sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Ikkunanentisöinti

Nyt pääsen vihdoin kertomaan kuvien kera minun intohimostani, eli ikkunoiden kunnostuksesta. Periaatteeni on että kaikki säilytetään mikä säilytettävissä on. Ensimmäisenä suuri kunnioitus kaikille ikkunanentisöijille jotka tekevät tätä työkseen! Tarkoitus olikin antaa ikkunat entisöijälle kunnostettavaksi, mutta into oppia itse oli niin suuri, että pakkohan sitä oli yrittää. Kävin kurssin Stundarsissa ja minulla on myös tuttu kenelle voin soittaa jos jotain epäselvää tulee.
Tässä on nyt jo monta vuotta "harjoiteltu" ja kyllähän se niin on että tekemällä oppii. Täälä ei lasketa työtunteja vaan se ottaa sen ajan minkä ottaa, tämä koskee myös muita kunnostustöitä. Mitään helppoa hommaa tämä ei todellakaan ole, mutta olen valmis tekemään kaikkeni meidän kauniiden ikkunoiden puolesta!Työvaiheita - osa 1Kaikki hakaset irti


Ikkunan lähtötilanne. Ensimmäisessä kuvassa näkyy että kitin joukossa on myös silikonia, apua..


Tiivistysnauhan ja naulojen poisto


Lasin irrottaminen alkaa kitin poistolla. Minulla on käytössä Speedheater, mutta tähän on olemassa myös erikseen oikea kittilamppu. Tämä toimii erinomaisesti eikä riko lasia.


Kuumia kitinpaloja ei kannata jättää lasin päälle, rikkoo lasin.


Kun lasi on poissa voi maalin poisto alkaa. Minä otan puhaltimella ja tähän tarvitaan laadukkaat kaapimet.


Seuraavaksi ikkunan hionta


Sitten lämmitetään pellavaöljy 60 asteiseksi ja sivellään ikkunaan.


Seuraavat työvaiheet on tulossa myöhemmin..

Ihanaa sunnuntain jatkoa!

10 kommenttia:

 1. Kunnioitettavaan urakkaan olet lähtenyt! Onnistuu varmasti, kun olet perehtynyt kunnostamiseen noin huolellisesti.

  Itse aloitin väliovien kunnostusta, joten sen verran on tuttua puuhaa. Jäi kesken, kun hankimme kuitenkin uudet. Ehkä sille yhdelle kunnostetulle (toinen maalikerros puuttuu) löytyy myöhemmin jotain käyttöä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuntuu hyvältä kuulla tuollaista! Ei todellakaan ole ollut helppo tie.. monesti lyönyt hanskat tiskiin, mutta aina palannut takaisin ikkunan luo :) ja kyllä kannati, nyt se onnistuu :) Oven laitto on myös tuttua puuhaa, vielä pitäisi pari laittaa..!

   Poista
 2. Kaikista kunnostustyön osa-alueista yhdestä olen sanonut, että sitä en tee ja se on tämä! Jotenkin ikkunankunnostus tuntuu niin vaikealta ja siten jo ajatuskin masentaa :(. Mutta aina kun näen, että joku on tässä ärsyttävän tuntuisessa hommassa työn touhussa, en voi muuta kuin ihailla kärsivällisyydelle ja taidokkuudelle. Hienoa, kun osaatte tehdä tuon itse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :) Tämä todellakin joskus oli ärsyttävää hommaa, mutta nyt siitä todellakin nauttii, kun sen on oppinut! Kärsivällisyyttä kyllä tarvitaan :) Kiitos kauniista sanoista, lämmitti todella mieltä!

   Poista
 3. Så duktigt! Med mer tid hade jag också gärna testat själv! Lycka till! :-)

  VastaaPoista
 4. Vau, hienoa kun olet ryhtynyt moiseen puuhaan ja jaksanut mennä eteenpäin, vaikkakin (mikäli oikein ymmärsin) välillä olisit ollut valmis heittämään ne työhanskasi tiskiin. Voin vain kuvitella mikä voittajan tunne sinulla on kun työ etenee ja saat valmista aikaan. Kunnioitan todella päättäväisyyttäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, aluksi ne hanskat heitettiin tiskiin monta kertaa, mutta ei enää! Voittaja olo todellakin on ja olen kyllä ylpeä itsestäni! Tuhannet kiitokset kauniista sanoista!!

   Poista
 5. Hienoa, että kunnostat vanhat ikkunat! Suuri, mutta varmasti palkitseva urakka. Meildän pitäisi piakkoin kunnostaa kuistin oven yläpuolelle tuleva vanha ikkuna. Maalit olen siitä poistanut, olikin niin liituuntunutta pellavaöljymaalia, ettei tarvinnut edes kuumailmapuhallinta käyttää. Se onkin ensimmäinen kunnostettava ikkuna meille, joten opettelua on vielä edessä tässä vaativassa puuhassa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos arvostuksesta! Suuri on työ, mutta hyvin palkitsevaa. Ei muuta kun rohkeasti yrittämään ikkunan laittoa ja jos joku, niin sinä varmasti onnistut siinä :)

   Poista