sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Listat paikoillaan

Usko tai älä - sanon nyt itselleni, ne kaikki puuttuvat listat ovat nyt paikoillaan! Vaikka talo on hyvin keskeneräinen on se aika ärsyttävää kun listoja puuttuu sieltä täältä.


Tässä tulee kuistin listat. Aika huomaamattomat kun on valkoisella maalattu, mutta mielestäni meidän talossa on väriä tarpeeksi joten nämä saavat olla valkoiset. Maali on Ottosson Vit Gräddton pellavaöljymaali.


Puuseppä kävi myös viikolla asentamassa puuttuvan kynnyksen, se jäi silloin laittamatta kun ovet laitettiin. Nyt ei puhalla kylmää sieltäkään.


Pitsiverhot saivat nyt lähteä ja tilalle tuli talvisemmat verhot. Huusin muutamia vuosia sitten huutokaupasta jätti-ison kankaan palan. Ihana työkaverini ompeli minulle kankaasta nämä laskosverhot.


Aika tyytyväinen olo kyllä on, ei tarvitse vieraillekkaan sanoa että tämä on valmis, vain listat puuttuu :)
Yläkerran aulassa ja pikkukammarissa on myös listat paikoillaan. Teen erikseen jutun sitten aulasta, mitä en ole vielä esitellytkään. Sen voin sanoa että se on hyvin pieni tila, mitä on todella haasteellista kuvata.

Kaikki kunnostetut ikkunat ovat myös valmiit ja paikoillaan.
Tässä yläkerran pikkuikkunoista kuva ilman ikkunoita ja vuorilautoja.


Ja ikkunat kunnostettuna ja uudet vuorilaudat, paitsi ylälauta on vielä vanha.


Nämä olikin ensimmäiset pikku ikkunat mitä kunnostin. Muut tämän kesän kunnostettavat ikkunat olivat kaikki isoja. Se on kaikkein hienoin tunne ikkunan laitossa, kun saa laittaa valmiin ikkunan paikalleen. Saa todellakin olla ylpeä itsestään!

Loppukesän helteet ja sateettomat päivät innostivat myös tekemään pieniä huoltotöitä. Tässä tippalista maalattuna ja myös uudet vuorilaudat.


Tietää mitä ensi kesänä taas tekee, lisää ikkunoita ja paljon on myös tippalistojen maalausta sekä uusimista. Se vaan täytyy hyväksyä että kaikkea ei vaan ehdi yhdessä kesässä tekemään, varsinkaan tällaisen huonojen säiden kesänä.

Leppoisaa sunnuntaita!
                                                                    - Mia -

8 kommenttia:

 1. Listat tekee ihmeitä! Minä pyhästi vannoin etten muuta tupaan ennen kuin viimeinenkin lista on naputeltu sisällä paikoilleen. Yhtä kattolistaa vaille jäi, kun en malttanu enää ootella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin sanonut että yläkerran huoneeseen mikä on nyt kunnostuksen alla, ei viedä yhtään tavaraa ennen kuin kaikki on valmista! Saa nähdä miten minun käy, maltanko odottaa :))
   Listat kyllä tekee ihmeitä!

   Poista
 2. Voi että miten hienoa kaikki! Niin viimeisteltyä ja siistiä. Olettehan te saaneet paljon aikaan, joten älähän nyt vähättele ;). On muuten hyvä idea maalata jalkalistat harmaalla (kai sama väri kuin lattiassa?). Se näyttää tosi hyvältä. Ja arvaapa kenellä veranta on valmis - vain listat puuttuvat? ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Pilvi! Nämä jalkalistat olivat jo ennestään paikallaan. Kuva ehkä hieman vääristää, jalkalista on enemmän sinertävä ja lattia on myös saman värinen. Mutta kyllä se varmasti on myös vähän harmaaseen taittuva.
   Tämä on varmasti totta, ei taida listojen laitto olla miesten lempipuuhaa :))

   Poista
 3. Ihan varmasti on tyytyväinen olo, kun listat on paikallaan. Ja se, kun saa valmiit ikkunat paikoilleen, vieläpä itse kunnostetut. Työnsä tuloksia on niin palkitsevaa katsella. Kaunista teillä on sisällä ja ulkona. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kyllä olla tyytyväinen mitä on saanut aikaiseksi, ikkunoitakin laitoin ennätysmäärän tänä kesänä! Kiitos Päivi kehuista :)

   Poista
 4. On varmasti tyytyväinen olo, kun saa listat paikoilleen. Ne viimeistelevät sisustuksen niin kauniisti. Onnittelut ikkunaurakasta!
  Mukavaa viikkoa sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, on hyvin tyytyväinen olo! Kiitos, ikkunaurakka oli tänä kesänä työläs mutta palkitseva! Mukavaa viikkoa myös sinulle :)

   Poista