitään muitakaan ongelmia ollut. Minä kun olen lyhyt niin jouduin nousemaan jakkaralle että sain kunnolla villat koneeseen. Voi sitä onnistumisen iloa kun jossain onnistut! 


Siinä se sitten on, kunnon villameri!


Ja tässä tasoitettuna..


Sitten vielä paperointi. Seuraavaksi odotellaan lämpöisempiä säitä niin päästään suopakuuraamaan lankkuja. Odotellessa onkin hyvä hoitaa niitä muita pikkujuttuja..


                                                                 Kivaa illan jatkoa!

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Kukkia ja purnukoita

Voi miten upea sää meillä on ollut viikonlopun ajan! Eilinen koko päivä tuli vietettyä pihalla. Sain koko pihan haravoitua ja siivoilin myös aittaa. Aamusta aloitettiin villan puhallus. Arvatkaapas, se meni ihan nappiin, minä selvisin! Mieskin oli tyytyväinen, paremmin ei olisi voinut mennä. Laitetaan niitä remontti kuvia sit myöhemmin. Paras päätös päivälle oli tietenki sauna illan hämärtyessä.Orkideat kukkivat taas. Nämä on kyllä uskomattomia, en ole vielä onnistunut näitä tappamaan :)


Toisessa nuput..


Yksi lempikukistani on alkanut kukkimaan. Tämä onkin yksi vanhimmista kukista täälä ja joka vuosi se jaksaa kukkia. Kyllä pieni on vaan kaunista!


Nämä täytyy näyttää! Tarjottimen huusin huutokaupasta jokunen vuosi sitten, silloin en tiennyt mikä on kyseessä ja että se on Ethel von Hornin suunnittelema. Huusin ihan sen takia että ihastuin siihen heti. Tämä toimiikin kesätarjottimena erinomaisesti. Pienen purkin löysin Ruotsista isosta kirppistapahtumasta. Kyseessä siis Luulajan suurkirppis mikä on varmasti monelle tuttu. Suosittelen lämpimästi kyseistä tapahtumaa. Tänä vuonna ei tullut lähdettyä, ehkä ens vuonna..


Sipulit pääsivät pieneen IHANNE purkkiin. Vieressä oleva Arabian Aamu astia joka on äitini ja isäni hääastiastoa.


Kaikki Weck purkkini pääsivät nyt vierekkäin keittiön hyllylle.

                                                       Aurinkoista sunnuntaita!

keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Kevät/kesä tehtävälista

Alkasin tässä miettimään kesän töitä, eli mitä pitäis saada tehtyä. Mies hoitaa yläkerran huonetta pääosin ja minä tietenkin autan siinä missä voin. Mutta täälä on tietenkin paljon pikkujuttuja mitä pitää hoitaa ja meillä ei ole kiire sen huoneen kanssa. Rauhassa tehdään ja huolellisesti ja myös mietitään tulevia sisustus ratkaisuja. Meille on kyllä hahmottunut huone, tai ainakin minä näen sen jo valmiina, mutta kyllä vielä miettimistä on.
Muuten, ollaan nyt siinä vaiheessa että paperointi on tehty ja viikonloppuna sais puhaltaa villat. Minäkin olen nyt mukana tässä hommassa, kivaa!Sitten olis yläkerran aulan katon maalaus. Kattoa lasketttin kun sinne laitettiin uudet eristeet. Siitä syystä paneeleja jäi puuttumaan. Onneksi saatiin teetettyä uutta vanhan mallin mukaan ja eroa ei varmasti huomaa kun katto on maalattu. Kuten kuvasta näkyy, listat puuttuvat ja tämä hoidetaan kans. Kerron lisää joskus toiste tästä aulasta ja tietysti kuvien kera.


Mun tärkein työ onkin nämä ikkunat. Mun kädet on syyhynnyt jo pari kuukautta että pääsis aloittamaan. Toivotaan vaan nyt vähän lämpösempiä päiviä niin kunnostus alkaa. Viime kesänä saldo oli vain yksi ikkuna, mikä sekin oli kovan työn takana kun isäni sairastui. Mutta nyt tiedän että hän on ylpeä minusta jossain tuolla ylhäällä.


Pari pikku sisustus juttua mun pitää myös hoitaa, mitkä tulee yläkerran huoneeseen. Niistä en kerro teille muuta kuin ne on vanhoja.. pidetään teidät jännityksessä. Pieniä juttuja vaan, mutta iso osa sisustusta.
Tietysti kesästä myös nautitaan mutta nämä on myös sellaisia asioita mistä minä nautin!

Kivaa illan jatkoa!

sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Keväinen pihapiiri


Raparperit nousevat jo. Meillä on täälä kahta eri lajiketta, toinen on vähän isompaa. Nam, näitä odotellessa.


Kevätkukat alkavat pikkuhiljaa nousemaan.


Puutarha, mikä oli aivan umpeen kasvanut kun tänne muutettiin. Sielä ei päässsyt edes kävelemään. Nyt sielä menee selvä polku mitä pääsee kiertämään läpi asti. Enimmäkseen oli marjapuskia mitkä olivat kuolleita ja toisiinsa kiinni kasvaneita. Naapurikin sanoi että taloa ei meinannut edes nähdä pahimpaan aikaan. Tämän kanssa on taisteltu vuosia mutta nyt se kelpaa minulle. Ja se saa olla ihan luonnontilana, mitään nurmikkoa ei istuteta. Nyt sielä on omena, kirsikka, luumupuita ja uutena tulokkaana viime vuonna istutettu päärynäpuu. Puutarhan toisessa laidassa on myös mustaherukkaa, punaherukkaa ja karviaista. Viime vuonna istutettiin myös pensas mustikkaa.


Tämä seinä vaatis jo punamultaa..Jollain on jäänyt työt kesken..


Pääsiäinen 2015 kuvina

Aurinkoista sunnuntaita! Eilinen päivä oltiin tekemättä mitään. Illalla mentiin oman kylän pääsiäiskokolle mikä on jo perinteeksi muodostunut tapahtuma. Sinne kokoontuu koko kylä ja tarjolla on mukavaa yhdessä oloa, makkaraa, kahvia ja pullaa ja viimeisenä arpajaiset. On todella ihanaa että tällaista järjestetään!Täälä kotona jatkuu nyt työnteko! Vielä saa olla kaksi päivää kotona niin tietysti pitää aika käyttää hyödyksi.
Toivottavasti teillä on myös ollut mukava pääsiäinen!