sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Ensimmäinen adventti

Nyt on joulumarkkinoilla käyty, tänä vuonna se oli vain käynti Stundarsissa. Jotain pientä myös tarttui mukaan. Täälä kotona jatkuu joulun laitto. Ensimmäinen kukka-asetelma tehty ja kaikkee  muuta pientä ilmestyy koko ajan.

Perjantain kirppislöydöt

Valkoinen kuusen tähti, 2,50€! Tämä oli mukava löytö jota kyllä varmasti tarvitsen.
Finelin kulho, 5€
Vanha Viialan lasipurkki. En ole kyllä ikinä aikaisemmin nähnyt tämmöistä. Kyllä se maksokin vähän enemmän kun pari euroa, mutta on se kyllä hieno!
Nyt onkin aika valmistautua joulumarkkinoille!

lauantai 29. marraskuuta 2014

Joulun tähtiä

Keittiö sai tänä vuonna yhdet uudet jouluvalot. Olen kauan halunnut tällaiset roikkuvat tähdet ja sellaiset löytyivät eilen Prismasta. Vaihdoin myös eilen joluverhot keittiöön. Muihin huoneisiin en erikseen jouluverhoja vaihda.
Ja olohuone sai tietysti ikkunoihin samat tähdet kuin aikaisempina vuosina. Nyt se onkin joulun laittoa varmasti joka päivä. Ihan kiva tunnelma ainaskin jouluvaloista tulee ja olis kyllä enemmän joulufiilistä jos olisi sitä lunta.

perjantai 28. marraskuuta 2014

Adventtikynttilät

Tämmönen siitä tänä vuonna tuli. Olen ainakin itse tyytyväinen! Joulufiilistelyä olis nyt viikonloppuna tiedossa kun on monet joulumarkkinat, saa nähdä missä kaikkialla tulee piipahdettua. Stundarssin joulumarkkinat on ainaskin mulle se kaikkein paras ja joka vuosi sielä tulee käytyä.
Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille!

torstai 27. marraskuuta 2014

Kukkia & joulun laittoa

Nyt on joulukaktus ja orkidea puhjennut kukkaan, ja vielä samaan aikaan. Täälä on myös ilmestynyt jouluvalot ikkunalle. En jaksanut odottaa viikonloppuun, joten ne saivat jo tulla. Olen myös tehnyt joulun adventtiasetelman, huomenna näette mitä siitä tuli. Ja tietysti joka vuosi pitää olla erilainen.


maanantai 24. marraskuuta 2014

Eilisen talvikuvat

Tästäkin on enää vain muisto jäljellä, kaikki sulanut pois ja vettä sataa. Todella tylsää. Toivottavasti jouluksi saatais lunta. 
Ihanaa alkanutta viikkoa!

sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Tuohia & havuja

Tänne tuli ensimmäinen havuasetelma eilen. Ja ensimmäistä kertaa katajanoksia.
Tuohikoristeet tein itse. Kaunista ja helppo tehdä ja vielä luonnon materiaaleista valmistettu. Tarvitset vain piparkakkumuotteja, tuohta, pellavanarua, naulan ja hyvät sakset.

lauantai 22. marraskuuta 2014

Seinäjoen löydöt

Vanha emalikannu
Voi, ette tiedä kuinka onnelliseksi tulin kun tämä osui silmiini kirpparilla. Siinä tuli vielä mukana vanhoja lasipulloja. Ja se löysi paikkansa keittiössä uutena puukorina.
Nyt on kyllä maailman kirjat sekaisin kun minä olen innostunut askartelusta! Saa nähdä mitä siitä tulee :)

perjantai 21. marraskuuta 2014

Pikavisiitti Seinäjoelle

Tänään pääsin aikaisin töistä ja siinä olikin hyvä syy lähteä kiertämään Seinäjoen kirpparit. Ja pari hyvää löytöäkin tuli joten kannatti lähteä. Huomenna näette mitä löysin!
Täytyy vielä näyttää tämä kaunis sydän koriste jonka löysin muutama päivä sitten Minimanista. Olin hakemassa linnuille ruokaa mutta aina kun on Minimanissa niin täytyy aina käydä sisustus puolella ja tämä tarttui mukaan. Vain muutaman euron maksoi.
Ihanaa perjantaita! Täälä onkin jo sauna lämpiämässä :)

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Askartelua

Voi, kyllä voi olla pimeetä ulkona, eikö se lumi voisi jo tulla. En tiedä mihkä nämä päivät menee, tuntuu ettei ehdi kaikkea tekemään mitä haluaisi. Tänään sain ainaskin muutamia joululahjoja ostettua pukinkonttiin.
Tänään myös taittelin kirjasta koristeen. Viime vuonna tein kuusen ja nyt se sai kaveriksi timantin!

