sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Tonttula

Tonttula on paikka mihin olen jo muutaman vuoden halunnut mennä. Aina se on vaan jäänyt. Pelkkä ajatus niistä kauniista vanhoista rakennuksista saa mielenkiinnon heräämään. Mikä voisi olla parempi ajankohta kuin joulun alla käydä tutustumassa ihanaan Tonttulaan. 


Tonttulan päärakennus, missä asustaa Tyynelän Tontut on rakennettu 1720.


Tonttulassa on esillä vanhanjan joulu. Nämä Tyynelän Tontut ovat kyllä ihania. Ne ovat on käsityönä tehtyjä ja kaikilla on myös nimi. Niitä saa myös ostaa itselleen.
Kuvassa oleva kaunis keinutuoli on tehty hevoskärryn penkistä.


Tuntuu kuin aika pysähtyisi ja muu maailma jää taakse, kun pääse näin kauniiseen taloon. En kykene hetkeen liikkumaan, kun näen tällaista, pitää vaan pysähtyä ja ihailla.
Esineistöä ja huonekaluja on kerätty taloon monta kymmentä vuotta.Perimmäisessä isossa salissa oli itse hääpari.


Kahvilana ja myymälänä toimiva talo on kylän vanhin säilynyt talo. Se on rakennettu 1700.


En ole varmasti ikinä juonut kahvia ja syönyt suussa sulavaa omenapiirakkaa näin kauniissa huoneessa. Tänne olisin voinut jäädä..

Tänne haluan kyllä uudestaan. Ehkä jo ensi kesänä, paikan kehuttiin olevan upea kesällä.


                                                                      - Mia -

20 kommenttia:

 1. No huh huh, oletpa todella päässyt joulun pyhimpään. Ihan mielettömän lämmin paikka, huomaan. En kyllä yhtään ihmettele, että olet vain seisonut ja hämmästellyt/ihaillut kaikkea näkemääsi. Tuonne on joskus päästävä itsekin. Ja hei,enään neljä yötä jouluun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, tämä tosiaan oli niin ihana paikka, eihän tuolta tahdo edes pois lähteä! Kannattaa kyllä vierailla Tonttulassa, sielä oli myös paljon muita rakennuksia, todella paljon katseltavaa..huoh!
   Niin, vain neljä yötä enää :)

   Poista
 2. Oiiii, mikä paikka! Ihana, ihana! Talokin niin kaunis ja mitkä ikkunapuut! Oi, oiii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli varmasti Ihanin paikka, missä koskaan olen vieraillut! Kauniita vanhoja taloja ja ehkä niillä tontuillakin oli osuutta paikan ihanuuteen :)
   Oi, oiii sanon minäkin :)

   Poista
 3. Ei voi joulun viettoa paremmin aloittaa kuin vierailla noin henkeäsalpaavan ihanassa paikassa! Oikea joulumaailma! Tuonne voisin muuttaa heti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, oikea joulumaailma! Minäkin voisin muuttaa tuonne heti ja Päivi, meistähän tulisi naapurit ;)

   Poista
 4. Upea rakennus ja varmasti yhtä ihana kohde aikuisille kuin lapsillekin :). Voi että ihailen noita ikkunanpuitteiden koristeluja, ah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä sopii lapsille erinomaisesti ja myös meille aikuisille, varsinkin jos vanhat talot kiinnostaa, voi niin upea paikka! Ikkunanpuitteet ovat kyllä kauniit, täälä paikassa on kaikki kaunista..aah :)

   Poista
 5. Taisin hetki sitten lukea olikos Antiikki&design -lehdestä tästä talosta- Aivan hurmaava paikka! Heti kiinnittää huomiota noihin upeisiin huonekaluihinkin, ihan mielettömiä!! Ja onpas kauniit nuo viimeisen kuvan pitsiverhot. Eipä ihme, että olet halunnut käydä tuolla, nyt minäkin haluan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ne huonekalut.. niin upeita ja pitsiverhot ovat oikea unelma! Elina, kyllä sinun kannattaa tuonne lähteä ehdottomasti ja lapset tietenkin mukaan :)

