perjantai 18. syyskuuta 2015

Portaikon muutos

Mitään suurta ja mullistavaa ei remontin suhteen ole täälä tapahtunut, joten päätin näyttää portaiden muutoksen. Nyt mennään vuoteen 2010 ja ensimmäinen kesä tässä talossa.


Jyrkät, siis todella jyrkät portaat lähtivät suoraan kuistilta yläkerran aulaan. Kuisti ja yläkerran aula ovat aina olleet kylmää tilaa. Silti yläkerran huoneissa on ollut patterit.


Ei ole hetkeen tullut katsottua vanhoja kuvia ja näitä katsoessa täytyy todeta että on sitä jotain tapahtunut. Olemme kumminkin asuneet talossa koko remontin ajan ja kaikkea ei ole voinut kerralla laittaa. Kyllä vähän kauhistuttaa nämä kuvat.

Portaat ovat nykyään ihan samassa kohdassa, mutta lähtevät nyt keittiöstä ja kuistin seinä suljettiin. Puuseppä valmisti portaat. Mitkään normaali omakotitalon portaat ne ei ole vieläkään, mutta paljon paremmat kuin vanhat. Vain kattoa jouduttiin hieman rikkomaan, että portaista saatiin loivemmat.

Tässä tämän päivän kuva samasta kohdasta.


Tässä parasta on hirsiseinä mikä jäi esille ja sitä ei ole käsitelty millään. Jossain välissä haluan maalata portaiden askelmat jollain värillä. Mutta siihen asiaan en ole vielä saanut selvyyttä mikä väri tulee olemaan.


Hirsiseinään on myös todennäköisesti tulossa siinä ennenkin ollut hieno kaide. Mutta vasta sitten kun portaat maalataan.
Kuvassa näkyvä punainen ovi on kylpyhuoneen ovi jonka muutama vuosi sitten kunnostin.


Portaiden alle tuli komero ihan niin kuin ennenkin oli. Tämä ihana salpa on vanhasta komerosta. Tämä komero on todella tilava ja sinne kyllä mahtuu yllättävän paljon tavaraa. Haaveilenkin että tämä olisi joskus minun " skafferi"!

Syksyistä viikonloppua!

                                                                       - Mia -

21 kommenttia:

 1. Ihanat portaat ja tuo hirsiseinä antaa kontrastia mukavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hirsiseinä on niin kaunista katseltavaa, siihen ei vaan kyllästy :)

   Poista
 2. Erittäin kauniit portaat! Kyllä puusepät osaa;) Ja ihana on tuo pieni salpa, tuollaisia kun löytäisi enemmänkin vaikka jostain rompepäiviltä, mutta aika harvoin vastaan tulee. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, puusepät tosiaan osaavat ja arvostan suuresti muutenkin eri ammattien kädentaitoja! Tykkään salvasta todella paljon, siinä näkyy ihanasti ajan patina! Uutena näitä saa kyllä ostaa, mutta kyllä vanha on kauniimpi :)
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Voi että, teillähän on ollut ihan saman tyyppiset portaat kuin meilläkin ennen remonttia. Ja huomasin, että olette aloittaneet remonttia suunnilleen samoihin aikoihin meidän kanssamme. :)

  Todella kaunis kokonaisuus tuo uusi portaikko! Ja ihana kaappi salpoineen portaiden alla. Sellaisen olisin halunnut itsellenikin, mutta se ei ollut mahdollista. Kivaa viikonvaihdetta sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kans vanhasta jutustasi että samanlaiset portaat meillä kummallakin on ollut! Voi, ollaan samoihin aikoihin aloitettu :), teillä on vain vähän enemmän tapahtunut kun meillä!

   Kiitos paljon kehuista, tykkään kyllä itsekkin portaikosta todella paljon! Kaappi on mieheni rakentama ja portaikon alle jäävän tilan sai todellakin hyötykäyttöön. Mukavaa viikonlopun jatkoa :)

   Poista
 4. Hyvää ja kaunista tuli! On aina kivaa nähdä ennen-jälkeen kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Itsekkin tykkään seurata muista blogeista ennen ja jälkeen kuvia :)

   Poista
 5. Onpa teillä ollut iso urakka ja todella suuri ja onnistunut on muutoskin! Portaikon alla oleva komero on tosi suloinen, ja niin ihana yksityiskohta tuo vanhasta komerosta siirretty salpa<3
  Leppoisaa viikonlopun jatkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kaikki urakat ovat olleet isoja tässä talossa, mutta lopputulos palkitsee aina!
   Leppoisaa sunnuntain jatkoa :)

   Poista
 6. Upea muutos, portaat ovat todella kauniit! Hirsiseinä on kaunis ja antaa kontrastia portaille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onpa kiva kuulla! Hirsiseinä antaa kyllä hienon kontrastin muuten niin valkoiseen tilaan!

   Poista
 7. Aivan ihanat portaat ja tuo hirsiseinä on upea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Johanna! Satavuotias hirsiseinä, miten se voikaan olla niin upea :)

   Poista
 8. Mikä mieletön muutos! Upea, upea, upea portaikko ja tunnelma. On niin hauska katsoa teidän aikaansaannoksia, kun itse tullaan jäljessä samojen asioiden kanssa. Portaikko on ihan kuin identtinen meidän vastaavalle kohdalle. Meidän on kylläkin kaukana tästä lositosta ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Pilvi, ihanaa kuulla! On kuule tääläkin paljon isoja remppoja edessä päin, aivan kauhistuttaa ajatus. Näitä ennen ja jälkeen kuvia on aina kiva katsoa, tajuaa että kyllä jotain on tapahtunut :)! Mutta turha sitä on hosumalla tehdä, tykkään ainakin itse kun saa rauhassa miettiä erilaisia vaihtoehtoja :)

   Poista
 9. Bästa trappan jag sett hittills som skulle passa oss, trångt där trappan ska upp!!! Måste minnas denna! :-) Fint ni har det!

  VastaaPoista
 10. …och vem har gjort den fina trappan?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack Sabina, det var härligt att höra!
   Jag skriver email åt dig :)

   Poista
 11. Hi !, i love your house and you blog ,, you have a new follower
  Angelica

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much!
   Welcome to follow my blog Angelica!

   Poista