tiistai 20. lokakuuta 2015

Lämmin kuisti ja projekti

Tänään töistä tullessani kun avasin ulko-oven ja saavuin kuistille, tunsin hyvin miellyttävän vastaanoton, lämpöä. Kyllä, vihdoin kuisti on lämmin. Mieheni oli tänään laittanut patterin seinään kiinni. Tämä on läpivirtauslämmitin. Ostimme aluksi öljykiertoisen patterin, mutta paketin avatessamme ohjeessa luki - ei saa jättää valvomatta.
Tämä on kyllä niin mieletön juttu, kaikki ulkovaatteet ja kengät saavat nyt olla kuistilla, eikä tätäkään asiaa tarvi enää stressata. Pienestä asiasta ihminen onnensa saa :)
Mutta, katotaan nyt miten sähkölaskuun vaikuttaa..
Tämähän ei kumminkaan lopullista ole. Meillä on maalämpö ja jossain välissä kun alakerran remontti jatkuu on mahdollisuus laittaa kuistille vesikiertopatteri, niin kuin muissakin huoneissa.


Olin täysin unohtanut tämän pöydän, kun eräänä päivänä silmäni osuivat siihen. Sain pöydän jo muutama vuosi sitten talon edelliseltä asukkaalta. Pöytä oli hänen poikansa ja menossa kaatopaikalle. Onneksi kysyi minulta ensin, sääli jos olisi roskiin mennyt.


Jotain pöydälle on kyllä tehtävä. Ensimmäisenä tietenkin kunnon pesu. Mutta pitäiskö se maalata, sitä en vielä tiedä - pää lyö ihan tyhjää. Tällä hetkellä pöytä ei edes sisälle mahdu, mutta ehkä myöhemmin. Tässä on aikaa kypsytellä ideoita..


Pöydän jalat on hyvin kauniit.


Pöydän kansi on myös vähän halki yhdestä kohtaa ja se täytyy korjata. Kyllä tästä vielä kaunis tulee jonain päivänä. No, kyllähän se nytkin on kaunis, vaikka onkin hieman likainen.
Tämä oli taas kiva yllätys, kun oli unohtanut omistavansa tällaisen pöydän ja eipä ole ensimmäinen ja eikä varmasti viimeinenkään kerta :)


Pihalla on myös tapahtunut jotain. Päätin että tänä syksynä en osta kanervia enkä mitään muutakaan. Viikonloppuna keräsin havuja ja näillä mennään.


Fillarikin sai talviasun.Mukavaa viikon jatkoa!

                                                                     - Mia -

6 kommenttia:

 1. Oi mikä pöytä! Kaunis, ihanat sorvatut jalat. Muistuttaa suuresti kodissani ollutta porstuassa säilytettyä pöytää, jossa oli irtokansi. Pöytä kansineen kannettiin aina leipomuspäivänä tupaan ja käännetyn kannen päällä äiti leipoi maailman parhaita reikäleipiä ja jouluksi tuoksuvat, siirappivedellä voidellut limput. Oikein kovilla pakkasilla isoa pohjalaistupaa ei saatu niin lämpimäksi, että taikina olisi noussut riittävästi. Silloin leivottiin ja nostatettiin leivät ovikamarissa (=tuvan viereinen kamari) ja paistettiin sitten tuvan isossa leivinuunissa. Sen jälkeen kyllä tarkeni tuvassakin :)

  Kiitos Mia ihanasta postauksesta, toi paljon lämpimiä muistoja mieleen. Eilen muuten äitini olisi täyttänyt 103 v jos vielä olisi elänyt.
  Terveisin Keekeläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, mikä ihana muisto, kiitos kun kerroit sen! Tällaiset tarinat kiehtovat minua kovasti ja tästä lähtien katson pöytää ihan eri silmin :)!
   Kiitos Keekeläinen, ihanaa kun tämä aihe sai sinulle lämpimät muistot mieleen!

   Poista
 2. Todella kaunis pöytä! Onneksi pelastui teille. Ja kun olet itse vielä niin taitava käsistäsi, saat siitä varmasti kunnostettua ihanan pöydän.

  Meillä on myös maalämpö ja patterit kuistissa, mutta ne ovat koko talven ihan minimaalisella lämmöllä. Tämä siitä syystä, että haluan säilyttää siellä kukkia, mutta myös säästön takia. :) Tähän saakka meillä on vielä menty ilman lämmitystä, muutama kerta on kakluunissa poltettu puita. Kohta täytyy kuitenkin siirtyä talvikauteen lämmityksenkin osalta.

  Metsästä saa ihania koristeita, ei todellakaan tarvitse lähteä kaupasta ostamaan. Kauniit asetelmat ja sopivat niin hyvin talonne pihapiiriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi, ehkä kehusi tuo minulle nyt lisäpaineita ;)
   Mekin pidämme lämmön kuistilla ihan minimaalisella, kunhan sielä ei ihan jäätävän kylmä ole ja tärkeätä on tietenkin se sähkön säästäminen. Täälä on kyllä jo patterit muuallakin päällä, en varmasti tarkenisi, olen kyllä oikeen vilukissa :)
   Tämä onkin ensimmäinen vuosi kun en osta syksykukkia. Metsästä saa kaikkea ihanaa mitä voi hyödyntää, eikä maksa mitään ja saa olla vielä luonnossa :)

   Poista
 3. Ihana kokea pienistä asioista onnea:) Pöydästä tulee kaunotar jo pesun jälkeen. Kun paikka sille löytyy, tulee varmasti ajatus myös siitä, millaisen siitä haluaa. Ihania asetelmia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on :)! Olen samaa mieltä, pöydästä tulee jo upea kun sen saa puunattua! Näen siinä jo vanhan kauniin kirjaillun pöytäliinan päällä ja ehkä muutaman kynttilänjalan.. ;)

   Poista