lauantai 26. syyskuuta 2015

Nyt mennään yläkertaan

Samalla teemalla jatketaan kuin viimeksi. Nyt vien teidät vihdoin yläkerran aulaan.Jouduin taas kaivelemaan vanhoja kuva arkistojani ja sieltähän löytyi kuvat aulasta ennen remonttia. Kyllä on hyvä kun on kaikki kuvattu. Onhan nämä aika järkyttäviä ja remontin aikainen elämä palaa hyvin mieleen. Kuvat on otettu 2010.


Tämä on siis aina ollut kylmää tilaa. Suoraan edessä oleva ovi aukko vie kylmävintille ja siinä ei ollut silloin ovea ollenkaan. Siihen on nyt laitettu ovi. Kuten kuvassa näkyy, muovimatto lattiassa, ihan niin kuin kaikissa muissakin huoneissa oli. Pikkuikkunat ovat parantuneet sen verran että sisäpuolelle on myös laitettu ikkunat.


Eiköhän nämä kuvat jo riitä. Kyllä monesti olen saanut kuulla että kyllä teidän olis pitänyt rakentaa uusi talo. No, minua ei kaduta yhtään, toisinaan mietin miksi en aikaisemmin ostanut vanhaa taloa.

Aula tänään kuvattuna ja mikä parasta, ne puuttuvat listat paikallaan.


Tämä tila on hyvin pieni ja haasteellinen kuvata. Tänne ei todellakaan mahdu sohvaryhmiä ja tv:tä. Tässä talossa ei ole turhia tiloja ollenkaan ja kaikki neliöt on tehokkaasti käytetty.
Taustalla näkyvä pikkukammari on mielestäni talon kaunein huone.


Ovi on nyt se kylmävintille johtava ovi. Hukkatilaan on mieheni rakentanut paneelista tehdyn komeron. Ovia ei tässä komerossa ole, vaan vanhasta lakanasta tehty verho. Tarkkaavainen huomaa tuolin päällä tapettirullia. Voi, ne ovat tapetit remontissa olevaan yläkerran isoon huoneeseen :)
Tämä aulan tapetti on Duro Gammalsvenska Soltorp.


Mutta olihan komerossa yksi pikku ovi.


Salpa on tilattu Rakennusapteekista.


Lattia ei ollut säilytettävissä koska sielä ei ollut lankkulattiaa muovimaton alla. Tilalle tuli uusi puulattia. Kuvassa näkyvä komero on myös mieheni tekemä ja sielä on sulakekaappi.


Salpa sulakekaapissa on alakerran puretusta lastulevykaapista.


Vanha peili on taloon kuuluva esine. Se oli kylmävintillä kun muutimme taloon ja sopi vallan mainiosti tähän tilaan. Ovi johtaa remonttihuoneeseen.


Vino osa katoista on avattu ja laitettu uudet eristeet. Tuuletusrakoakaan ei juurikaan ollut. Katon laskemisen vuoksi kattopaneelia jäi puuttumaan. Höyläri teki vanhan kattopaneelin mallin mukaan puuttuvat paneelit. Tänä kesänä katto sai uuden maalin.
Seinissä on huokoleijona levyt.


Hyviä säilytysratkaisuja vanhassa talossa tarvitaan.


Nämä sisäpuoliset ikkunat löytyivät puisina ilman lasia kylmävintiltä. Olen vain maalannut ja kitannut ne. Onneksi joku oli tehnyt ne ja että ne olivat vielä säilyneet.


Alakerran ja yläkerran välille seinään piti keksiä jotain, kun alhaalla on paneeli ja ylhäällä tapetti. Tämä ratkaistiin hirrenpätkällä.


Hyvää lauantai-iltaa kaikille!


                                                                            - Mia -

14 kommenttia:

 1. Nyt Mia, tiedätkö mitä? Ei kertakaikkiaan riitä sanat kuvailemaan tuntojani, kun näitä kuvia katson. Kaikki ylisanat tulevat mieleen ja nekin tuntuvat latteilta ;) !! Uskomatonta viimeistelyä ja niin hyvää makua. En kestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että Pilvi, et tiedä kuinka onnelliseksi teit minut noilla sanoilla! Minä täälä mietin, että kehtaanko kuvia edes laittaa :)! Kiitos!

   Poista
 2. Kylläpä on kaunista! Tuo peili ja kynttilälampetit ovat niin kauniit ja sopivat hienosti tapettia vasten. Ja ihania tuollaiset yläkerran kammarit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Tykkään peilistä erityisesti, koska se on aina kuulunut tähän taloon ja sopiihan se lampettien kanssa tuohon hienosti.
   Tämä meidän pikkukammari on ihan erityisen ihana :)

   Poista
 3. Voi että mä tykkään! Tosi kaunis toteutus ja semmoinen että tuntuu kuin se olisi aina ollut noin :) Rappuset on nyt tosi makeet. Musta tuli nyt uusi vakkarilukija, tämä sinun blogi on tosi inspiroiva!
  Mukavia syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kauniista sanoista! Tarkoitus onkin että kaikki näyttää siltä, että vanhassa talossa asutaan.
   Tervetuloa lukijaksi ja kiva kuulla että blogini on inspiroiva :)

   Poista
 4. Ai että on kaunista! Tuo tapetti on kerrassaan hieno... Tulee niin nostalginen olo, kun katselee kuvia <3

  VastaaPoista
 5. Tosi upea yläkerta! <3 Niin monta pientä kaunista yksityiskohtaa ja tunnelmaltaan aivan ihastuttava. Tuo näkymä pieneen makuuhuoneeseen...aah. Aivan valtavasti tykkään myös tuosta pienestä kaapista paneelissa ja sen salvasta. Todella onnistunut remontti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos Päivi kauniista sanoistasi! <3 Olen todella otettu!

   Poista
 6. Taas aivan upea muutos! Niin kaunista ja vanhanaikaista, olette kyllä onnistuneet erinomaisesti! :) Ja tapettirullat isoon huoneeseen näyttävät olevan Pihlgren&Ritolan kun ovat rullattu väärinpäin? :) Tai sitten ne ovat vaaleat ja oikeinpäin rullattuja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos paljon sinulle, tuntuu ihanalta kuulla että olemme onnistuneet!
   Oletpas tarkkaavainen :) aivan oikein, ne ovat Pihlgren&Ritolan tapetit! Arvaa vaan odotanko innolla että ne ovat seinässä :)

   Poista
 7. Miten ihana esittelykierros<3 Nuo paneelista tehdyt komerot sopivat hyvin vanhan talon tunnelmaan. Haaveilen meillekin samanlaisesta sähkökaapista - olen siitä jo aiemmin puhunut miehelleni. Nyt pyysinkin häntä katsomaan kuviasi.
  Tässä postauksessa oli paljon kivoja ideoita - kiitos niistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Tosi mukava kuulla että täältä löytyy ideoita! Paneelikomerot on niin kauniita ja sopivat vanhaan taloon paremmin kuin hyvin. Ja eihän nuo sulakekaapit mitään kauniita ole, joten ihan hyvä saada piiloon :)

   Poista