sunnuntai 30. elokuuta 2015

Tuolin muutos

Muistatte varmasti valkoisen tuolin minkä ostin alku kesästä huutokaupasta...


Minun piti talvella rapsutella siitä maalit pois, mutta en malttanut odottaa niin kauaa.

Tässä vielä kuva valkoisesta tuolista.


Jos olisin raaputtamalla ottanut maalit pois, olisi siihen mennyt aika monta talvea ja olisi kyllä kärsivällisyyskin loppunut. Nyt kannoin tuolin ulos ja puhaltimella lähdin kokeilemaan maalin poistoa. Ja kyllä, se onnistui! Vain yksi päivä, niin tuoli oli valmis.


Nyt olettaisin että tuoli on ihan alkuperäisessä asussaan. Ihmettelen vain istuinosaa kun se on musta. Onko se maalia vai mitä se on. Ihan kun se olisi jotenkin poltettu, en kyllä osaa sanoa mitään. Mutta kaunis joka tapauksessa. Istuinosan hioin ihan kevyesti ettei tule tikkuja takapuoleen :)


Tuoliin jäi hieman valkoista maalia, mutta ne saa sitten itsekseen kulua pois.


Nyt tuoli on mielestäni todella kaunis. Se vanhentui monta kymmentä vuotta kun paksu valkoinen maalikerros poistettiin. Sitä taidetaan kyllä sanoa että nuortuminen on hyvä asia, mutta tässä tapauksessa taitaa olla toisinpäin :)


Ihanaa sunnuntaita!

8 kommenttia:

 1. Upea on tuoli ja vielä ihanampi siitä tuli nyt, kun poistit maalin. Olen todella kateellinen siitä! :) Nyt kun se on ilman maalia, selkänojan kaunis kuvio korostuu.

  Sanoit puhaltaneesi maalin pois eli millä, kuumailmapuhaltimellako? Minulla olisi kaksi biedermaier-tuolia, jotka ovat ihan hyvässä (liiankin hyvässä) maalissa, mutta vanhempieni ruskeaksi maalaamia enkä pahemmin välitä väristä. Siksi kiinnostaa tietää, kuinka olisi parasta toimia maalin poiston kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Päivi, olen niin samaa mieltä - se on nyt kauniimpi! Kyllä, käytin kuumailmapuhallinta! Minulla on ihan halvinta mallia oleva puhallin, on kestänyt vuosia ja kuinka paljon olenkaan sitä käyttänyt. Riippuu siitä mitä tuoliesi maalin alla on, onko sielä monta väriä ja haluat jonkun tietyn esille. Silloin tämä ei varmasti toimi, koska se poistaa kaiken. Mutta jos haluat kaiken pois, niin ehdottomasti kokeile. Vain hyvä kaavin ja puhallin niin varmasti onnistuu :)

   Poista
 2. No kiva, kun ei tarvinnut meidänkään odotella tuolin muodonmuutosta talveen asti ;). Oih, on se vaan kaunis tuolivanhus, juuri tuollaisena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, tosi kiva kuulla että projektini kiinnostavat muitakin :)) Tuolin kauneus oli kyllä maalin alla!

   Poista
 3. Todella kaunis! Kiinnostavaa kun istuin on musta, vihreällä puusohvalla jonka ostin samalla huutokaupalla on myös mustat jalat, enkä tiedä miksi. Mitään muuta ei ole musta, vaan ne jalat, ja värikin istuu todella hyvin, ei meinaa lähteä edes speedheaterillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ai, siinäkin oli mustaa! Mitähän mahtaa tosiaan olla, olisi kiva tietää. On se minunkin tuolissa aika hyvin kiinni, mutta se saakin siihen jäädä :), tykkään että se on kaunis just noin!

   Poista
 4. Tää on ihan huippu yksilö! Onnittelut löydöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Sinähän sen sanoit, huippu yksilö :))

   Poista