sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Oma mansikkamaa

Nyt se todellakin on totta, ihan oma mansikkamaa, jihuu! No, ei kumminkaan ihan valmis, tärkeimmät puuttuu eli mansikat :) mutta pohjatyöt on tehty. Saa nyt nähdä mistä mansikat saadaan. Soitto huomenna lähitaimistoon, jos ei sielä ole niin täytyy lähteä hakemaan kauempaa. Tämä mansikkamaa olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. Olen ollut niin innoissani tästä että olen varmaan nähnyt untakin mansikoista :)Tähän se sitten päätettiin tehdä. Siinä olikin valmiiksi koholla oleva pläntti. Jos oikein muistan, tässä on ennenkin ollut mansikkamaa.


Kaivuu hommat alkavat. Ilman koneita, kaikki hoidettiin käsin. Tässä sitä taas huomasi että kuntosalia ei tarvittu, tämä työ mansikkamaan eteen oli oikea urheilusuoritus. Ensimmäinen päivä kun aloitettiin, ukonilma vaati lopettamaan työt. Seuraavana päivänä sitten satoi vähän väliä, mutta lapiot heiluivat täälä.


Siinä se on nyt, aivan mahtavaa. Ensimmäistä kertaa elämässäni tein tällaisen, sen näkee myöhemmin onnistuinko ja tuottaako mansikkaa. Polkkaa päätimme ostaa ja toivottavasti ensi vuonna saisimme niistä nauttia.Muistatte varmasti vanhan tuolin minkä ostin huutokaupasta. Kokeilin vähän raaputella maalia pois. Sieltä altahan se kauneus tulee, ihan mieletön! Mutta loput raaputtamiset saakin jäädä talveksi, kesällä on paljon muutakin puuhaa.


Missä se kesä oikein on, lämpöä lomalaiselle, kiitos. Huomenna onkin minulla aamusta pakollinen kaupungissa käynti. Miten se onkin niin epämiellyttävää lähteä kaupunkiin, onneksi saa palata kumminkin takaisin maaseudun rauhaan.

                                                                      <3 Mia

2 kommenttia:

  1. Kylläpä on ihan pro mansikkapaikka! :). Ja niin kaunis tuo pellonreuna, että kuulet varmasti huokaukseni täältä asti. Upea tuoli, odottelen jo innolla, mikä siitä kuoriutuu, mutta samaa mieltä, sitten joskus. Minäkin toivon vähän vähemmän epävakaista kesää jatkossa. Aurinko tekisi hyvää sinunkin mansikkamaallesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikka on kyllä erinomainen! Kyllä kuulen huokauksesi :) tykkään itse myös tuosta pellosta ja sen reunasta. Kesäiltana on ihana istua ja ihailla maisemia ja on myös kiva seurata viljan kasvua. Tuossa pellolla toivottavasti jonain kesänä on myös lampaat :)

      Poista