perjantai 4. syyskuuta 2015

Syksyn tullessa

Nyt on se aika vuodesta kun saa alkaa laittamaan liimapaperia ikkunoihin. Olen nyt saanut kuistin ikkunat laitettua ja tietysti sinne tuli myös pellavarivettä. Monta ikkunaa olisi jäljellä, jos vaan jaksaa kaikkiin laittaa. Niin ja olisi vielä ikkunanpesu projektikin edessä.


Halpa ja hyvä keino pitää veto poissa. Jokaiselle vanhassa talossa asuvalle, tai ainakin kenellä on vanhat ikkunat on varmastikkin hyvin tuttua puuhaa.

Peltokin on nyt puitu, mikä on varma syksyn merkki.


Omenoita tulee ihan kiitettävästi. Päärynäpuussa on huimat kolme päärynää, pääseepähän ainakin maistamaan. Jostain syystä pensasmustikkaa ei tullut yhtään.


Jotkut kukat jaksavat vielä kauniisti kukkia. Tänä vuonna ei kukkani ole kyllä ollut kauneimmillaan, taitaa olla vika kukanhoitajassa :)
Vanha fillari vaihtoi paikkaa ja pääsi aitan seinää vasten.


Ja kyllähän ne lehdetkin alkavat pikkuhiljaa putoilemaan..


Keväällä istuttamani pensashanhikit ovat kasvaneet todella paljon ja kukkivat niin hienosti. Tykkään kyllä tästä väristä todella paljon.


Kaunista syksyistä viikonloppua!

                                                                     - Mia -

6 kommenttia:

 1. Ikkunoiden tiivistämisessä taitaakin olla aikamoinen puuha. Meillä on uudet ikkunat, joten en ole koskaan värkännyt liimapaperin kanssa. Komeita omenia saatte, meillä tulee vain muutamia ruppanoita.

  Kuvissasi on mukavan syksyinen ja kotoinen tunnelma. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siinä puuhaa teipata kaikki ikkunat, vaikeaa se ei ole, mutta ei mitään mieluisinta hommaa :)! Meillä on kaksi hyvää omenapuuta mitkä tuottavat kyllä jokavuosi satoa ja ne ovat todella hyviä. Lajikkeesta ei ole kyllä tietoa. No, teille tulee niitä päärynöitä, namskis ;)

   Poista
 2. Kaunista! Syksy on aika mukava vuodenaika, ja tykkään siitä kyllä. Olisi kuitenkin voinut olla kesää vähän aikaa vielä... ;) Kaunis pensashanhikki, piti oikein googlata ruotsinkielinen nimi ja "Ölandstok" sehän oli! En tiennyt että niitä on vaaleanpunaisenakin, todella hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kesä olisi kyllä voinut kestää pidempään, tuntuu kuin se olisi ollut vain hetken täälä! En minäkään tiennyt vaaleanpunaisesta kun sitten taimistolla näin. Tiedän vain perinteisen keltaisen, mutta kyllä tämä on hienompi :) Olen todella huono ruotsinkielisissä kasvien nimissä, mutta taas opin uutta ;)

   Poista
 3. Puitu pelto, ei ole sen kauniimpaa näkymää maaseudulla! Kyllä nuo sinun kukat ovat aika mielettömän upeat, milläs konstilla ne noin saa leviämään?? Syksyyn varustautuminen tuntuu jotenkin niin ihanalta, siinä on tunnelmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä ja kaikki syksyn tuoksut! Hah, tämä on amppeli ja yksi onnistuneista kukista, kai sitten vähän huonommalla hoidolla saa kukat leviämään ;) tuntuu ettei aika ole riittänyt tänä kesänä kukkien hoitoon! Tänä vuonna syksyyn varustautuminen tuntuu jotenkin ekstra ihanalta!

   Poista