sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kukkia ja nuppuja

Täälä on aivan upea ilma tänään, aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja lämmin on! Jos se kesä alkaisi sieltä jo tulemaan.

Puutarhassa uusia kukkia aukeaa koko ajan ja pakko niitä on kuvata, on ne niin ihania! Te varmaan pian kyllästytte näihin kukkakuviin, mutta tässä taas muutamia :)




Tästä valkoisesta en tiedä mikä on, mutta on kyllä kaunis! Voi kun oppisi näitä kukkien nimiä.


Liljat ovat aukeamassa, samoin varjoliljat.


Viima vuonna minulla oli ruukussa tämän väristä orvokkia, nyt se on levinnyt maata pitkin, kaunista.


Yksi suurimmista lemppareista, pioni on aukeamassa. Tämä on vaaleanpunainen.


Ruusupensasaita on pian täydessä kukassa.


Marjoja saadaan tänäkin vuonna paljon. Myös viime vuonna isuttamani päärynäpuu ja mustikka tuottavat myös satoa. Ajattelin tänä kesänä hakea pensasmustikalle kaverin, viihtyvät kuulemma paremmin jos niitä on kaksi.


Tällekkään en nimeä tiedä. Tämä on vanhan kivimuurin juurella ja voiko kauniimpaa olla.


Sain jokin aika sitten hyvältä työkaverilta kaksi laatikollista perennoja ja kivikkokasveja. Tämä oli todella mieluisaa ja meidän tontille kyllä mahtuu.


Kivikkokasvit istutin kivimuurin päälle, missä jo ennestään on niitä. 

Minut löytää nyt myös Instagramista nimellä miasgamlahus!

Olen saanut valmiiksi yhden ikkunan mikä tuli sisälle seinälle, seuraavaksi näette pienen muodon muutoksen :)

Aurinkoista sunnuntaita!

4 kommenttia:

 1. Aivan upea kukkaloisto on kyllä pihallasi! <3 Tuo valkoinen hento kukka, jota kysyit, on samaa kukkaa kuin meilläkin kalliolla. En ole itsekään ihan varma, onko kyseessä harmaahärkki vai hopeahärkki, sillä ne näyttävät ainakin nettikuvissa ihan samanlaisilta. Viimeisimmässä postauksessani niistä on kuva kaapin päällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpäs olikin, nyt muistan heti. Oliskohan kyseessä nyt sitten hopeahärkki, niin kun mimi`s mother tuossa alhaalla kommentoi. Täytyy ottaa maljakkoon sisälle, niin kuin sinäkin teit, oli niin kaunis kimppu! Kiitos taas kommentistasi, ne lämmittävät mieltäni aina :)

   Poista
 2. Täällä ihan sama ongelma noiden kasvien kanssa. Kovasti niitä tykkään istutella tontillemme ja katsella niiden kaunista kukintaa ja kasvua, mutta... kun ne nimet tahtoo unohtua lähes saman tien kun olen saanut kasvin multaan. Luulen kuitenkin tietäväni tuon kukkasi nimen, mielestäni se on hopeahärkki, jota kasvaa paljonkin lapsuuden kotini puutarhassa ja ostin sitä tänä keväänä myös omaan puutarhaan. Kaunis maaanpeitekasvi, joka myös leviää ihan kivasti. Ja se kesä tosiaan on tullut (ainakin hetkeksi), niinpä täällä otetaan rennosti ja nautitaan tästä upeasta ilmasta, lintujen laulusta ja niistä kaikista kauniista kukista pihamaallamme. Kaunista kesäpäivää myös sinulle:) P.s. nuo kukkasi ovat todella upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ehkä sitä joskus oppii, paljon on kyllä muistissa, mutta on kyllä paljon opittavaa vielä :) Otetaan rennosti ja nautitaan kesästä ja kiitos kukkakehuista! Niin, ja tietenkin kasvin tunnistamisesta :)

   Poista