maanantai 9. marraskuuta 2015

Vanhojen valaisimien huumassa

Vanhoja kauniita valaisimia, kuinka niitä voisi vastustaa, no en ainakaan minä.

Pari viikkoa sitten mukaani tarttui kirpparilta tämä kaunotar!Kun näin tämän, en meinannut uskoa silmiäni. Ei ole aikaisemmin vastaan tullut, paitsi rikkinäisiä. Lasiosa on vihreä, mikä on mielestäni erittäin kaunis. Öljylamppuna tätä en kumminkaan aio käyttää, polttaisin varmasti koko talon :). Myöskään tähän seinälle ei lampetti jää. Uskoisin että se löytää paikkansa kunnostuksessa olevaan huoneeseen. Maksoin lampetista 7€, mielestäni löytö.


Muistatteko lamput jotka ostin Juthbackan markkinoilta. Suutarinlamppu ja jalkalamppu. Niissä on nyt uudet sähköt ja molemmat löysi paikkansa.


Suutarin lamppu yläkerran pikkukammarissa. Tätä lamppua olen jo hetken tänne odotellut ja nyt se sielä on, täydellistä. Lamppuun laitettin kangasjohto, mieletäni ainoa oikea vaihtoehto.


Tämä lamppu kyllä yllätti minut. Minkä upean värin lampunvarjostin antaa, tulee ihan vanhanajan fiilis.

Muutamia vanhoja valaisimia vielä tarvitsen. Mutta niin kuin moni varmasti tietää, ne ei mitään halpoja ole. Löytöjä odotellessa ja nehän tulevat vastaan, kun niitä vähiten odottaa!


Ihanaa alkavaa viikkoa! Minä jatkan lampuista haaveilua :)

                                                                       - Mia -

26 kommenttia:

 1. Kauniit lamput! Olen itsekin (tietysti, sama makuhan meillä on) löytänyt samanlainen öljylamppu kirpiksessä, mutta lasiosa puuttui joten en ostanut.Suutarinlamppua mulla ei vielä ole, ne ovat, kuten sanot, useimmiten niin kalliita! Ja kangasjohtohan se pitää olla! :) Hyvä että sitä voi laittaa jälkikäteen! Jatketaan valaisinetsimistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suutarinlamput ovat niin yksinkertaisia, mutta kauniita. Haavena olisi saada suutarinlamppu punnuksilla/painoilla. Minä himoitsen myös sitä sinun Juthbacka lamppua, se on niin upea :), sama maku ;)

   Poista
 2. Hei Mia, haetko katto- vai pöytävalaisinta? Jos sinulla on tarvetta vähän tämännäköiselle http://www.valohuone.fi/tuote/%C3%B6ljylampun-n%C3%A4k%C3%B6inen-riippuvalaisin/012480/ "öljylampulle", minulla makoilee varastossa yksi, joka etsii kotia. Ihan sähköllä toimiva eikä noin paljon krumeluureja, mutta kun ei sitä sitten tarvittukaan poikamme kotiin, voisin myydä pois nurkista. En siitä montaa kymppiä halua. Jos kiinnostaa, voin laittaa privapostina kuvia. Vähän luulen, ettet kaukana Kokkolasta asu, kuten en minäkään, voisin tuoda sen joku viikonloppu sinne :)
  Terv. Keekeläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, lamppu näyttää todella kauniilta, mutta tällä hetkellä ei ole paikkaa noin isolle lampulle. Toivottavasti löydät sille uuden kodin, minä ainakin luulen että ottajia olisi tuolle lampulle!
   Kiitos Keekeläinen vaivannäöstä, tämä oli kyllä huomaavaista, arvostan!

   Poista
 3. Meillä kans etsitään valaisimia.. nämä löytämäsi on kyllä hienoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Onnea myös sinne valaisimien etsintään :), löytöjä tulee aina, kun vaan jaksaa odottaa!

   Poista
 4. Ihan mahtavia löytöjä ja tuo kangasjohto on ihan paras valinta vanhaan lamppuun. Öljylamppu oli tosiaankin edullinen! Mukavaa loppuviikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Suutarinlamppuun ei mielestäni muovijohto sovi, tämä kangasjohto on kyllä paras valinta :)
   Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 5. Lamput ovat suuri intohimoni, erityisesti aidot vanhat öljylamput. Ne viimeistelevät vanhan talon tunnelman, ovat piste i:n päälle. Joten iso huokaus täältä :). Teit todellisen löydön öljylampun suhteen: nettihuutokaupoissa sillä olisi ainakin ollut nolla perässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan sama juttu täälä! Vanhat valaisimet tuovat niin paljon tunnelmaa vanhaan taloon ja varsinkin öljylamput, minäkin alan jo huokailemaan täälä :). Olen hyvin onnellinen tästä pienestä öljylamppu löydöstäni, hintakin tuntui todella edulliselta. Ja löydön ilmeisesti tein, jos niistä noin paljon pyydetään!

   Poista
 6. Kauniita ovat lamppusi, mutta entä ne tapetit sitten noiden lamppujen takana, VAU! Pidän kovasti kokonaisuudesta, kyllä on kodikasta. Lamppuihin palatakseni, itse siirtelin tuossa pari päivää takaperin meidän katto lamppujamme vain todetakseni, että kyllä ne niillä alkuperäisillä paikoillaan tulevat parhaiten esille. Joten, jonkinlainen lamppufetissi minullakin. Vaikkakin meillä kaikki lamput uusia. Mukavaa viikonloppua sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tapetit taitaa olla toinen intohimoni :). Vanhat perinnetapetit tuovat sen tunnelman vanhaan taloon! Kiva kuulla että on muitakin lamppuintoilijoita, niilläkin saa sitä kodikasta tunnelmaa luotua.
   Ihanaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 7. Olipa hauska löytää sivullesi, ihania lamppuja ja upea koti!

  VastaaPoista
 8. Voi miten kauniita lamppuja. Noita tuollaisia tulee kyllä turhan harvoin vastaan kirppareilla tai vanhojen tavaroiden liikkeissä. Meidän vanhat lamput ovat löytöjä talon vintiltä sekä perintöä perheeni vanhalta mökiltä. Tuskin meillä muuten näitä olisi... Lamppufani siis täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Kauniita vanhoja valaisimia on vaikea löytää, ainakin sopivalla hinnalla. Hinnat on todella korkealla tänä päivänä. Sinä olet hyvin onnekas, kun omistat tuollaisia aarteita ja vielä taloon kuuluvia, huokaisu täältä:)!

   Poista
 9. Upeita lamppuja ja mikä lämmin tunnelma!

  Lampetit täälläkin haussa - joutuu ehkä tekemään itse kun ei meinaa löytyä kahta riittävän samanlaista saati samanlaista oikeassa koossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna!
   Lampetteja on kyllä vaikea löytää, mutta teiltä kyllä varmasti onnistuu tuo itse tekeminen :)

   Poista
 10. Ihania lamppuja olet löytänyt ja sopivat niin hienosti kotiinne. Tuo viimeisessä kuvassa oleva lamppu on todella suloinen ja lämminhenkinen. Näyttää niin kauniilta lipaston päällä ja antaa kodikasta valoa. Ihana tunnelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Päivi! Tykkään itsekkin juuri tuosta jalkalampun tuomasta lämminhenkisestä valosta. Kun lamppu ei pala, valaisin on aivan eri näköinen :)

   Poista
 11. Kauniita lamppuja. Valaisimia on ylipäänsä todella hankala valita. Saati sitten, että löytäisi noin sopivia vanhoja kohtuuhinnalla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos paljon! Vanhoja valaisimia on todella vaikea löytää kohtuuhinnalla. Onneksi vielä kumminkin löytöjä tekee ;)

   Poista