lauantai 31. tammikuuta 2015

Kettutyyny

Vanhan puusohvan tyynyt meni nyt vaihtoon. Mitään uutta en ole ostanut, valkoiset tyynynpäälliset ovat joskus kirpparilta ostettuja ja uusinpia kirppislöytöjä on kettutyyny. Tämän kun näin se oli rakkautta heti. Sohva sai nyt vähän uutta raikasta väriä, oranssia.torstai 29. tammikuuta 2015

Löydöt

Hyvin lähti työt tänään käyntiin, ihana päästä ihmisten ilmoille, sen jälkeen kun on melkein viikon maannut kipeenä kotona.
Töiden jälkeen kävin myös Carolinen luona kahvilla ja sain syödä niin ihanaa suklaakakkua kermavaahdon kanssa, nam!

Kirppislöytöjä on taas tullut. Nämä kaksi ihanuutta löytyi n. viikko sitten.Vanha rukin pyörä. Saa nyt nähdä mitä sille keksin ja mihkä sen laitan.


Ihana vanha puulaatikko jossa oli myös pullo sisällä. Tämä oli ihana löytö!


Ihanaa torstain jatkoa, huomenna onkin perjantai se viikon paras päivä!

keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Uusin muumimuki

On ollut vähän hiljaista täälä blogissa. Olen ollut kovassa kuumeessa ja vuoteen oma muutamia päiviä. Nyt ollaan voiton puolella ja huomenna on aika palata töihin.
Ajatella että tammikuu on pian jo ohi, se meni kyllä todella nopeasti. Minä kyllä kovasti jo odotan kevättä, vaikka talvesta tykkäänkin.Aamulla kun heräsin, minua odotti yllätys keittiön pöydällä, uusin muumimuki. Muumikokoelma lisääntyi taas yhdellä kauniilla mukilla.

tiistai 20. tammikuuta 2015

Kirppislöydöt


Olen aivan unohtanut näyttää viimesimmät kirppislöydöt. Lampunvarjostin kokoelmaan löytyi taas yksi lisää, vain 1€ maksoin tästä.


Vanha messinkinen kynttilänjalka, 1€

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Vuoden ensimmäinen hiihto

Niin se viikonloppu taas meni ja huomenna on taas maanantai. Akut on kyllä ladattu tänä viikonloppuna. Nämä kaksi päivää kokonaan vain kotona nauttien, hyvää ruokaa ja tietenkin saunomista.
Tänään päästiin myös ensimmäisen kerran tälle vuodelle hiihtämään, ihanaa oli, vain jos aurinko olisi vielä paistanut niin olisi ollut aivan täydellistä!Säästövinkki

Luin eräästä blogista (en muista mistä) hyvän säästövinkin, jota on pakko yrittää.
Eli näin

vko1 - säästöön 1€
vko2 - 2€
vko3 - 3€
jne...

Vuoden lopussa pitäisi olla säästössä 1431€!
Saa nähdä onnistuuko, ainakin täytyy yrittää.lauantai 17. tammikuuta 2015

Uudet pariovet

Meillähän on ne vanhat pariovet ulko-ovina, mutta niissä ei ole minkäänlaista eristystä ja niistä myös vetää. En ollut missään nimessä valmis luopumaan niistä, joten päädyttiin laittamaan uudet ovet sisäpuolelle. Ne tilattiin puusepältä mittatilaustyönä ja sama puuseppä on tehnyt meidän portaat yläkertaan. Meillähän on kylmä kuisti, mutta ajateltiin laittaa sinne nyt pieni patteri, ihan pieni peruslämpö vain. Meillä ei yksinkertasesti ole tilaa säilyttää ulkovaatteita ja kenkiä muualla. Tällä hetkellä meidän naulakko on olohuoneessa. Mutta nyt kyllä helpottaa paljon, kun ne saa kuistille.Vain listat enää puuttuu ympäriltä. Nämä ovet ovat nyt valkoiset, kun ulkopuoliset vanhat ovet on keltaiset. Kun kunnostin ne vanhat ovet, nekin olivat valkoiset, mutta maalikerrosten alta tuli alkuperäinen väri ja sehän oli keltainen.


Nyt on paksu ovi ja eristettä, ei vedä enää. Eikä myöskään tuiskua lunta sisälle. Eräs aamu kun pyrytti lunta, niin sitä lunta tosiaan oli sisällä.


Yllätyin positiivisesti kuinka paljon ne muistuttavat vanhoja ovia.


Vanhoissa ikkunoissa veto on estetty tietenkin vanhan ajan ikkunaliimapaperilla.


Täytyy myös näyttää kuistin kattoa ja listoja. Niille ei ole tehty mitään. Erityisesti tykkään kattolistoista, elämän jälki kyllä näkyy näistä.


