sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Tästä kaikki alkoi

Ajattelin kertoa teille vähän meidän talon tarinaa, mistä kaikki alkoi ja mikä tämä mun juttu on.
Ostimme talon v.2009 joulukuussa ja silloin myös muutimme taloon. Voi sitä aikaa. Ensinnäkin kylmä oli sisällä, öljyä kului ihan mielettömästi ja lämpö ei pysynyt sisällä. Suurimpia hankintoja tähän taloon olikin maalämpö. Ja kunnostustöiden edetessä myös lämpö pysyy sisällä.
Kaikki huoneet oli päällystetty lastulevyillä, muovimatoilla, katot peitetty levyillä ja kaikki vanhat ovet olivat myös peitetty. Paljon oli myös eristeenä käytetty mineraalivillaa, nyt sitä ei pitäisi talossa enää yhtään olla. Nämä kaikki on siis poistettu. Tilalle on tullut paljon pellavaa, puukuitulevyt ja ekovillaa. Suureksi iloksi olemme saaneet upeat paneelikatot, vanhat lankkulattiat ja hienoja vanhoja ovia esille.
Joulukuussa siis muutettiin ja työt aloitimme keväällä suurimmasta huoneesta, eli tuvasta. Olemme siis asustelleet koko ajan talossa ja samalla kunnostaneet.
En voi millään näyttää kaikkia kuvia, niin keskitytään nyt tähän tupaan, mistä nämä kunnostustyöt alkoivat.Tässä olemme juuri muuttaneet


Tässä melkein valmis, ainakin vielä sähköt puuttuu.
Ennen kuin tähän vaiheeseen päästiin, työtä oli todella paljon!


Työt siis alkoivat purkamisella. Alapohjana oli alkuperäinen multapenkki. Kaikki meni uusiksi ja tilalle tuli tuulettuva rossipohja. Täältä sitä kaivettin maata ja vietiin kottikärryllä ulos, voi huh!


Tässä on jo kellarin muurin kivetkin kärrätty ulos.


Tässä jo vähän uutta ja niskoja laitetaan paikalleen.


Kellariin seulottua soraa ja vähän lisätukea niskoihin.


Hirsiä jouduttiin myös vaihtamaan.


Paikkaus valmis!


Tässä on vain osa tuvan kuvista. Keittiö ollaan tehty aika samoilla menetelmillä.
Näitä vanhoja kuvia katsellessa ymmärtää kuinka paljon sitä onkin saatu aikaiseksi, vaikka jäljellä on vielä paljon töitä. Mutta ei tätä aikaa kyllä pois vaihtaisi vaikka toivo on meinannut välillä loppua. Kaikkein parasta on ollut tutustuminen vanhaan talooni, on kuunneltu taloa ja opittu hyväksymään monta asiaa!
Ei muuta kuin kohti uusia haasteita!

5 kommenttia:

 1. Voi miten upea tuo tupa on!!! Uskomattoman kaunis… olette saaneet palautettua vanhan talon arvokkuuden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Tuntuu ihanalta kuulla tuollaista, kun tuntuu itsestäkin että on onnistunut. Onneksi kaikki vanha kaunis oli pelastettavissa!

   Poista
 2. Kaunis tuo teidän tapetti, niin kuin tietysti koko tupa verhoineen kaikkineen. Olen etsinyt tapettia makuuhuoneeseemme ja tuo teidän tuvan tapetti vaikutti varteen otettavalta vaihtoehdolta, joten utelisinkin mikähän tapetti mahtaa olla kyseessä.
  Ja lopuksi vielä pakko todeta, että mahtavaa kun on ihmisiä jotka uskaltavat ostaa näitä vanhoja taloja ja kunnostavat ne sitten vanhaa kunnioittaen. Voin niin kuvitella kuinka talonne kaikki entisetkin asukkaat (siellä jossain) ovat tyytyväisiä aikaansaannoksiinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista! Tapetti on Duron Gammalsvenska mallistoa. Sitä löytyy myös vihreänä ja punaisena. Tästä meidän väristä löytyy muistaakseni 2 eri tummuutta ja tämä meidän on se tummempi.

   Poista
 3. Kiitos pikaisesta vastauksestasi. Täytyy heti googlettaa tapetti, jotta näen olisiko siitä meidän makuuhuoneemme tapetiksi. Teidän tupaanhan se käy todella kauniisti.

  VastaaPoista