lauantai 25. heinäkuuta 2015

Kaunis ovi, ikkunoita ja muuta puuhastelua

Tulin päivittämään vähän remppa kuulumisia. Työt kyllä etenevät täälä, hitaasti mutta varmasti..
Taisin joskus aikaisemmin mainita että meidän kuistin ovi on kaunein ovi tässä talossa. No kyllä se kakkoseksi tälle ovelle jää. Tänään oli aika puhdistaa tämä ovi ja sekin on nyt kuurattu. Tämä ovi on tulossa yläkerran huoneeseen mitä nyt rempataan. Sitä mihinkä se tulee, en vielä paljasta. Tämä ovi on yksi suurimpia löytöjä, mikä löytyi vuosia sitten. Ajatella, kuinka joku on voinut joskus tehdä näin kauniin oven. Tästä ovesta kyllä kaikki tunnelma välittyy kunnostettuun huoneeseen!


Ensimmäiset ikkunat on jo valmiit ja sisällä kuivamassa. Ei ole kiirettä laittaa takaisin, saavat kunnolla kovettua.


Ja lisää on valmistumassa pikku hiljaa. Tänä vuonna ikkunoita valmistuu ennätys määrä. Olen itseeni erittäin tyytyväinen. Kovin työ alkaa jo olla takanapäin.


Uusia ikkunan vuorilautoja öljyttynä..


Yläkerran huoneessa on lankkujen kiinnitys alkanut.
Yläkerran aulan katto ja listat on maalattu. Enää puuttuu ovien listat mitkä pitää käydä teettämässä. Laitan aulasta myöhemmin kuvia.
Täälä tosiaan häärää kaksi erittäin hyvän tuulista ja innokasta ahertajaa, joskus vaan toivoisi että käsiä olisi enemmän, niitä on vain neljä. Päivät venyvät välillä hyvin pitkiksi, kun ei vaan malta lopettaa. Mutta sehän kertoo vain siitä, että tästä todellakin nauttii!


                                                                            <3 Mia

8 kommenttia:

 1. No onpa teilläkin valtava urakka meneillään! Ikkunoiden kunnostusta minäkin olen harrastanut meillä kotona. Se kyllä vaatii kärsivällisyyttä, mutta vanhat ikkunat ovat todella säilyttämisen ja korjaamisen arvoisia. Huoh, millainen ovikaunotar - onpa kiinnostavaa nähdä se sitten myöhemmin tulevalla paikallaan.
  Tsemppiä sinne<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jotain niin kärsivällisyyttä vaati ikkunankunnostus! Olen aivan samaa mieltä, vanhat ikkunat ovat säilyttämisen arvoiset. Huonon näköisen ikkunan alta paljastuu aina hyvä ja kova puu! Ja ovi, sinähän sen sanoit - ovikaunotar <3

   Poista
 2. Tuo ovi on todella kaunis, mä niin haluaisin kans tuollaisen. Sopisi hyvin kuiva-ainekaapin oveksi, pitäisi vain ensin olla se kuiva-ainekaappi:). Siis mä niin nostan hattua (tai nostaisin jos mulla nyt sellainen sattuisi olemaan) noiden ikkunoiden kunnostamisesta. Mieletön työ, mutta kyllä lopputulos palkitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin aivan upea ovi, tämmöinen sopisi moneenkin paikkaan! On kiva kuulla, kun muutkin arvostavat ikkunankunnostusta! Työ on kova mutta hyvin palkitsevaa. Eilen laitoin ikkunoita 8 tuntia ja sanoinkin miehelleni, että olenko ihan hullu :)

   Poista
 3. No oih! On todella, todella kaunis ovi. Vanhanajan tunnelma on tuossa parhaimmillaan!!
  Ikkunoiden kunnostus/maalausurakka on iso homma, ikkunoita monta, maalikerroksia pitää olla monta ja maali kuivuu hitaasti. Mutta kaikki laittaaminen on mukavaa, kun tekee omaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ovessa on tunnelma kohdillaan! Ikkunoiden laittaminen on hyvin palkitsevaa ja kyllä - se on mukavaa kun sen tekee itselle - oma kädenjälki näkyy ja siitä saa nauttia :)

   Poista
 4. Aivan uskomattoman kaunis ovi! <3 Nuo värit ovat kerrassaan upeat ja jotenkin kuninkaalliset. Odotan innolla, miltä se näyttää paikoilleen asennettuna.

  Kuulostaa ihan siltä, että teilläkin taitaa olla flow päällä remppahommissa! ;) Eikö olekin ihana tunne, kun saa tehdä jotakin, mikä tuottaa suurta mielihyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tässä on mielestäni talonpoikaisovi kauneimmillaan! Minäkin odotan innolla että ovi on paikoillaan - siihen menee kyllä vielä hetki.
   Osuit naulan kantaan, remppa flow on menossa täälä :) Se on todellakin ihana tunne kun saa tehdä itselle ja siitä tekemisestä oikeasti nauttii! Kun minä suljen illalla silmät - ikkunankarmit vilisee silmissä :)) Ihanaa alkavaa viikkoa Airisrantaan <3

   Poista