Viikonlopun aikana ilmestyi olohuoneeseen koriste oksa. Aluksi ajattelin laittaa sen roikkumaan kattoon, mutta se päätyi lasipulloon. 

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Lisää joulun tunnelmaa

Tänään pääsi piparkakut kuistin ikkunalle. Mun mielestä tämä on niin yksinkertaisen kaunis, pienestä sitä ihminen tuleekin onnelliseksi. Varmasti laitan vielä keittiön ikkunaankin tämmöisen. Ja tämä näyttää myös ulos erittäin hienolta.

lauantai 15. marraskuuta 2014

Leivonnaisia & asetelmia

Täälä on myös ehditty leipomaan. Erittäin herkullinen domino juustokakku.
Myös ensimmäiset joulutortut on nyt syöty
Mun mielikuvitus ei riitä mihkään monimutkaseen, joten tästä tuli aika yksinkertainen. Kaikki on kerätty omasta pihasta.
Vanhan kelkan koristelin havuilla ja tietysti siinä lyhty pitää olla. Vain lumi puuttuu.

Työt aloitettu

Täälä on jo työt käynnissä ja vihdoin saadaan villat kattoon. Ja tietysti ollaan taas askel eteenpäin kunnostustöissä :)

Nyt minä menen kans ulos ja ajattelin tehdä jonkun jouluasetelman ulos. Palataan asiaan vielä illalla. Viettäkää ihana lauantai päivä!

torstai 13. marraskuuta 2014

Hitaasti mutta varmasti

Meillä on kunnostustöissä menossa yläkerran iso makuuhuone. Vähäsen on meinannut tulla kiire eristystöiden kanssa, mutta nyt viikonloppuna saadaan puhallettua villat kattoon. Muuten sillä ei ole kiire, mutta kylmyys tulee sisään. Eikä tälläisen vanhan talon kanssa voi kiirehtiä tai laittaa ylipäätään aikatauluja, koska kaikki täytyy huolella tehdä.
Vanhan hirsitalon tärkein asia on tilkitä hirren välit pellavariveellä.
Vanha lankkulattia oli levyjen ja muovimaton alla. Lattia tietenkin säilytetään, ne vain irrotetaan ja lisätään ekovillaa. Ja se on ainut oikea villa mitä voi käyttää vanhassa hirsitalossa. Jännä nähdä löytyykö " aarteita " lattian alta. Kaikenlaista on löytynyt jo muualta jos ei muuta niin ainakin vanhoja sanomalehtiä.
Pikkuikkunat on hieman kunnostuksen tarpeessa. Mulla riittää töitä ikkunoiden kanssa.
Vanha olkieriste. Vaihdetaan pellavaan.
Kaunis harmaantunut hirsi. On varmaan kuulunut joskus vielä vanhempaan taloon.
Katon vinot osat piti tehdä uudestaan että saatiin riittävä ilmarako ja samalla vanha purueriste poistettiin ja tilalle tulee ekovilla.

Hyvää torstai illan jatkoa, huomenna onkin jo perjantai, ihanaa!

keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Valkoinen joulu

Niin, voi kun saatais valkoinen joulu. Tämä pimeys on aivan kamalaa.
Nyt mennään ajassa taakse päin pari vuotta. Olimme Carolinen kanssa Tukholmassa ja Skansenin joulumarkkinoilla. Mikä ihana paikka ja silloin oli paljon lunta ja takuu varma joulufiilis! Minä olen niin jouluihminen kun vaan voi olla  ja kuinka ihanaa on laittaa joulu kotiin. Pian alkaakin perinteiset joka vuotiset joulumarkkinat, ihanaa!
Jos et ole vielä käynyt Skansenin joulumarkkinoilla, suosittelen lämpimästi. Tänä joulunakin olisin halunnut lähteä, mutta ehkä joku toinen kerta.Entäs sielä, oletko jouluihminen ja koska ilmestyy ensimmäiset joulukoristeet kotiin?