sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Työt edistyy

Yläkerran huoneesssa on menty taas vähän eteenpäin. Sitä mukaan tapahtuu, miten rahaa on. No, mielestäni sielä on paljonkin tapahtunut, vähän minun huomaamattani. Minun apuani ei ole tarvittu ja mies on yksin puuhastellut, kun minä hoidan omia hommiani. Minulle jääkin sisustuksen suunnittelu, mikä on jo päässä valmiina. Kerran kysyin mieheltäni, miksi aina suostut kaikkeen mitä ehdotan esim.tapetti valintoja. Tähän sain vastauksen, koska sulla on niin hyvä maku :)
Täälä ei siis ole ikinä riidelty sisustukseen liittyvistä asioista.
Mutta kyllähän minäkin niissä remppahommissa olen, mutta vain yleensä purkuhommissa, niissä "likaisimmissa hommissa". Sekin on ihan mukavaa puuhaa, kun asenne on oikea.
Vaatekomeron väliseinä rakenteilla. Komeroon jouduttiin valitettavasti laittamaan uusi puulattia. Syy siihen on että vanhoissa lankuissa oli muutama niin huono. Pääasia kumminkin on että huoneen puolella on vanha lattia. Tässä oli myös ennen vaatekomero. Huoneesta olisi varmasti tullut todella hieno jos tämä komero olisi jäänyt pois, mutta säilytystilaa tarvitaan.


Kattopaneeli jouduttiin myös vaihtamaan uuteen, sääli. Sitä ei saanut ehjänä pois, kun vinot osat avattiin ja laitettiin uudet eristeet.Osa paneeleista oli todella huonossa kunnossa, kun tuuletusrakoa ei juurikaan ollut. Osa paneeleista oli vielä lisäksi 5 tuuman nauloilla kiinni, joten oli aivan mahdotonta saada ehjänä irti. Katon suoran osan yläpuolella on yläpohja. Sielä on vanha sahanpurueriste jonka päälle on puhallettu ekovillaa. Kuvassa paneelit on vasta pohjamaalattu. Maalina Uulan maali.


Tänään komeron seinä näyttää tältä. Suoraan sanottuna en tykkää näistä kuvista. Kaikki näyttää niin uudelta ja liian hienolta. Toivon vain että onnistumme saamaan vanhan tunnelman myös tähänkin huoneeseen.


Vaatekomero sisältä.


Uusi puulattia. Voi, onneksi on vanha lattia huoneen puolella. Ja arvatkaa, se narisee monesta kohtaa, kuuluu alakertaan asti. Narisevat lattiat on ihania. 


Maaleina on käytetty Uulan maaleja. Nämäkään pöntöt ei mitään ilmaisia ole, huh, miten kaikki voi maksaa niin paljon. Pellavaöljymaalia tulemme myös käyttämään.


                                                                           - Mia -

6 kommenttia:

 1. Tunnistan ajatuksesi, minuakin aina harmituttaa uudella korvaaminen, mutta pakko se vaan on niin tehdä. Sama juttu siis meillä, kun nyt rakennamme venevajan vinttiä. Välivaiheet ovat ikävän "kliiniset", mutta lopputulokseen uskon sinun puhaltavan vanhahtavaa henkeä. Pääasia on, että rakenteet on tehty huolella ja hengittävästi, ei vanha materiaali itsessään aja senkään edelle - se meidän harmittelijoiden pitää aina muistaa ;).

  Meillä välillä tuppaa olemaan erimielisyyttä sisustuksen kanssa, joten ole onnellinen! :D Tai no, luulen, että mieheni lähinnä kiusoittelee minua sisustusasioilla. Olen tulkinnut, että hänelle kun sisustusasiat eivät ole niin tärkeitä, niin niistä voi vähän vitsailla minun kustannuksellani.

  Hyvät matskut ovat ikävä kyllä kalliita - samaa harmittelen! Tapetit ja maalit, juuri ne mitä itse haluaa, maksaa eniten :(. Mutta teilläkin on aina lopputulos niin mahtavaa katsottavaa, joten sanoisin, että kannattaa satsata. Kalliimmaksi tulee tyytymättömyys ja vaihtaminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan oikeassa olet, asiat pitää huolella tehdä ja nimenomaan hengittäväksi. Sanonta tuli mieleeni, köyhän ei kannata halpaa ostaa :) joten materiaaleista ei todellakaan kannata tinkiä!

   Kuule, kyllä tääläkin kiusotellaan aika lailla sisustusasioilla ;), mutta onneksi olen saanut päättää ja aina on kaikki hyväksytty. Taitaa noita miehiä kiinnostaa enemmän nuo rakennuspuuhat!
   Kiitos Pilvi kauniista sanoistasi!

   Poista
 2. Tulee varmasti ihana huone, ja komero on kaunis seinäpanelilla! Minäkään en tykkää ollenkaan kipsilevyistä, ja meillähän on niitä kaikkialla mihin tulee tapetit. Toivotttavasti vanha tunnelmaa saadaan huoneisiin/taloon muilla konsteilla ja vanhanaikaisella sisustuksella - ja sitähän sinä osaat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, odota vain kun näet lopputuloksen :)! Tapeteilla saa kyllä paljon tunnelmaa aikaiseksi ja tietenkin vanhoilla huonekaluilla.
   Odotan innolla myös teidän projektin etenemistä, sinulla on niin hyvä maku kaikkeen kauniiseen!

   Poista
 3. Uskon, että on mukava tunne, kun yläkerran huone alkaa valmistua. Minusta uusi puulattia näyttää aivan upealta. Vaikka harmitteletkin uuden tekemistä, ovat säilytytilatkin tosi tärkeitä asumisen kannalta. Ja sitä paitsi, vanheneminen alkaa saman tien.:)

  Meillä on muuten ihan saman mallinen vaatekaappi yläkerrassa. Irrallisille komeroille ei olisi ollutkaan paikkaa. Ja samaa mieltä olen - hyvät maalit maksavat maltaita. Mutta upea huoneesta tulee, siitä olen varma. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi puulattia on kyllä hieno ja pääasia että kaikki materiaali on mahdollisimman hyvää. Nautin suunnattomasti kun saan näin ison vaatekomeron, koska säilytystilaa todellakin on hyvin vähän! Näin taitaa olla kyllä kaikissa vanhoissa taloissa :)

   Kiitos Päivi<3 minäkin uskon että huoneesta tulee upea!

   Poista