Nämä upeat verhotangot olivat myös kuistilla, kun talo ostettiin ja sinne ne myös jäivät.

 torstai 15. tammikuuta 2015

Lukijan toive

Sain eräältä lukijalta toiveen, että näyttäisin lisää kuvia pikku kammarin tapetista. Sain huoneen siivottua ja tavarat pois tieltä, joten tässä olisi muutama kuva lisää. Huone on vain 9,5m2, eli tosi pieni. Toivottavasti näistä kuvista on jotain apua omissa tapetti valinnoissasi.Ihanaa torstain jatkoa, huomenna onkin jo perjantai!

tiistai 13. tammikuuta 2015

Valoa

Voi mikä sää on ollut nyt kaksi päivää. Pakkasta n.-10, aurinkoa ja viime yönä tuli reippaasti lunta. Sama voisi jatkua, ehkä vähän vähemmän asteita ja auringonvaloa paljon!


maanantai 12. tammikuuta 2015

Yläkerran pikku kammari


Tämä pikku huone yläkerrassa on kyllä niin ihana, ihan mun lemppari. Huone on melkein valmis, vain kattolistat puuttuu. Huoneessa ei hirveesti tarvinut mitään suurta tehdä. Levyt ja tapetit vaihdettiin seiniin, lattiasta poistettiin muovimatto ja levyt ja tietenkin sähkötyöt. Tällä hetkellä huone on varastona, miten voikaan mahtua niin paljon tavaraa pieneen huoneeseen.


Täälä huoneessa onkin talon hienoin lattia. Aluksi luultiin ettei sielä ole lankkuja ollenkaan kun tuntui niin kummalliselta kävellä muovimatolla. Mutta sieltä paljastui todellinen aarre. Äsken tossa mittailin ja levein lankku on 34 cm. Mitään käsittelyä ei lattia saa, se on vain suopakuurattu.


Tapetiksi valittin Pihlgren ja Ritolan tapetti. Lipasto on huutokauppa löytö.


Kynnys on aika mahtava, täytyy varoa ettei kompastu. Minä olen siihen jo tottunut.


Katosta emme vielä tiedä vaihdetaanko uuteen vai jääkö näin. Siinä oli myös levyt jotka otettiin pois. Naulan reikiä siinä toki on, mutta minä ainakin pystyn elämään sen kanssa. Mitä mieltä sinä olet, vanha vai uus, vinkkejä otetaan mielellään vastaan!

Siinä oli mun lemppari huone, ihana pieni kammari. Odotan vain että pääsen joskus sisustamaan sen kunnolla. Viereinen iso huone on tällä hetkellä kunnostuksessa, sielä onkin vähän enemmän töitä.
Eiköhän ne paikat kuntoon tuu, hyvää kannattaa odottaa!

Ihanaa alkanutta viikkoa!

lauantai 10. tammikuuta 2015

Vanha pöytä

Lupasin näyttää teille (jo aikoja sitten) sen toisen ostoksen mikä tuli mukaan, kun ostin sen ison tuvankaapin. No, se on kaunis pöytä joka päätyi tv tasoksi. En ollut tyytyväinen siihen ratkaisuun enkä viittinyt laittaa edes kuvia tänne. Eilen mulle iski sisustusvimma ja pöytä löysi paikkansa! Mutta hetki siinä meni kun huonekaluja pyöriteltiin paikasta toiseen.


Arkku joka on ollut meillä vuosia olkkarin pöytänä on nyt tv tasona. Tuntuu ihanalta saada pienempi pöytä, jotenkin paljon ilmavampi.


Tupsu tuli mukana ja sen "holkki" on tehty puusta.


Pöydällä oleva liina on viimeisimpiä kirppislöytöjä ja kynttilänjalka on myös kirpparilta.

Vuoden ensimmäinen löytö


Tämä vuosi alkoi hyvin löytöjen suhteen. Nyt sain ensimmäisen Hartwall korini, olen tosi tyytyväinen! Eikä ollut hinnalla pilattu. Saa nähdä mistä se löytää paikkansa. Olen aivan hulluna näihin vanhoihin puukoreihin, toivottavasti löytyy vielä lisää ja tietenkin halvalla.


tiistai 6. tammikuuta 2015

Loppiaisen metsälenkki

Tänään tuli tehtyä pitkä lenkki metsään. Eipä sielä muut ollutkaan kulkenu kun metsän eläimet. Paljon jälkiä oli lumessa. No, yhteenkään eläimeen en törmännyt, mutta kävelin samaa polkua mitä hirvi oli kävellyt. Hirveen en haluakkaan törmätä mutta kettu olisi kiva nähdä uudestaan :)
Ihana metsälenkki oli ja sai kunnolla raitista ilmaa ja liikuntaa tietenkin, sai vähän tarpoa lumihangessa.Ihanaa tiistain jatkoa kaikille!

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Meillä on talvi taas

Lunta on sit tullu taas aika paljon ja tuullut oikeen kunnolla. Onneksi se koivu on kaadettu ettei tarvinut pelätä että se kaatuu talon päälle. Kuusi lähti ulos tänään ja voi sitä havujen määrää. Se on aina kiva laittaa joulu kotiin mutta yhtä kiva ottaa pois. 

Nyt on vuorossa iltasauna, ihanaa!