keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Löytöjä

Nyt ei ole kyse kirppislöydöistä vaan välipohja löydöistä. Mitään hirveen ihmeellistä ei löytynyt, mutta taas ollaan varmoja että vanhassa talossa sitä asutaan. Meillä ei ole tarkkaa tietoa koska talo on rakennettu. Se on tapahtunut varmasti ihan 1900 luvun alussa.
Nämä eristeet mitä nyt poistettiin, ovat siis olleet sielä lattian alla yli sata vuotta. Uskomatonta miten hyvin kaikki on säilynyt. Osa syy tähän on varmasti luonnonmateriaalit, juuri ne mitä vanhaan hirsitaloon kuuluukin.

Tässä tulee muutamia kuvia löydöistä. On nämä vaan kiinnostavia juttuja. Ja jos se imuauto olisi tullut, ei näistä olisi tietoakaan!
Vaasan sokeritehdas merkkejä löytyi kaksi. Mutta mikähän tämä Venäjän kielinen merkki on?


Tämä oli aika mielenkiintoinen. Tämä on lääkeresepti vuodelta 1897 ja osoitettu talon ensimmäiselle omistajalle ja niin kuin kuvasta näkee sen on määrännyt herra tohtori :)
Talo on kuulunut aina samalle suvulle, kunnes me ostimme sen ja olemme kolmannet omistajat. Onneksi se myytiin, oli seissyt tyhjillään jo jonkin aikaa.


Sanomalehtiä löytyi vain tämä yksi ja vuosi on 1908. Tämä lehti menee takaisin välipohjaan ja saa kaveriksi vielä päivän lehden. Sitten kun täälä joku sadan vuoden päästä (toivottavasti) kunnostelee niin tämä on sille arvokasta tietoa.


Talon ensimmäisille omistajille osoitettu kirjekuori vuodelta 1903.

6 kommenttia:

 1. vau mitkä ihanat löydöt .tulee ihan nostalginen olo. terv.inkku

  VastaaPoista
 2. Hienoja löydöksiä, koska noista käy vuosiluvut ilmi! Jos kirjekuori on vuodelta 1903 voi talo olla vaikka edelliseltäkin vuosisadalta peräisin…

  Meiltä löytyi myös vintiltä noita lääkemääräyksiä. Ja vähän vastaavia juttuja muitakin - mutta kaikenlaista on vielä löytämättäkin siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ne vuosiluvut on aina kaikkein mielenkiintoisimpia. Sen kun saisi tietää koska talo on rakennettu. Paljon on tääläkin löytämättä, ehkä löytyy vielä joskus hirrestä kaiverrettu vuosiluku.. :)

   Poista
 3. Venäjän kielinen merkki:

  "Valmistaja veljekset Leontief Pietarissa

  Ykkösluokka"

  Tekstiilitehdas Pietarissa v.1856

  VastaaPoista