torstai 23. heinäkuuta 2015

Mikkelinsaaret


Pitkäaikainen haaveeni toteutui tänään, pääsin vihdoin käymään Mikkelinsaarilla joka kuuluu maailmanperintö kohteisiin. Risteilyyn oli tullut paljon peruutuksia, koska oli luvattu huonoa säätä. Meitä ei ennustetut sateet haitanneet ja tuulta luvattiin vain muutama metri. Mutta kuinkas kävikään, saimme ihan parhaan mahdollisen sään. Mikkelinsaarilla oli täysi kesä, uimaan olisi voinut pulahtaa. Meitä lähti siis matkaan vain kapteenin lisäksi kolme, melkein privaatti kuljetus :)


Tämä matka herätti myös paljon tunteita. Tämä oli isäni viimeisempiä työpaikkoja ja hän usein puhui Mikkelinsaarista. Toivon että hän näki jostain pilvenhattaran päältä että nyt minäkin vihdoin pääsin Mikkelinsaarille.


Saarelle saavuttuamme lähdimme luontopolulle kuulemaan paikan historiaa. Tämä on toiminut kalastajien tukikohtana 1500 luvulta lähtien. Tämä kiviröykkiö on paikka missä on kuivatettu kalaa. Kalastajat miettivät miten saada kala suojattua petoeläimiltä, joten rakennettin tällaisia missä oli myös katto ja ovi siihen aikaan.


Päivän yksi parhaimmista hetkistä oli ruokatauko. Keitossa oli savustettua lohta ja merilohta.


Upeita maisemia luontoaseman näkötornista.


Matka jatkui seuraavaan saareen. Tämä paikka on toiminut 300 vuotta kalastus tukikohtana ja toimii edelleen. Kaunis ja upea paikka jossa myös juotiin kahvit.
Aika lähteä kotia kohti. Jännitystäkään ei puuttunut tästä matkasta. Meno matkalla moottori sammui yllättäen. Minulla kyllä hetken kesti tajuta mistä on kysymys, kun kapteeni sanoi vain, mitäs nyt tehdään. Siinä pienessä hetkessä ehti kaikki kauhukuvat käydä mielessä. Onneksi meillä oli monta kymmentä vuotta kokenut kapteeni, joten matkaa päästiin jatkamaan pienen korjauksen jälkeen, roska oli tukkinut polttoaineletkun.

Kertakaikkiaan upea päivä merellä. Ja taas myös vähän viisaampana. On kuultu historiaa, monta salakuljetus ja haaksirikko tarinaa. Suuret kiitokset kipparille!


                                                                         <3 Mia

6 kommenttia:

 1. Kaunis paikka! <3 Aava meri on niin jylhä ja vähän pelottavakin. Minun piti oikein googlata, missä Mikkelinsaaret ovat - siis Vöyrillä. Tuollaiset retket ovat mukavia, ja varmasti sinulle merkityksellinen reissu isäsi takia. Hyvä tuuri teillä kävi sään suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä sanoinkin miehelleni että meri on jotenkin pelottava, mutta onhan merellä kaunista! Se oli mahtavaa kun näkyi vain taivas ja meri, olisin voinut tuijottaa sitä hyvinkin pitkään:) Moni perui reissun ihan turhaan, no minä sain siitä hyvästä koko takakannen itselleni :) Kiitos kauniista sanoista!

   Poista
 2. Ah, niin upeat kuvat ja paikat - minuun tällainen vetoaa ihan luita ja ytimiä myöten! :)). Kylläpä saitte varsinaisen retkisään ja ihan mieletöntä, että vielä tuollainen privaattipalvelu. Tuntui varmaan ekstrahienolta, kun paikkaan liittyy oman suvun historiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä reissu sai omankin mielen rauhoittumaan, oli upea päivä! Ei tosiaan minua haitannut ollenkaan että muut olivat peruneet reissun :)) Ainut muu matkustaja meidän lisäksi oli vanhempi herra joka oli aivan mahtava tyyppi..häneltä kuulimme paljon tarinoita menneestä!

   Poista
 3. Minunkin piti katsella netistä, mistä Mikkelinsaaret löytyvät:) Harrastetaan veneilyä, mutta sielläpäin ei olla koskaan käyty ja taitaa olla vähän liian pitkän matkan päässä lähteä sinne omalla veneellä - meillä usein pidemmät venereissut suuntautuvat Ahvenanmaalle. Mahtavan tuntuinen matkailukohde ja kun siihen vielä liittyy oman rakkaan kautta henkilökohtaista merkitystä, on reissu varmasti ollut ikimuistoinen<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole venettä, joten joudumme turvautumaan tällaisiin risteilyihin :) On varmasti kaunista myös Ahvenanmaalla, voi kun pääsisi joka paikkaan minne haluaisi! Reissu oli ikimuistoinen<3

   Poista