sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Waltakunnalliset Weteraanikonepäivät ja haaste

Perjantai aamusta suuntasimme Oulaisiin. Matka oli hieman pitkä, mutta kannatti lähteä. Kyllä se niin on että matkailu avartaa, vaikka meillä ne kohdistuu melkein aina tänne koti Suomeen!

Paikan päällä oli hyvä markkinatunnelma, ihmisiä oli todella paljon ja lämpömittari huiteli kolmessakympissä. Alueella oli paljon toimintaa, saa nähdä jos tulee lähdettyä myös ensi vuonna.

Tässä vähän markkina tunnelmaa.


Alueella oli vanhanajan kahvila ja sielä tietenkin kahvit juotiin. Kahvikupit eivät olleet mitä tahansa kuppeja, vaan kauniita vanhoja. Talo oli hyvin kaunis sekä ulkoa että sisältä.


Kotiintulo matkalla poikkesimme Kokkolassa sijaitsevaan Toivosen eläinpuisto ja talonpojanmuseo. Eläinpuistossa emme käyneet, vaan pienessä antiikki putiikissa ja 266 vuotta vanhassa talossa missä oli myymälä, pieni museo ja kahvila. Mikä voisikaan olla parempi paikka istahtaa hetkeksi, kuin kaunis vanha talo.


Erittäin inspiroiva matka, se on aina yhtä ihanaa päästä vanhoihin taloihin ja museoihin!

Sitten haaste jonka sain Päiviltä http://villaairisranta.blogspot.fi/
Haasteen tarkoituksena on esitellä kolme mielenkiintoista blogia ja samalla haastaa kyseiset blogit edelleen mukaan. Kiitos vielä haasteesta josta olen erittäin otettu! Airisranta kuuluu minun suosikkeihin, vanha kaunis talo joka on huolella ja rakkaudella laitettu kuntoon ja vielä unelma paikalla :)
Helppoa ei valinta ole, mutta kunnostus blogeihin kallistun!

1. Italianpunainen paritupa

Tämä blogi kertoo pohjalaistalon siirtoprojektista. Tässä on perehdytty huolella vanhoihin työmenetelmiin ja materiaaleihin. Täälä on myös taitava mies millä pysyy työkalut käsissä ja uskomattoman kaunista jälkeä syntyy. Täälä ei myöskään kiirehditä, mikä ei vanhoissa taloissa kannatakkaan vaan kunnostus tehdään todella huolella. http://italianpunainenparitupa.blogspot.fi/

2. Backlidens gård

Tämä blogi kertoo myös siirtoprojektista. Tätä olen seurannut jo hyvin pitkään. Täälä on myös perehdytty vanhan talon kunnostukseen huolella. Punamultamaalit keitetään itse ja arvostetaan suuresti vanhaa, ihailen heidän uurastusta todella paljon. http://backlidensgard.blogspot.fi/

3. Villa Idur

Tämä blogi kertoo vanhasta kalastajatilasta. Tämä on myös huolella ja rakkaudella kunnostettu. Tilan historia on huolellisesti dokumentoitu ja täälä todellakin arvostetaan entisiä asukkaita ja heidän aikaansaannoksia. Täältä on löydetty uskomattomia aarteita, mitkä ei ehkä rahallisesti ole arvokkaita, mutta heille hyvin suuria aarteita jotka kuuluvat tilan historiaan. Myös kaikki tilalle kuuluvat huonekalut ja esineet on otettu esille. Täälä todellakin osataan itse tehdä eikä sormi mene suuhun. http://villaidur.blogspot.fi/ 


Aurinkoisia kesäpäiviä!

8 kommenttia:

 1. Ihana päivä teillä. Tuo kahvila kaunis niin sisältä kuin ulkoakin. Miten sitä kesällä tuleekin liikuttua enemmän ja löydettyä kaikkia ihania puoteja, tapahtumia ja maisemia. Nautitaan siis niistä, sateista huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina mukavaa käydä jossain ja ihastella paikkoja. Museoista tykkään erityisesti ja tarkoitus oliskin vierailla vielä jossain tänä kesänä! Kesällä kaikki on aina kivempaa ja aika ei riitä edes kaikkeen mitä haluaisi tehdä :) Mutta tosiaan nautitaan, kesä on täälä niin vähän aikaa!

   Poista
 2. Kiitos ilahduttavista sanoistasi, on ollut myös suuri ilo löytää blogiisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla! On ollut myös todella kiva seurata teidän talon edistymistä, saatte kyllä kauniin kodin!

   Poista
 3. Mukavanoloinen reissu teillä vanhanajan tunnelmiin! :) Kiitos kauniista sanoistasi Mia, ja kiva, kun otit haasteen vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se aina virkistää kun jossain piipahtaa, meillä on niin paljon töitä täälä - on hyvä myös käydä jossain välillä ja tehdä jotain muuta! <3

   Poista
 4. Tack så trevligt! :-) Jag fick en stund över när minstingen somnade i feber och hamnade bläddra på allt jag missat här inne. Så många intressanta inlägg!

  VastaaPoista
 5. Ole hyvä:))! Kiva kuulla että juttuni kiinnostavat! Teidän talon tarinaa on niin mielenkiintoista seurata!

  VastaaPoista