   Poista
 6. Tyynelä on ihana paikka, jos ei joulutunnelmaa saa sieltä, niin ei mistään!
  Kävimme siellä viimeksi 5 vuotta sitten, kun siskoni oli nuorimman poikansa kanssa Suomessa joululomalla. Pakkasta oli -20 eikä poika tarennut olla yhtään pihalla...
  Talo jossa nyt on kahvila ja myymälä, oli asuinkäytössä silloin ja kahvila oli piharakennuksessa. Olisi aika käydä siellä uudelleen, mutta en nyt enää ennen joulua ehdi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikeassa olet, tuolta saa kyllä varmasti joulutunnelman! Sinun pitää ehdottomasti lähteä Tyynelään uudestaan :), nyt sielä ainakin tarkenee istuskella kahvikupin ääressä. Oli muutenkin ihanaa, kun takassa oli tuli ja aitoja kynttilöitä paloi joka paikassa!

   Poista
 7. Läkähdyksissä olen minäkin ollut jokaisella käynnillä, joita taitaa olla jo neljä, kolmesti talvella ja kerran kesällä. Toki talvella hämärineen ja lumineen on oma hienoutensa, mutta, kuten Mia totesit, kesällä paikka on myös äärettömän hurmaava. En tiedä miten omistaja Eija Porkola oikein kukkaistutuksensa taikoo, mutta tavallinen ruukkupetuniakin rönsyää siellä aivan mielettömästi ja on niin täynnä kukkia, että tuskin ruukussa pysyy! Kahvilan yhteyddessä oleva kasvihuone ihan vangitsee tunnelmallaan. Pois lähteminen on työn ja tuskan takana.
  Suosittelen jokaiselle, joka ei paikkaa vielä ole livenä nähnyt. Eikä kannata ottaa minuuttiaikataulua, talolla aittoineen ja kahviloineen viivähtää pari tuntia kuin siivillä.
  Meille sieltä lähti jo vuosia sitten kotitonttu Wiljami, joka on pitänyt talostamme hyvää huolta siitä saakka. Ei ole ollut tulipaloja, isompia onnettumuuksia eikä hiiriä ;)
  Jouluterveisin Keekeläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun täälä on muitakin ketä on kokenut paikan ihanuuden! Tuntuu, että kuvat eivät kerro kaikkea, tämä täytyy itse kokea. Kyllä, se on aivan varma, että menen tuonne kesällä! Arvaapas Keekeläinen, minä pidin kauan Vili nimistä tonttua sylissäni. Mutta, mietin liian kauan ja Vili tonttu meni toiseen kotiin, vähän harmittaa. Kiitos taas sinulle ihanasta kommentista, tämä on se blogin pitämisen ihanuus, kun saa tällaisia viestejä!
   Iloista joulumieltä!

   Poista
 8. Jestas, mikä paikka!! Minua ei saisi pois tuolta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, niin kutsuva ja lämmin paikka! Vaikea oli pois lähteä :)

   Poista
 9. Ihana tonttula ja mikä ihana talo! Siis aivan upea, meidän perhe voisi muuttaa tuonne :D

  Tunnelmallista Joulua myös sinne ruudun taakse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, mekin voisimme tuonne muuttaa :)
   Tunnelmallista joulua sinulle!

   Poista
 10. Oi, Tonttula on kyllä niin ihana paikka! vanhat talot ja pihapiiri on mahtava, ja joulutunnelmaa saa heti! ☺ olen käynyt kesälläkin, mutta kyllä se jotain aivan erityistä on talvella ja joulunaikaan! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinäkin olet ollut sielä, niin ihana paikka! Kyllä minun täytyy kesällä käydä uudestaan <3

   Poista