perjantai 14. elokuuta 2015

Listojen maalausta ja uudet sadevesiputket

Ensiksi aloitan samasta aiheesta kuin edellisessä jutussa, siis mukulakivistä. Pari päivää touhusin kivien kanssa ja ne tulivat kuistia koristamaan. Osassa reunaa oli jo ennestään sora, mutta kyllä nyt on parempi. Alle tuli tietenkin suodatinkangas. Tämäkin oli mukavaa puuhaa kun yksin sai rauhassa järjestellä kiviä. Portaita olen myös miettinyt, pitäisköhän käsitellä jollain vai antaako harmaantua rauhassa. Portaat ovat olleet nyt vuoden ja ovat kyllä paljon haalistuneet.


Voi, kun kuvaa katson, näen hirveästi asioita mitä pitäisi korjata ja laittaa. Mutta ei se aika ja raha vaan kaikkeen riitä. Yöuniani en kumminkaan menetä - sillä tämä talo on hyvin rakas, juuri sellaisenaan kun on, kaikki vähän vinossa ja nurinkurin :)


Yläkerran huone on täyttynyt puutavarasta, on kattopaneelia ja listoja


Listat on nyt maalattu kerran ja nämä maalattiin pellavaöljymaalilla. Olen erittäin tyytyväinen listan profiiliin ja myös muiden teetettyjen listojen profiiliin.


Yksi asia mikä minua kiehtoo on kynnykset, mitä kuluneempi, sitä ihanempi. Tämän kynnyksen kanssa kävikin hauska juttu. Tämä oli alunperin ruskea, mutta maalinpoisto tälle tehtiin maalarinteipillä ja se sattui ihan vahingossa kun kynnykseen oli jäänyt teippiä suojauksista, ja kun se poistettiin niin ruskea maali lähti mukana. Ja sitten vaan lisää teippiä..:) Voi ihanaa mikä kynnys sieltä paljastui, ihanan värinen ja sopivasti kulunut.


Ikkunat on minulla siinä vaiheessa, että kaksi pajassa olevaa ikkunaa vaatii enää pari maalauskertaa. Tämä ikkuna on valmis ja sisällä kuivamassa.


Kuten kaikki tietävät että vanhassa talossa riittää korjattavaa ja paranneltavaa, täälä on saatu nyt yksi asia taas pois alta. Nimittäin sadevesiputket. Ne ovat olleet ihan toimivat, mutta ei kyllä ulkonäöllisesti edustavat. Maan alla on mennyt hyvin kapea putki ja talon nurkalla risainen ämpäri.


Tässä työt alkamassa. Kaivuu kuvilla en teitä kyllästytä.

Ja valmiina, vain pienen rännin palasen tarvitsee vielä talon nurkkaan.


Viimeisenä pieni kirppislöytö, ihana ruosteinen kyltti. Tämä on varmasti sen merkki, että täälä on joskus lampaita :)


Ihanaa viikonloppua ja toivottavasti aurinko paistaa!  <3 Mia

4 kommenttia:

 1. Todella kaunis tuo teidän sisäänkäynti! <3 Oikein houkuttelee nousemaan portaat ylös ja koputtamaan oveen. Meilläkin on ollut tuollainen peltikatos yhtenä vaihtoehtona oven päälle. Ennenhän niissä ei ollut mitään katoksia.

  Mukulakivet sopivat myös hienosti seinää vasten, oikein ihanan näköinen pihapiiri. Tuntuu varmasti mukavalle, kun saa aina yhden asian pois päiväjärjestyksestä.  VastaaPoista
 2. Kiitos, kiva kuulla että sisäänkäynti näyttää houkuttelevalta! Peltikatoksesta tykkään tosi kovaa. Siihen oli pakko hankkia katos, mikä suojaisi ulko-ovia sateelta! Tuo sadevesi juttu oli jo aika laittaa kuntoon ja kyllä, tuntuu mukavalle saada asiota pois päiväjärjestyksestä. Tekemisen puutetta ei täälä kyllä tule :))

  VastaaPoista
 3. Upeat, siistit kivetykset! Ja heh, mikä omaperäinen työstömenetelmä kynnyksessä, josta tuli kyllä minunkin silmääni tosi hienon näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kauan niitä kiviä mietin, laitanko vai en! Aika omaperäinen tosiaan oli ja sattu ihan vahingossa :)) on se nimittäin nyt hienompi mitä se oli!

   Poista