lauantai 17. tammikuuta 2015

Uudet pariovet

Meillähän on ne vanhat pariovet ulko-ovina, mutta niissä ei ole minkäänlaista eristystä ja niistä myös vetää. En ollut missään nimessä valmis luopumaan niistä, joten päädyttiin laittamaan uudet ovet sisäpuolelle. Ne tilattiin puusepältä mittatilaustyönä ja sama puuseppä on tehnyt meidän portaat yläkertaan. Meillähän on kylmä kuisti, mutta ajateltiin laittaa sinne nyt pieni patteri, ihan pieni peruslämpö vain. Meillä ei yksinkertasesti ole tilaa säilyttää ulkovaatteita ja kenkiä muualla. Tällä hetkellä meidän naulakko on olohuoneessa. Mutta nyt kyllä helpottaa paljon, kun ne saa kuistille.Vain listat enää puuttuu ympäriltä. Nämä ovet ovat nyt valkoiset, kun ulkopuoliset vanhat ovet on keltaiset. Kun kunnostin ne vanhat ovet, nekin olivat valkoiset, mutta maalikerrosten alta tuli alkuperäinen väri ja sehän oli keltainen.


Nyt on paksu ovi ja eristettä, ei vedä enää. Eikä myöskään tuiskua lunta sisälle. Eräs aamu kun pyrytti lunta, niin sitä lunta tosiaan oli sisällä.


Yllätyin positiivisesti kuinka paljon ne muistuttavat vanhoja ovia.


Vanhoissa ikkunoissa veto on estetty tietenkin vanhan ajan ikkunaliimapaperilla.


Täytyy myös näyttää kuistin kattoa ja listoja. Niille ei ole tehty mitään. Erityisesti tykkään kattolistoista, elämän jälki kyllä näkyy näistä.


Nämä upeat verhotangot olivat myös kuistilla, kun talo ostettiin ja sinne ne myös jäivät.

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti